• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia new classic

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İSTANBUL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İSTANBUL

Üye
Daha fazla  
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Gaggia new classic deneyimi olan arkadaşlardan bir bilgi rica ediyorum.Bilindiği gibi ön yüzde 3 adet anahtar bulunmakta ve her anahtarın altında bir led ışık kaynağı var.
İlk anahtar power on/of, bastığımda makine açılıyor ve alttaki ışık yanıyor, ikinci anahtar (brewing) espresso anahtarı, bu anahtara basmaya gerek kalmadan power anahtarını açtığınızda sanırım suyu ısıtmaya baslıyor ve bir müddet sonra brewing anahtarının altındaki ışık yanıyor ve ben demlemeye hazırım işaretini vermiş oluyor,zaten bu pozisyonde brewing anahtarına bastıgımda sıcak su akmaya başlıyor.3. anahtar olan süt köpürtme anahtarının altındaki ışık ise epey beklememe rağmen yanmıyor.Ama yan taraftaki buhar püskürtme potansiyometresini çevirdiğimde buhar geliyor, ayrıca eğer 3. anahtara ışık sönükken bastığımda brew anahtarının altındaki ışık sönüyor .Bir şeyi yanlış mı yapıyorum ve süt yapma anahtarının altındaki led neden yanmıyor olabilir? Teşekkürler...

Espresso aldıktan sonra ortalama 1dk içinde buharın da ısıya ulaşıp hazır ışığı yanması gerekiyor. En azından benim takip edebildiğim kadarıyla süre aşağı yukarı böyle. Dakikalarca mı bekliyorsunuz yoksa hiç mi yanmıyor buhar ışığı?

Sanırım çözdüm biraz önce, buhar anahtarına basınca buhar hazır oluncaya kadar ışık yanmıyor hazır olunca ışık yandı Teşekkürler..

Merhaba, ben de bu ürünü takip ettiğim için henüz sahip olmasam da oldukça engin bilgilere haiz oldum diyebilirim. Sorunu çözmenize sevindim.

Bir videoda buhar fonksiyonunun (üçüncü ışığın) yaklaşık 45 saniyede devreye girdiğini, ancak ısındığı anda kapanıp soğumaya geçtiğini ve yeterli buharı üretemediğini belirtmişler. Çözüm olarak ise, buhar düğmesine bastıktan 35 saniye sonra (sizin makinenin ısınması farklı olabilir, ışık yanmadan 10sn. önce) buhar vanasını açıp sütü köpürtmeye başlarsanız çok daha hızlı ve uzun süre buhar elde edebiliyormuşsunuz. Denemenizi tavsiye ederim, hatta deneyip gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

Videosu da burda.

Merhaba, ışık açık ve kapalı pozisyonlarında denedim,her iki durumda da rahatlıkla 1 dakikanın üzerinde düzenli buhar veriyor.. Almayı düşündüğünüzü söylemişsiniz, kullanan birisi olarak tam bir fiyat/performans ürünü olduğunu söyliyebilirim . İleride değiştirmeme neden olacak tek kriter tek kazanlı olduğu için cappucino yaparken sütü köpürtmeye hazırlarken geçen zamanda espressonun kenarda bir miktar beklemesi ve ısısını azaltması olabilir..

Espresso yaptıktan sonra steam düğmesine basıp içimden 15 e kadar falan sayıp köpürtme işlemine başlıyorum. Makine zaten sıcak olduğu için ışığın yanması 45 saniye sürmüyor genelde 25 30 arası yanıyor. Benim için en ideali bu olduğunu söyleyebilirim. Ama latte art için en iyi yöntem ekstra bir pitcher olması. 350 ml lik küçük pitcherda sütü köpürtüp 600 ml lik büyüğe aktarıyorum. Kontrolü artırıyor, daha güzel şekiller elde ediyorsunuz. Düz flat white için tek pitcher fazlasıyla yeterli olur.

Makine tek kazanlı olduğu için doğal olarak espresso ile aynı anda steaming yapamıyoruz. Öğrenene kadar en sık yaşadığım sorun espresso kremasının bekleme esnasında koyulaşması, sütle tam olarak karışmamasıydı. Bunu latte yapmadan önce espressoyu iyice dairesel hareketlerle (swirling) köpüğünü ilk haline getiriyorum (koyu, katılaşmış köpük yumuşuyor) ve üzerine sütümü ilave ediyorum.

Hazır kullananları yakalamışken :)

Sütlü içecek hazırlamak için önce sütü köpürtüp daha sonra sıcak su ve buharı açarak ısıyı düşürerek yapanlar var, bu şekilde denediniz mi? Sanırım kazanın 90 dereceden 140 derecelere çıkmasından, sıcak suyu akıtarak kazanı soğutmak daha hızlı oluyormuş. Gerçi yine sütü de sallamak lazım üstü kaymaklanmasın diye ama belki daha hızlı bir yöntemdir.

Flat white hastasıyım o yüzden buhar konusu benim için nispeten önemli.

Hazır kullananları yakalamışken :)

Sütlü içecek hazırlamak için önce sütü köpürtüp daha sonra sıcak su ve buharı açarak ısıyı düşürerek yapanlar var, bu şekilde denediniz mi? Sanırım kazanın 90 dereceden 140 derecelere çıkmasından, sıcak suyu akıtarak kazanı soğutmak daha hızlı oluyormuş. Gerçi yine sütü de sallamak lazım üstü kaymaklanmasın diye ama belki daha hızlı bir yöntemdir.

Flat white hastasıyım o yüzden buhar konusu benim için nispeten önemli.
Önce sütü köpürtürsek, buharı boşaltmamız gerekir ki bu da hazneye soğuk su girişi anlamına geliyor. Bu yüzden daha fazla beklemek gerekir. Önce espresso sonra portafiltreyi bile çıkartmadan süte geçiyorum. Elim hızlandıkça süre de kısaldı. Her şeyden önemlisi süt bence. Kız arkadaşım vegan sütleri ve laktozsuz sütleri tercih ediyor ve bunlarla düzgün köpük almak ciddi bir emek istiyor ki başarmış değilim hala ama tam yağlı sütle gayet ipeksi bir köpük alıyorum.

Önce sütü yapıp daha sonra shot almak daha kısa bir süreç ve daha lezzetli sonuç veriyor denemelerime göre. (Kullanıcı yorumu)

Sütle münasebete girmeden önce mutlaka önden steam yapıp suyu boşaltmak gerek.

internette onlarca ciddi incelemesi bulunan bir ürün, eğlenceli bir şekilde bir şeyler anlatmaya çalışmış. ben beğendim açıkçası

Merhaba, ben de bu ürünü takip ettiğim için henüz sahip olmasam da oldukça engin bilgilere haiz oldum diyebilirim. Sorunu çözmenize sevindim.

Bir videoda buhar fonksiyonunun (üçüncü ışığın) yaklaşık 45 saniyede devreye girdiğini, ancak ısındığı anda kapanıp soğumaya geçtiğini ve yeterli buharı üretemediğini belirtmişler. Çözüm olarak ise, buhar düğmesine bastıktan 35 saniye sonra (sizin makinenin ısınması farklı olabilir, ışık yanmadan 10sn. önce) buhar vanasını açıp sütü köpürtmeye başlarsanız çok daha hızlı ve uzun süre buhar elde edebiliyormuşsunuz. Denemenizi tavsiye ederim, hatta deneyip gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

Videosu da burda.

Evet Gaggia'nın buhar mekanizması için bir çok yöntem var. Çünkü buharı yeterli gelmiyor. Ben iki düğmeye birden basıyorum. Sıcak su alırken yaptığımız işlem. Sıcak suyu 2-3 kaç saniye akıtıyorum sonra ortadaki demleme tuşunu kapatıyorum su kesiliyor ve buhar gelmeye başlıyor. 10 saniye kadar buhar çubuktan geliyor. Sonra buhar vanasını da kapatıp kronometreyi çalıştırıyorum 25 saniye bekliyorum ve sütü hazırlamak için vanayı tekrar açtığımda buhar coşuyor adeta.

Ben de esprili olduğu için paylaşayım dedim yeni denk geldim yoksa detaylı ve yeterli bir inceleme olmamış tabi
Bence de ev için çok uygun bir f/p makinası , şu an indirimli fiyatları ile en son Turkcell Platinum uyuulamasından 2.999 TL ye alınabiliyor

Fiyatı görünce girip baktım ama Carezza modeli için sanırım. Yoksa ben mi gözden kaçırıyorum? 2.999 TL new classic pro varsa anında alırım :)

Bu arada konu sahibinden özür diliyorum konuyu dağıttık ama Toygar Bey' in mesajından sonra Turkcell Pasaj' daki fiyatını kontrol ettim. Peşin fiyatı 4.499 TL diyor ancak 6 ay 612 TL taksitle 3.650 TL civarına geliyor. Taksitle almak daha avantajlı, ilginç.

Son düzenleme:
Fiyatı görünce girip baktım ama Carezza modeli için sanırım. Yoksa ben mi gözden kaçırıyorum? 2.999 TL new classic pro varsa anında alırım :)

Bu arada konu sahibinden özür diliyorum konuyu dağıttık ama Toygar Bey' in mesajından sonra Turkcell Pasaj' daki fiyatını kontrol ettim. Peşin fiyatı 4.499 TL diyor ancak 6 ay 612 TL taksitle 3.650 TL civarına geliyor. Taksitle almak daha avantajlı, ilginç.
Turkcell Platinum paket kullanıcıları için uygulamadan şifre alıyorsunuz , daha sonra Turkcell Pasaj da sepette indirim kodunu uygulayınca fiyat 2.999 TL oluyor. ( indirim kodu peşin alım fiyatı üzerinden geçerli)

Turkcell Platinum paket kullanıcıları için uygulamadan şifre alıyorsunuz , daha sonra Turkcell Pasaj da sepette indirim kodunu uygulayınca fiyat 2.999 TL oluyor. ( indirim kodu peşin alım fiyatı üzerinden geçerli)
Toygar Bey çok sağolun, platinumlu bir arkadaşıma rica ettim aldık :) İyi ki söylediniz. Yanlış anlaşılmasın ama o fiyata ikinci el satıyorlar. Çok iyi oldu benim için :)

Şimdi öğütücü arıyorum, onunla ilgili de bir kampanya görürseniz haber verin lütfen, size kahve borcum olsun :)

Geri