• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia New Classic vs Carezza Deluxe vs Viva Style

Harmanyeri

Üye
İsim
Hamza
Daha fazla  
İsim
Hamza
Espresso Makinesi
Philips EP2231/40
Değirmen
Commandante C40, Eureka Mignon Crono, Molent g50
Ekipmanlar
Konchero gooseneck kettle, Kalita wave, V60, Delter Coffee Press, Moccamaster
iyi akşamlar kahve dostları🙂
Ben normalde süt bazlı şeyler içmiyorum, evde tek kullanıcıyım (madde kullanıcısı gibi oldu:))
Ve çoğunlukla max 2 double shot alırım.

3 bin liraya classic almak yerine 1800'e carezza alsam ne eksisi olur acaba? Hatta bilgisi olan için 1200 lira olan Viva Style modelini de sorayım, fark açısından. Şimdiden teşekkürler.

Ben olsam sadece espresso da içeceksem içeceğim espresso az da kaliteli olsun diyorsam Gaggia Classic tercih ederdim.Diğerlerini incelemedim.Fırsatım olmadı.Ama basınçlı sepet kullanıyorlar sanki.Basınçlı sepet de kahvenin notalarını baskılıyarak sahte krema üretiyor.Yani kahve kötü de olsa krema çıkıyor bayat da olsa.Yıllar önce delonghinin benzer bir aletin kullandım.Gaggia Classic ise 58 mm portafiltresi,üç yollu selonid valfi ile klasik ev tipi bir espresso makinesi.Yıllar önce Gaggia üretimi Beko kullanırdık.Gaggia Classic bunun bir üst modeliydi.Bekocuların hoşuna giden ve zamanında hayalini süsleyen bir makine olmuştur Classic.Tabii o zamanlar ülkemizde satışı yoktu.Satışı başlayalı bir sene falan olmuştur ülkemizde.

Yaklaşık 6 ay önce aynı sizin gibi üç model arasında kalıp Classic almıştım üstelik bende evde tek kullanıcıyım ve en fazla 2-3 double shot alıyorum.

3’ü arasında en zayıf halka Vivastyle modeli basınçlı poltrafiltresi var Carezza ise istendiğinde basınçlı poltrafiltre basınçsıza dönüştürülebiliyor Classic ise basınçsız -istendiğinde basınçlı hale getirilebilen-58mm poltrafiltresi ile öne çıkıyor.

Tüketiminiz süt ağırlıklı olacaksa Carezza modeli belki tercih edilebilir ama daha çok sütsüz olarak tüketecekseniz imkanınızda varsa Classic doğru seçim olacaktır.

Nitelikli kahve peşindeyseniz ve nitelikli kahveyi heba etmeyecek bir değirmeniniz var ise bu sorunun tek cevabı Classic modeli olacaktır. ;)

@bahadr @Mehmetali @frturk
faydalı cevaplarınız için teşekkür ederim. umarım bir ömür mutlulukla kullanırsınız:)

acaba bir lelit grace yada anna'dan altta kalır yanı, biz ev kullanıcıları için, olur mu? mutlaka karşılaştırmışsınızdır.

@Harmanyeri Classic güzel bir makine ev tüketicisini mutlu edecek sütlü sütsüz kahveler yapabilirsiniz elbette, sizin bahsettiğiniz modeller ek özellikleriyle biraz daha sivrilen ürünler.

Lelit makine kullanmadım ama aynı kişi aynı öğütücü aynı kahve ile alınan espressolarda “bence” aradaki fiyat farkına değecek bir lezzet farkı oluşmayacak.

Lelit ürünler ise basınç kontrolü, sıcaklık ayarı ön demleme, kazanlarında kullanılan materyal -Classic’de insan sağlığına zararsız alüminyum kullanılıyor- gibi özellikleriyle Classic’den biraz daha öndeler ve bu özellikler sizin daha iyi espresso almanıza yardımcı olabilir.

Eğer ekonomik gücünüz elveriyorsa Lelit tercih edebilirsiniz ve bu tercihinizi yaparken en az makine kadar hatta daha önemli olan öğütücüye harcayacağınız parayıda göz önünde bulundurarak bu makinelerden birini tercih edebilirsiniz.

Son olarak forumda Lelit kullanan arkadaşlarımızdan biri makinesini satacaktı ikinci elde düşünebilirsiniz çünkü yeni gelecek Lelit modeller için 20-25 Aralık arası kargolanacağını yazmış Gelbura.

@Mehmetali faydalı bir karşılaştırma olmuş

Yarı manuallerde sonucu etkileyen değişken çok faktör olması, öğrenilecek görece çok şeyin olması, beklentimin sadece her seferinde yeterli kalitede olup standardize edilmiş bir espresso olması ve annemin vs de rahatça kullanabilmesi için otomatikleri gündemime aldım. Ne dersiniz? 🙂

Classic ile yaklaşık aynı fiyatlarda

Son düzenleme:
@Harmanyeri kafa karıştı tabi hocam :)

Yarı otomatik makineler bazen kullanıcıyı zorlayabiliyor, öğütüm aralığı, tamper, makinenin doğru sıcaklığa gelmesi gibi çok değişken var buna ilaveten ülkemizde gerçekten güzel espresso çekirdek bulmanın zorluğu eklenince bu kadar para ve emek verip alınan kahve mutlu etmediğinde insana koyabiliyor.

Tam otomatik makine kullanmadım pek bir bilgim yok ve bu forumda arkadaşların pek tavsiye edeceğini sanmıyorum. Fakat arada annenizde kullanacaksa, sabah uğraşmadan kahvemi yapayım çokta bir beklentim yok diyorsanız bence otomatik kahve makinesi tercih edilebilir.

Carezza Deluxe ve Viva Style ' dan iyi bir Espresso beklemeyin açıkcası o makineler süt bazlı kahveler için espresso kısmına gelince çuvallıyorlar. İyi bir Espresso için Alınacaksa minumum Gaggia Classic Pro alınmalı. Bütçe Yükseltilebilirse Lelit Anna vb modellerede bakılabilir.

İkinci el gaggia classic mi kovalamalı (soru işareti)?

Sıfır carezza deluxe mü almalı (garantili sıfır km)?

Öğütücü comandante c40.

Son düzenleme:
Açıkçası Lelit fiyatları daha yüksek olsa da mevcut kurları düşününce epey uygun sayılır. Bence biraz zorlayıp 58 mm bir Lelit almak hem aksesuarlara kolay ulaşmanizi, PID, opv gibi ozelliklerle daha esnek ve uzun ömürlü bir makineye sahip olmanizi sağlayacaktır. Ileride bu fiyatlara bulunabileceğini pek sanmıyorum. Gaggia Classic de gayet güzel bir cihaz, daha altındaki bir cihaz için gaggia evo olsa kesinlikle tavsiye ederdim, ama carezza vs basınçlı sepet ile krema oluşturduğu için memnun etmeyecektir.

Geçen malum sitede 425 TL ye gaggia classic görmüştüm buhar çubuğu plastik olan yakalayamadim hemen alan olmuş sonrasında ertesi günü tahminen aynı makina 4300 e ilana koyulmuş :)

Geçen malum sitede 425 TL ye gaggia classic görmüştüm buhar çubuğu plastik olan yakalayamadim hemen alan olmuş sonrasında ertesi günü tahminen aynı makina 4300 e ilana koyulmuş :)

bir 0 eksik konulmuş, miras malı bile olsa kimse gaggia classic i 425 tl ye satmaz hocam.

Başıma bir şey gelmeyecekse flair de düşünülebilir.

Başınıza niye bişey gelsin hocam estağfurullah ;)

Bende hali hazırda nanopresso ve baristakit var. Bir adım ileri mi gitsek diye düşünüyoruz işte can sıkıntısından.

Bahse konu olan aletlere ve yorumlara baktım da espresso aşığı değilseniz girilecek yol değil bu yol, çok ciddi maliyetler söz konusu. Belki giriş fiyatından robot düşünülebilirdi ama ben de nanopressoyu tercih ettim ileri gitmek istersem en fazla barista kit alırım işte :ROFLMAO::ROFLMAO:

Geri