• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia new classic pro süt köpürtmede ses sorunu

İsim
ç
Daha fazla  
İsim
ç
Merhaba gaggia new classic pro aldım 10 gün kadar önce ve süt köpürtme sırasında çok aşırı ses çıkıyor sabah kullanamıyorum normal zamanda kullandığımda ise mutfakta durmak istemiyor insan baya ses çıkartıyor.

Benzer şeyler yaşayan oldu mu

Merhaba gaggia new classic pro aldım 10 gün kadar önce ve süt köpürtme sırasında çok aşırı ses çıkıyor sabah kullanamıyorum normal zamanda kullandığımda ise mutfakta durmak istemiyor insan baya ses çıkartıyor.

Benzer şeyler yaşayan oldu mu
Köpürtme için ışığın yanmasını beklemeyin. 20 saniye kadar süre geçtikten sonra köpürtmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca buhar çubuğunu fazla dibe batırmayın. 1 2 santim yeterli.

Köpürtme için ışığın yanmasını beklemeyin. 20 saniye kadar süre geçtikten sonra köpürtmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca buhar çubuğunu fazla dibe batırmayın. 1 2 santim yeterli.
Merhaba dediğiniz yapıyorum hatta daha sıcak ve kaliteli kahve ve köpürtme işlemi için makine de pid olmadığı için aşağıdaki işlemi buldum bir youtube kanalında türkçeye çevirdim

Ancak benim ilk aldığım günden beri aşırı ses çıkartıyor

Demleme işleme

1. Makineyi aç ve 15-30 dk ısınmasını bekle
  2. Brew butonu ışığının yanmasın bekle
  3. Portafiltreyi çıkart
  4. Brew botu una bas ve makineden bir miktar su akıt. Sonrasında fırça ve havlu ile grup başlığını temizle (Portrafiltre takılı değilken)
  5. Portafiltreye 18 gr öğütülmüş kahve koy ve tamper ile bastır.
  6. Steam(buhar) düğmesini aç ve 20 saniye bekle sonra kapat.
    • Bunun sebebi Gaggia classic makinelerde maalesef yeterli buhar ve su kalmayıp soğuk kahve yapabilirsiniz. Bu şekilde sorun çözülüyor.
  7. Espresso demle.

20 saniyeden fazla steam tuşu açık kalırsa makine otomatik olarak fazla suyu boşaltacaktır. Bu sebeple süreye dikkat ediniz.

Süt köpürtme işlemi

1. Işık ya askıya kadar steam(buhar) düğmesini açın
  2. Steam(buhar) düğmesini kapatın
  3. Steam(Buhar) valfini çevirin ve bitene kadar tüm buharı serbest bırakın
  4. BUHAR DÜĞMESİ VE DEMLEME DÜĞMESİNİ aynı anda açın
  5. Buhar çubuğundan biraz sıcak su çıkmasına izin vermek için buhar valfini çevirin
  6. DEMLEME DÜĞMESİNİ kapatın
  7. Buhar çubuğundan buhar çıkmasını bekleyin, ardından buhar valfini kapatın
  8. 20 saniye bekle.
  9. Biraz temizlemek için buhar valfini açın, ardından sütü normal şekilde köpürtün.
***BUHAR DÜĞMESİ IŞIĞI yanmaz, ancak süt için yeterli buhara sahip olursunuz.

Merhaba dediğiniz yapıyorum hatta daha sıcak ve kaliteli kahve ve köpürtme işlemi için makine de pid olmadığı için aşağıdaki işlemi buldum bir youtube kanalında türkçeye çevirdim

Ancak benim ilk aldığım günden beri aşırı ses çıkartıyor

Demleme işleme

1. Makineyi aç ve 15-30 dk ısınmasını bekle
  2. Brew butonu ışığının yanmasın bekle
  3. Portafiltreyi çıkart
  4. Brew botu una bas ve makineden bir miktar su akıt. Sonrasında fırça ve havlu ile grup başlığını temizle (Portrafiltre takılı değilken)
  5. Portafiltreye 18 gr öğütülmüş kahve koy ve tamper ile bastır.
  6. Steam(buhar) düğmesini aç ve 20 saniye bekle sonra kapat.
    • Bunun sebebi Gaggia classic makinelerde maalesef yeterli buhar ve su kalmayıp soğuk kahve yapabilirsiniz. Bu şekilde sorun çözülüyor.
  7. Espresso demle.

20 saniyeden fazla steam tuşu açık kalırsa makine otomatik olarak fazla suyu boşaltacaktır. Bu sebeple süreye dikkat ediniz.

Süt köpürtme işlemi

1. Işık ya askıya kadar steam(buhar) düğmesini açın
  2. Steam(buhar) düğmesini kapatın
  3. Steam(Buhar) valfini çevirin ve bitene kadar tüm buharı serbest bırakın
  4. BUHAR DÜĞMESİ VE DEMLEME DÜĞMESİNİ aynı anda açın
  5. Buhar çubuğundan biraz sıcak su çıkmasına izin vermek için buhar valfini çevirin
  6. DEMLEME DÜĞMESİNİ kapatın
  7. Buhar çubuğundan buhar çıkmasını bekleyin, ardından buhar valfini kapatın
  8. 20 saniye bekle.
  9. Biraz temizlemek için buhar valfini açın, ardından sütü normal şekilde köpürtün.
***BUHAR DÜĞMESİ IŞIĞI yanmaz, ancak süt için yeterli buhara sahip olursunuz.
Size kendi izlediğim yolu söyleyeyim. Comandante c40 ile kahve öğütüyorum. Bu da yaklaşık 1 dakika 10 saniye civarı sürüyor espresso için. Bu sürede makine açık ve kazanda su ısınıyor. İsındıktan sonra 3 4 saniye duş başlığından su akıtıyorum. Bunu fincana da yapabilirsiniz böylece fincan da ısınır. Kahveyi tampleyip hazırladıktan sonra direk shot alıyorum. Kahveden kahveye değişmekle birlikte 25 30 saniye arasında akış hedefliyorum. Sütlü içecek yapacaksam shotu aldıktan sonra duş başlığını temizlemek adına 3 4 saniye su akıtıyorum ve buhar tuşuna basıyorum. Yaklaşık 20 saniyede buhar hazır oluyor. Pitcher içine 150 200 ml arası süt koyarım. Buhar çubuğunu 1 2 santim derinlikte bırakırım. Pitcheri hafif açılı tutarak sütün girdap oluşturmasını sağlıyorum ve işlemi bitiriyorum.

Geri