Merhaba dediğiniz yapıyorum hatta daha sıcak ve kaliteli kahve ve köpürtme işlemi için makine de pid olmadığı için aşağıdaki işlemi buldum bir youtube kanalında türkçeye çevirdim
Ancak benim ilk aldığım günden beri aşırı ses çıkartıyor
Demleme işleme
- Makineyi aç ve 15-30 dk ısınmasını bekle
- Brew butonu ışığının yanmasın bekle
- Portafiltreyi çıkart
- Brew botu una bas ve makineden bir miktar su akıt. Sonrasında fırça ve havlu ile grup başlığını temizle (Portrafiltre takılı değilken)
- Portafiltreye 18 gr öğütülmüş kahve koy ve tamper ile bastır.
- Steam(buhar) düğmesini aç ve 20 saniye bekle sonra kapat.
- Bunun sebebi Gaggia classic makinelerde maalesef yeterli buhar ve su kalmayıp soğuk kahve yapabilirsiniz. Bu şekilde sorun çözülüyor.
- Espresso demle.
20 saniyeden fazla steam tuşu açık kalırsa makine otomatik olarak fazla suyu boşaltacaktır. Bu sebeple süreye dikkat ediniz.
Süt köpürtme işlemi
- Işık ya askıya kadar steam(buhar) düğmesini açın
- Steam(buhar) düğmesini kapatın
- Steam(Buhar) valfini çevirin ve bitene kadar tüm buharı serbest bırakın
- BUHAR DÜĞMESİ VE DEMLEME DÜĞMESİNİ aynı anda açın
- Buhar çubuğundan biraz sıcak su çıkmasına izin vermek için buhar valfini çevirin
- DEMLEME DÜĞMESİNİ kapatın
- Buhar çubuğundan buhar çıkmasını bekleyin, ardından buhar valfini kapatın
- 20 saniye bekle.
- Biraz temizlemek için buhar valfini açın, ardından sütü normal şekilde köpürtün.
***BUHAR DÜĞMESİ IŞIĞI yanmaz, ancak süt için yeterli buhara sahip olursunuz.