• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia New Classic Pro almaya değer mi?

Cryzworld

Yeni Üye
Herkese selamlar,

Şuan da epresso makinası olarak Electrolux Eea111 kullanmaktayım. Cihazı 2019 yılında kahve merakım başladıktan sonra almıştım. Cihazın basınçlı sepeti ile yaptığı kahveyi sevmeyip, o zamanki değirmenim espresso inceliğinde öğütmediği için makineyi kullanmadım. Kahveye V60 ile devam ettim. Birkaç ay önce değirmenimi değiştirince "Niye espresso yapmıyorum?" diyerek basınçsız sepet ve metal tamper alarak espresso yapmaya başladım. Sonra Gaggia New Classic Pro dikkatimi çekti. Sizce espressoda bir sonraki adım olarak Gaggia New Classic Pro 'ya geçmek tat olarak birşey kazandırır mı? Electrolux veya benzerini kullanıp Gaggia 'ya geçenler tat bakımından bir farklılık hissettiler mi? Kısaca Gaggia New Classic Pro almaya değer mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

(Hatırlatmak için Electrolux Eea111 temoblok ısıtma sistemine sahip, 51 mm sepeti olan, selenoid valf veya benim bilmediğim başka bir sistem ile espresso işlemi bitince fazla suyu iç kısmından damlatma tepsisine aktaran yapıya sahip bir makine.)

Yükseltmeden ziyade espressoya iyi bir başlangıç ekipmanı olarak görebiliriz Gaggia’yı. Makinanın bana göre en büyük artıları 58mm portafiltre kullanması ve modifikasyona uygun olması. En büyük dezavantajı ise 100 ml boilerı olması, materyali de aliminyum bu arada. 100 ml boiler hem shot almaya hem de süt köpürtmeye yeterli olmayabiliyor. Bu makinayı aldığınız gibi kullanacaksanız aldığınız çıktıdan mutlu olmanız zor bana göre . Lakin 9 bar opv modifikasyonu, bottomless portafiltre, IMS sepet ve IMS shower screen gibi eklentileri uygularsanız çıktılarda ciddi iyileştirmeler olacaktır. Ben de yeni bir kullanıcıyım, iyileştirmeleri toparlamaya çalışıyorum. Bir de bu iyileştirmelerin bir kısmını Türkiye’den tedarik edemiyorsunuz, örneğin bottemless pf. gibi. Sonuç olarak Gaggia almayı düşünüyorsanız maliyet hesabınıza bu iyileştirmeleri de dahil ederek değerlendirin derim, tabi tüm bu eklentileri zamana yayarak da edinebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler. Benim korkum Gaggia 'da espresso çıktısı aldıktan sonra, çıktının eski makinenin çıktısıyla bir fark olmaması ve Gaggia 'yı aldığım için pişman olmaktı. Sanırım düşüncem doğru. Gaggia 'ya yapılan eklentiler garanti problemi oluşturma, makineye zarar vermek gibi sorunlar ortaya çıkarabilir. En isabetli karar bütçe oluşturup Lelit Anna (Şuanda stokta gözükmemekte, stoklara girerse) veya Lelit Grace 'i tercih etmek olacak gibi gözüküyor.

Cevabınız için teşekkürler. Benim korkum Gaggia 'da espresso çıktısı aldıktan sonra, çıktının eski makinenin çıktısıyla bir fark olmaması ve Gaggia 'yı aldığım için pişman olmaktı. Sanırım düşüncem doğru. Gaggia 'ya yapılan eklentiler garanti problemi oluşturma, makineye zarar vermek gibi sorunlar ortaya çıkarabilir. En isabetli karar bütçe oluşturup Lelit Anna (Şuanda stokta gözükmemekte, stoklara girerse) veya Lelit Grace 'i tercih etmek olacak gibi gözüküyor.
Lelit anna veya grace alıp masraf yapmayacağınızı düşünüyorsanız yanılîyorsunuz.Portafiltre shower screen, sepet vs gibi şeyler hepsinde alacaksınız gelistirmek istiyorsanız.Ayrıca diger makinelerde genelde 12-15 bar arası cıkışlı yine opv mod yapmak zorundasınız.Dezavantaj olarak saydiklariniz hepsi icin geçerli.Lelit anna veya grace alınca her şey mükemmel olmayacak.Hatta annada 57mm pf var.Bulması çok daha zor eklentileri.
Gelelim fark hissetme kısmına, tabiki de aynı olmayacak.Gaggia ile en azından ‘espresso’ alabilirsiniz.Giris seviyesi icin en ucuz makine gaggiadır.Almak mantıksız değil.Ama bekleyip daha ust seviye bir şey almak da mantıklı.

Lelit için daha mantıklı dememin sebebi Anna ‘nın fabrika çıkışı PID olması, Grace ‘in PID ve preinfusion olması OPV ‘lerinin Gaggia gibi yay değişimi değil de tornavida ile yapılması gibi avantajlarıydı. Dediğiniz gibi dezavantajı 57 mm portafiltre. En azından standart hali ile Lelit ‘in daha iyi espresso vereceğini düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Yardımınız için teşekkürler.

Lelit için daha mantıklı dememin sebebi Anna ‘nın fabrika çıkışı PID olması, Grace ‘in PID ve preinfusion olması OPV ‘lerinin Gaggia gibi yay değişimi değil de tornavida ile yapılması gibi avantajlarıydı. Dediğiniz gibi dezavantajı 57 mm portafiltre. En azından standart hali ile Lelit ‘in daha iyi espresso vereceğini düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Yardımınız için teşekkürler.
Lelit düşünüyorsanız PL41PLUST altına hatta üstüne de bakmayın derim. Bu modelde kazan 300 ml diye biliyorum bi de pid hiç değilse anlık değeri göstermeye çalışıyor, sizin söylediklerinizde pid sadece hedeflenen sıcaklığı gösteriyor. 58 mm pf’de ısrarcı olmakta fayda var,1mm diyip geçmeyin bambaşka çıktılar verir. Hem 58mm ortak dil gibi, ekipmanı yaygın, başka makineye geçseniz de kullanırsınız. Bir de @ytghan haklı, naked portafiltre, ims sepet gibi iyileştirmeler hemen hemen çoğu makina için gerekli, bunlar zamanla tamamlanabilir dediğim gibi. Ek olarak, makinalardan mucize beklememek gerek. İşinizin ehli değilseniz ve ekipmanınızı tanımıyorsanız iyi sonuç almak zor.

Gelen yorumlarınıza göre zamana yayarak modifiye etmek üzere Gaggia New Classic Pro metalik renk siparişimi verdim. Değerli görüşleriniz için teşekkürler.

Başlığı şimdi gördüm geç kalmışım. Benim önerim elinizde ki cihaz ile bir süre geçirip hx bir cihaza geçmeniz yönünde olurdu.

Başlığı şimdi gördüm geç kalmışım. Benim önerim elinizde ki cihaz ile bir süre geçirip hx bir cihaza geçmeniz yönünde olurdu.
Neden böyle söylediniz? Ben bu noktada sizin gibi tecrübeli birinin fikrini merak ediyorum. Tek seferde 5-6 bin tl vermektense 3.500 lira verip yavaş yavaş ims sepet, shower screen, opv, Pid vs. modladıktan sonra arada nasıl bir fark oluyor bunu anlayamıyorum. Aydınlatırsanız çok memnun olurum.

sıfır olarak düşünürsen en uygun hx cihaz lelit mara x olur, o da 12-13bin bandında. dolayısıyla 5-6 bin tl ye hx cihaz biraz zor gibi.

Geri