Herkese selamlar,
Şuan da epresso makinası olarak Electrolux Eea111 kullanmaktayım. Cihazı 2019 yılında kahve merakım başladıktan sonra almıştım. Cihazın basınçlı sepeti ile yaptığı kahveyi sevmeyip, o zamanki değirmenim espresso inceliğinde öğütmediği için makineyi kullanmadım. Kahveye V60 ile devam ettim. Birkaç ay önce değirmenimi değiştirince "Niye espresso yapmıyorum?" diyerek basınçsız sepet ve metal tamper alarak espresso yapmaya başladım. Sonra Gaggia New Classic Pro dikkatimi çekti. Sizce espressoda bir sonraki adım olarak Gaggia New Classic Pro 'ya geçmek tat olarak birşey kazandırır mı? Electrolux veya benzerini kullanıp Gaggia 'ya geçenler tat bakımından bir farklılık hissettiler mi? Kısaca Gaggia New Classic Pro almaya değer mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
(Hatırlatmak için Electrolux Eea111 temoblok ısıtma sistemine sahip, 51 mm sepeti olan, selenoid valf veya benim bilmediğim başka bir sistem ile espresso işlemi bitince fazla suyu iç kısmından damlatma tepsisine aktaran yapıya sahip bir makine.)
Şuan da epresso makinası olarak Electrolux Eea111 kullanmaktayım. Cihazı 2019 yılında kahve merakım başladıktan sonra almıştım. Cihazın basınçlı sepeti ile yaptığı kahveyi sevmeyip, o zamanki değirmenim espresso inceliğinde öğütmediği için makineyi kullanmadım. Kahveye V60 ile devam ettim. Birkaç ay önce değirmenimi değiştirince "Niye espresso yapmıyorum?" diyerek basınçsız sepet ve metal tamper alarak espresso yapmaya başladım. Sonra Gaggia New Classic Pro dikkatimi çekti. Sizce espressoda bir sonraki adım olarak Gaggia New Classic Pro 'ya geçmek tat olarak birşey kazandırır mı? Electrolux veya benzerini kullanıp Gaggia 'ya geçenler tat bakımından bir farklılık hissettiler mi? Kısaca Gaggia New Classic Pro almaya değer mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
(Hatırlatmak için Electrolux Eea111 temoblok ısıtma sistemine sahip, 51 mm sepeti olan, selenoid valf veya benim bilmediğim başka bir sistem ile espresso işlemi bitince fazla suyu iç kısmından damlatma tepsisine aktaran yapıya sahip bir makine.)