Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Bir inceleme sitesinde farkların aşağıdaki gibi olduğunu görmüştüm ama bir hata mı var acaba?Farklar:
1 Kazanda farklı bir kaplama kullanılmış,
2 Portafiltre Pirinçmiş, Çelik olmuş
3 Grup başlığı chrome kaplamaymış, şimdi tamamen pirinçmiş
Bunların küçük güncellemeler olduğu söyleniyor, fincan kalitesine ne kadar etki eder tartışılır.
Aradaki farkı çıktınızın kalitesini artıran modlara harcamanız sanki daha doğru gibi, fiyat performans açısından
PID, 9 bar OPV yay temel olarak yapılması gerekenler
Manometre, Dimmer eklentilerde bir tık ileri seviye, daha profille oynama açısından gerekli olanlar
Birde latte art için daha doğru süt köpürtmek adına buhar gücü artırma ve buhar çubuğu ucunu değişme gibi eklentiler var.
Birde kullanımı kolaylaştıran, atık su haznesinin inceltilmesi, ışıklar falan gibi görsel şeylerde mevcut.
- 9-bar OPV
- New polished stainless steel 58mm portafilter (vs. chrome-plated brass)
- New polished steel cover for the brew group
- New anti-scale food safe boiler coating
- Updated mounting plate to secure the pump and boiler to reduce vibration noise
Hocam paylaşmamdaki kasıt ingilizcesi olması değil, yanlış anlaşıldım sanırım 9 bar OPV halihazırda var gözüküyor, o yüzden paylaşmıştım.@TayfunTmr beyin verdiği kıymetli bilgilerin ingilizcesi gibi duruyor.
Cok kıymetli cevaplarınız için çok teşekkürler.
Benim merak ettiğim tüm bu modifikasyonlar uygulandığında stage 3 Supra mk4 gibi egzoz patlatabiliyor muyuz?![]()
Hocam makine değil ama değirmenler açısından bir sorum olacak size. Başlangıç için el değirmeni almayı düşünüyordum, J max ve K ultra modellerine baktım genelde, J max daha espresso odaklı olduğu için ona karar kılmıştım fakat forumda şöyle bir ilan gördüm, sizce bu daha mı mantıklı olur? J max fiyatı 6500 civarında, arada az fark yok fakat hem ssp burr olması hem de elle öğütmek bir süre sonra sıkıcı gelebilir kaygısıyla bunu mu alsam diye düşündüm. Yardımcı olursanız sevinirim.Farklar:
1 Kazanda farklı bir kaplama kullanılmış,
2 Portafiltre Pirinçmiş, Çelik olmuş
3 Grup başlığı chrome kaplamaymış, şimdi tamamen pirinçmiş
Bunların küçük güncellemeler olduğu söyleniyor, fincan kalitesine ne kadar etki eder tartışılır.
Aradaki farkı çıktınızın kalitesini artıran modlara harcamanız sanki daha doğru gibi, fiyat performans açısından
PID, 9 bar OPV yay temel olarak yapılması gerekenler
Manometre, Dimmer eklentilerde bir tık ileri seviye, daha profille oynama açısından gerekli olanlar
Birde latte art için daha doğru süt köpürtmek adına buhar gücü artırma ve buhar çubuğu ucunu değişme gibi eklentiler var.
Birde kullanımı kolaylaştıran, atık su haznesinin inceltilmesi, ışıklar falan gibi görsel şeylerde mevcut.
Merhaba, bugün Evo'da yaptığım testte basıncın 14 bar olduğunu gördüm. Yani Türkiye gelenlerde 9 bar olan değil eski tip yay kullanılmış. Videoyu ekliyorum:Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Bir inceleme sitesinde farkların aşağıdaki gibi olduğunu görmüştüm ama bir hata mı var acaba?
- 9-bar OPV(hali hazırda var görünüyor, fakat bölgesel olabilir mi? Bir yerde de sadece kuzey Amerika'ya özel bu geliştirmenin olduğunu okumuştum sanki)
- New polished stainless steel 58mm portafilter (vs. chrome-plated brass)
- New polished steel cover for the brew group
- New anti-scale food safe boiler coating
- Updated mounting plate to secure the pump and boiler to reduce vibration noise
Çok teşekkür ederim yardımınız için.İmkanınız varsa kaçırmayın, espressoyu el değirmeniyle yapmak sizi soğutur, çünkü yeni aldığınız kahvenin kalibre aşaması bile can sıkarken bir de el değirmeni kullanmak çok zor olacaktır.
Merhaba, bugün Evo'da yaptığım testte basıncın 14 bar olduğunu gördüm. Yani Türkiye gelenlerde 9 bar olan değil eski tip yay kullanılmış. Videoyu ekliyorum:
PID kit uygulaması ise sorunsuz geçti. sadece uygulamadan önce kabloları yeni kablo soketinden çıkartmak gerekiyor. (şekildeki gibi tornavida ile bastırınca çıkıyor)
Uygulama 2019 versiyonunda olduğu gibi geri sökülebilir olduğundan garantiyi bozmadan yapılabiliyor. Sanırım en iyi yönü bu oldu.
Shopier üzerinden değil de, direkt size eft yapsam bu 3 ürün için fiyatta değişiklik oluyor mu?Merhaba, elbette. Shopier linkini aşağıya ekliyorum. PID kit stoğu haftaya güncellenecek:
![]()
Gaggia Classic Pro PID kit with brewing and steaming function
<strong>PID KIT WITH BREWING &STEAMING FUNCTION FOR ALL GAGGIA CLASSIC PRO MODELS (including 2018 and 2023 Evo Pro)<br /> <br /> LÜTFEN UYGULAMA KLAVUZU İÇİN TEMASA GEÇİNİZ</strong><br /> <br /> Includes all required tools to modify your machine. You only need pliers and wrench (no 14 and 17) to...shopier.com
![]()
9 bar OPV spring for Gaggia Classic Pro
UYGULAMA ÖNCESİ LÜTFEN AŞAĞIDAKİ ADRESTE BULUNAN UYGULAMA VİDEOSUNU İZLEYİNİZ: <br /><br />https://youtu.be/juKXZSb3Fg0<br /><br />AKSİ TAKDİRDE MAKİNENİZE ZARAR VEREBİLİRSİNİZ<br /><br />9 bar OPV spring decreases the stock presssure of Gaggia Classic from 14 bars down to 9 bars for better...shopier.com
![]()
Gaggia Classic Steam XL thermostat
UYGULAMA VİDEOSU İÇİN: https://youtu.be/wZIEmfXvu80<br /><br />Upgraded steam thermostat for Gaggia Classic.<br />Simply remove the old steam thermostat (on top of the boiler as shown in the picture) and replace it with the upgraded one, using the thermal paste included.<br />Your steam...shopier.com
Yapılan değişikliklerin hepsini modlama esnasında çok daha uyguna yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak Kazan hariç diğer tüm parçaları değiştiriyoruz zaten hemen hemen. Bir de sıfır makine almaktansa ikinci el gaggia edinip modlamak çok daha verimli. Sıfır aldığınızda yayı takmak için bile içini açtığınız an malesef garanti kapsamı dışına adım atıyorsunuz. Bununla beraber pid v.b modlaarı hiç saymıyorum...Merhaba dün 12.500 TL'ye Gaggia Evo pro sipariş ettim. Fakat 9300 civarına eski versiyon pro classic alınabiliyor. Sizce hangisini almak mantıklı? Bir de bu cihaza başlangıçta hangi modları yapmak gerek?
Şimdiden teşekkürler.
Hocam olabildiğince bir şeyleri sıfır almaya çalışıyorum genel olarak. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu arada whatsapp grubu mu var Gaggia için?Yapılan değişikliklerin hepsini modlama esnasında çok daha uyguna yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak Kazan hariç diğer tüm parçaları değiştiriyoruz zaten hemen hemen. Bir de sıfır makine almaktansa ikinci el gaggia edinip modlamak çok daha verimli. Sıfır aldığınızda yayı takmak için bile içini açtığınız an malesef garanti kapsamı dışına adım atıyorsunuz. Bununla beraber pid v.b modlaarı hiç saymıyorum...
tabi var evet numaranızı bana özelden yazarsanız eklerim.Hocam olabildiğince bir şeyleri sıfır almaya çalışıyorum genel olarak. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu arada whatsapp grubu mu var Gaggia için?
Hocam özelden ilettim numaramıtabi var evet numaranızı bana özelden yazarsanız eklerim.
Tabi haklısın ama grup showerından her parçasına değiştirip yenileyebileyeceğiniz bir cihaz gaggia. Ve içerisinde bir tane elektronik kart bile yok. Tamamen analog düz kablo gidiş gelişleriyle iç aksamının tamamı çözülmüş bir makinedir. Modlamalara tak çıkarlara da o yüzden bu kadar uygun...
Çok eski olmayan fazla kullanılmamış modlanmamış bir gaggia alıp modlayabilirsiniz. Geri kalan parayı modlama ve aksesuarlara ayırırsınız...
Hocam her ürün için ayrı üretim zor olabilir.Aslında ben Gaggia yerinde olsam Apple gibi bir site yaparım. Baz makina fiyatı mesela 10000 tl. Modlama istiyorsanız artı 5000 tl. Sepet istiyorsanız örneğin İMS artı 800, DEC artı 600 felan. Kapsüle uygun filtre isterseniz şu diye uzar gider. Sonuç olarak biz makine için bu kadar uğraşmayız hem onlar da kazanmış olur.