Merhaba forumun değerli üyeleri, ben yaklaşık 1-1.5 senedir nitelikli kahve ve özellikle espresso bazlı içeceklere merak salmış bir mühendislik öğrencisiyim. Elimde bolca zaman olmasından ötürü de ara sıra 3D dizayn programlarında dizaynlar yapıyorum. Forumdaki bazı üyelerin de yeteneklerini ve malzemelerini kullanarak nitelikli kahve, makine bakımı ve kullanımı için çözümler ürettiğini gördüm ve bende kendimce ( daha düşünme ve dizayn aşamasında olsada ) yararlı ve estetik bir şeyler tasarlamaya yeltendim.
Evde espresso makinesi olarak Türkiye ve dünyada çokça kullanılan ve kendim de f/p özelliğinden etkilenerek aldığım "Gaggia Classic Pro"yu kullanıyorum. Makineyi beğensemde hep gözüme batan ve bana aşırı ucuz pres imalati gibi gelen ızgara yüzünden makinenin estetik duruşunun zarar gördüğünü farkettim.
Bu nedenle ölçü alıp tasarıma başladım ve ortaya bana göre 50-60'lar havası veren bir dizayn çıkardım. (Gaggianın basit kıvrımlarına uyması sebebiyle de bu dizaynı tercih ettim) Malzeme olarak 4-6mm aluminyumu lazer kesim yöntemiyle keserek fiziksel prototipi yapmayı düşünüyorum. Hazırda gelen 0.05'lik ızgaraya göre çok daha ağır, oturaklı bir ürün olacak.
Evde espresso makinesi olarak Türkiye ve dünyada çokça kullanılan ve kendim de f/p özelliğinden etkilenerek aldığım "Gaggia Classic Pro"yu kullanıyorum. Makineyi beğensemde hep gözüme batan ve bana aşırı ucuz pres imalati gibi gelen ızgara yüzünden makinenin estetik duruşunun zarar gördüğünü farkettim.
Bu nedenle ölçü alıp tasarıma başladım ve ortaya bana göre 50-60'lar havası veren bir dizayn çıkardım. (Gaggianın basit kıvrımlarına uyması sebebiyle de bu dizaynı tercih ettim) Malzeme olarak 4-6mm aluminyumu lazer kesim yöntemiyle keserek fiziksel prototipi yapmayı düşünüyorum. Hazırda gelen 0.05'lik ızgaraya göre çok daha ağır, oturaklı bir ürün olacak.
- Proje hala bir tür kickstart'ta diyebiliriz eğer forumda bu projeye ilgi olursa belki başka dizaynlar da ekleyerek belki varolan dizaynda üretimi arttırarak Gaggia Classic için yeni bir 3. parti aksesuar türü oluşturulabilir. Tray ızgarasının birazcık niş bir olay olduğunun farkındayım tabi ama forumda benim gibi düşünen Classic kullanıcılarının olabileceği kanısındayım bu postla beraber ilk dizayn renderlarını da paylaşacağım yorumlarınızı beklerim.