• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia Classic için Custom Tray Izgarası Projesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan B2hn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

B2hn

Üye
İsim
Batuhan
Daha fazla  
İsim
Batuhan
Merhaba forumun değerli üyeleri, ben yaklaşık 1-1.5 senedir nitelikli kahve ve özellikle espresso bazlı içeceklere merak salmış bir mühendislik öğrencisiyim. Elimde bolca zaman olmasından ötürü de ara sıra 3D dizayn programlarında dizaynlar yapıyorum. Forumdaki bazı üyelerin de yeteneklerini ve malzemelerini kullanarak nitelikli kahve, makine bakımı ve kullanımı için çözümler ürettiğini gördüm ve bende kendimce ( daha düşünme ve dizayn aşamasında olsada ) yararlı ve estetik bir şeyler tasarlamaya yeltendim.

Evde espresso makinesi olarak Türkiye ve dünyada çokça kullanılan ve kendim de f/p özelliğinden etkilenerek aldığım "Gaggia Classic Pro"yu kullanıyorum. Makineyi beğensemde hep gözüme batan ve bana aşırı ucuz pres imalati gibi gelen ızgara yüzünden makinenin estetik duruşunun zarar gördüğünü farkettim.
Bu nedenle ölçü alıp tasarıma başladım ve ortaya bana göre 50-60'lar havası veren bir dizayn çıkardım. (Gaggianın basit kıvrımlarına uyması sebebiyle de bu dizaynı tercih ettim) Malzeme olarak 4-6mm aluminyumu lazer kesim yöntemiyle keserek fiziksel prototipi yapmayı düşünüyorum. Hazırda gelen 0.05'lik ızgaraya göre çok daha ağır, oturaklı bir ürün olacak.

• Proje hala bir tür kickstart'ta diyebiliriz eğer forumda bu projeye ilgi olursa belki başka dizaynlar da ekleyerek belki varolan dizaynda üretimi arttırarak Gaggia Classic için yeni bir 3. parti aksesuar türü oluşturulabilir. Tray ızgarasının birazcık niş bir olay olduğunun farkındayım tabi ama forumda benim gibi düşünen Classic kullanıcılarının olabileceği kanısındayım bu postla beraber ilk dizayn renderlarını da paylaşacağım yorumlarınızı beklerim.

Ekli dosyalar

• GAGGİA CLASSİC TRAY (2).JPG
    GAGGİA CLASSİC TRAY (2).JPG
    34 KB · Görüntüleme: 25
  • GAGGİA CLASSİC TRAY (3).JPG
    GAGGİA CLASSİC TRAY (3).JPG
    30.6 KB · Görüntüleme: 25
  • GAGGİA CLASSİC TRAY.JPG
    GAGGİA CLASSİC TRAY.JPG
    39.1 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba, esasında gaggia'nın çoğu makinesinde kullanılan komponentler neredeyse aynı (kazan, buhar çıkışı, pompa, grup başlığı vs.) yapılan modifikasyonlarla ise cihazlara pid kutusu, manometre, opv ekleniyor. Pid ve manometre içinse kasaya delik açılarak ekleme yapılıyor genellikle bence bu noktada çoğu gaggia modelinde kullanılacak pid ve manometre yerleri kasa içerisinde olabilecek bir kasa tasarımı yapabilirseniz bence daha çok ilgi çekecektir.

Merhaba, esasında gaggia'nın çoğu makinesinde kullanılan komponentler neredeyse aynı (kazan, buhar çıkışı, pompa, grup başlığı vs.) yapılan modifikasyonlarla ise cihazlara pid kutusu, manometre, opv ekleniyor. Pid ve manometre içinse kasaya delik açılarak ekleme yapılıyor genellikle bence bu noktada çoğu gaggia modelinde kullanılacak pid ve manometre yerleri kasa içerisinde olabilecek bir kasa tasarımı yapabilirseniz bence daha çok ilgi çekecektir.
Merhaba, dediğiniz doğru tabiki bu konudaki market daha büyüktür ama tam kaplamalı ve uygun bir kasayı tasarlasam ve yaptırsam bile hem bu kasayı yerleştirmenin zorluğu ve fiyatın makinenin fiyatının çokta küçük olmayan bir yüzdesine denk gelmesi sebebiyle bütün bir kasanın pek alıcı bulacağını düşünemiyorum ama her türlü öneriye açığım tabiki de bu önerinizide dikkate alacağim.

Haznenin boyunu biraz düşürüp tartı ile kullanma sorununa çare olursanız ürün epey satar :)

Haznenin boyunu biraz düşürüp tartı ile kullanma sorununa çare olursanız ürün epey satar :)
Merhaba, bu benimde yaşadığım bir sorun ve iki adet çözümü halihazırda var aslında eğer görüntüye çok önem vermiyorsanız 3 boyutlu yazıcıda bastırılabilir veya Shades gibi satıcılarda da bulunan bir ürün olduğu için yurtdışından da alınabilinir ama tabi 3D basılmayacaksa kalıp gerektiren bir iş olduğundan sipariş hacimsiz olmayacak bir iş olur. :) ( Izgara tasarımındada bardaklar için birkaç mm lik bir açıklık düşündüm normal drip tray den 2-3mm aşağıda duruyor.)

Geri