• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Friendzone 3rd Wave Coffee and Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mkorayt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mkorayt

Barista
İsim
Koray
Daha fazla  
İsim
Koray
Trendyolda bol bol gozuken zaman zaman indirim yapan firmalardan.

Kisisel gorusumdur, firma ilgili ama kavurma konusunda ben sevmedim. Aldigim kahveler 25 Haziran kavrumlu gruptu, hani belki o tarihte bir kavrum hatasi olmuştur bilemiyorum ama elimdekiler itibariyle yorumlayacagim.

Mexica decaff - ayni kahvenin daha iyi kavrulmuslarini ictim, tuketilebilir ama ticari bir kavurma diyelim.

Rwanda Musasa Red Bourbon - Light roast hafif bir kahve, bir tek kalitada tutturabildim. Filtre ve V60da bir ciglik, topraksi, cimensi bir tad var.

Nicaragua san Juan Del Rio Coco - acik ara son yillarda aldigim en kotu cekirdekti. Firma bir kavrum hatasi olabilecegini inceleyeceklerini belirtti. Cevap bekliyorum.

Hocam yüzlerce on line da satan kahveci binlerce çekirdek var :) hele bir bildiğimiz meşhur 15 çekirdek & 15 kavrucu opsiyonlarını tüketelim de no name lere anca sıra gelecek ..bu 15 kavrucunun her birinde ofis kahvesi de mevcut tavsıye ederim misal wlliams gildo kilosu 135 tl

Konudan alakasız olacak ama decaff kahveyi hangi kavurucuda beğendiniz? Ben de arayış içerisindeyim
2-3 tane denedim nitelikli kavuruculardan. En beğendiğim Kahve Fabrikası Meksika oldu.

Bu firmayla başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Malumunuz bir kampanyadan 5 li premium kahvelerinden oluşan bir tadım setini aldım.
Demlemelere en erken kavrum olduğu için Colombia Finca Moreira Natural ile başladım 17 Aralık kavrumuydu. İlk demlememde 15,8:250 gibi 96 Derece 2:30 toplam süreli Buzdağı ile bir demleme yaptım ancak sonuçtan pek birşey anlayamadım çünkü kahve cidden çözülmüş değildi. Aslında doğal işleme olduğun 94 derece düşünüyordum ancak kavrum rengini gördükten sonra 96'nın daha iyi olacağını düşündüm. 2.demlememde 16:240 kaynar su ile toplam 3:00dk süren bir demleme yaptım ancak kahveden daha çok çözmeme rağmen beğenmediğim underdeveloped tadlar aldım. Daha sonra bir cupping yapmaya karar verdim çünkü cuppingde her hangi bir demleme hatası parametresi ortadan kalkar diye. Velhasıl Barista Hustle cupping protokolu ile bir cupping yaptım. Cupping sonuclarında 3 ( Colombia Finca Moreira Natural - Colombia Finca San Gabriel Orange Tabi - Colombia Monteblanco Pink Bourbon Cold Washed ) kahvenin bariz kavrum kaynaklı sıkıntılı olduğunu düşünmeye başladım çünkü tahılımsı, bitkisel, yulafı andıran tadlar vardı. Bu çoğumuzun başına gelebiliyor çünkü kavrum cidden çok zor ve böyle sirkülasyonu yüksek olan firmalarda bunun gözden kaçması çok muhtemel ve bu firma hakkında olumsuz intiba bıraktıracak bir konu değildir.

Ancak benim şuan buraya yazmamın sebebi internet sitesinde bariz koşulsuz iade kabul edeceği ibaresi olmasına rağmen ( ibare ektedir ) mail ile iade isteğimi belirttiğimde kavurucu firma benimle iletişime geçti ve şunları söyledi : kavrumlar hepsinin batchleri onlardada olduğu, kavrum kaynaklı hiç problem olmadığını, tekniğimin değişmesi gerektiğini ve kahveler açıldığından dolayı asla iade yapamayacaklarını belirttiler.
Bu konuda uzmanlara danışılabilir ben bu kahvelerin kör tadımda her türlü anlaşılacağını düşünüyorum tabi ama olabilir bir ton etken var tadı nasıl aldığımıza ancak benden kaynaklı bir problem olsa dahi sitede yazan iade ibaresini kavurucuya belirtmeme rağmen maalesef olumsuz bir dönüş aldım. Bu kampanya için emek veren herkese çok teşekkür ederim özellikle forum yöneticilerine ancak bu tecrübemi yazmak istedim. Bu durumda bilmiyorum Tüketici Hakem Heyetine başvurulabilirmi tabi ama öğrenci olarak benim için az para değildi zira bu ücrete farklı premium kahveler alabilirdim.

Ekli dosyalar

• IMG-1233 (1).jpg
    IMG-1233 (1).jpg
    101.1 KB · Görüntüleme: 74
  • Ekran Resmi 2023-01-09 19.41.02.png
    Ekran Resmi 2023-01-09 19.41.02.png
    75.3 KB · Görüntüleme: 74
Bu firmayla başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Malumunuz bir kampanyadan 5 li premium kahvelerinden oluşan bir tadım setini aldım.
Demlemelere en erken kavrum olduğu için Colombia Finca Moreira Natural ile başladım 17 Aralık kavrumuydu. İlk demlememde 15,8:250 gibi 96 Derece 2:30 toplam süreli Buzdağı ile bir demleme yaptım ancak sonuçtan pek birşey anlayamadım çünkü kahve cidden çözülmüş değildi. Aslında doğal işleme olduğun 94 derece düşünüyordum ancak kavrum rengini gördükten sonra 96'nın daha iyi olacağını düşündüm. 2.demlememde 16:240 kaynar su ile toplam 3:00dk süren bir demleme yaptım ancak kahveden daha çok çözmeme rağmen beğenmediğim underdeveloped tadlar aldım. Daha sonra bir cupping yapmaya karar verdim çünkü cuppingde her hangi bir demleme hatası parametresi ortadan kalkar diye. Velhasıl Barista Hustle cupping protokolu ile bir cupping yaptım. Cupping sonuclarında 3 ( Colombia Finca Moreira Natural - Colombia Finca San Gabriel Orange Tabi - Colombia Monteblanco Pink Bourbon Cold Washed ) kahvenin bariz kavrum kaynaklı sıkıntılı olduğunu düşünmeye başladım çünkü tahılımsı, bitkisel, yulafı andıran tadlar vardı. Bu çoğumuzun başına gelebiliyor çünkü kavrum cidden çok zor ve böyle sirkülasyonu yüksek olan firmalarda bunun gözden kaçması çok muhtemel ve bu firma hakkında olumsuz intiba bıraktıracak bir konu değildir.

Ancak benim şuan buraya yazmamın sebebi internet sitesinde bariz koşulsuz iade kabul edeceği ibaresi olmasına rağmen ( ibare ektedir ) mail ile iade isteğimi belirttiğimde kavurucu firma benimle iletişime geçti ve şunları söyledi : kavrumlar hepsinin batchleri onlardada olduğu, kavrum kaynaklı hiç problem olmadığını, tekniğimin değişmesi gerektiğini ve kahveler açıldığından dolayı asla iade yapamayacaklarını belirttiler.
Bu konuda uzmanlara danışılabilir ben bu kahvelerin kör tadımda her türlü anlaşılacağını düşünüyorum tabi ama olabilir bir ton etken var tadı nasıl aldığımıza ancak benden kaynaklı bir problem olsa dahi sitede yazan iade ibaresini kavurucuya belirtmeme rağmen maalesef olumsuz bir dönüş aldım. Bu kampanya için emek veren herkese çok teşekkür ederim özellikle forum yöneticilerine ancak bu tecrübemi yazmak istedim. Bu durumda bilmiyorum Tüketici Hakem Heyetine başvurulabilirmi tabi ama öğrenci olarak benim için az para değildi zira bu ücrete farklı premium kahveler alabilirdim.
Aynı setten ben de aldım, hatta Finca Moreira Natural eşimin en sevdiği kahve oldu. Eve geçince bir bakıyım kavrum tarihine. Su olarak Buzdağı kullanıyorum bu arada.

Çok haklısınız. Koşulsuz iade diyorlar beğenilmediği taktirde. Kahve demlenmek için var acaba paketine bakıp mı beğenip beğenmediğimize karar vereceğiz? Şimdi gelip kampanyada bu durum geçerli değil derseler şaşırmam.

@TheEagle bendekiler 20 aralık kavrumuymuş.

Forumda sıkça karşılaşıp yaşadığım şehirde olmalarına rağmen denemediğim bir kavurucuydu. Sadece “Colombia/Orange Tabi” çekirdeğini daha önce Freya’da içmiştim.Dün yolum Bayraklı’ya düşünce uğramak istedim.

Ethiopia Gatta, V60 demlemesi tercih ettim. Kahveye gelecek olursak gerçekten keyifliydi. Oldukça dengeliydi, asiditesi yüksek fakat rahatsız edici cinste olmayan, özellikle soğudukça daha da meyve suyuna dönüşen bana göre şeftali bombasıydı. Geçen ay tükettiğim Guji Shakiso ile çok benzer geldi. Sohbet de oldukça keyifliydi, bundan sonra tercih edeceğim bir kavurucu oldu.

Geçen gün trendyoldan 100,30 TL kargo bedava bir çekirdeklerini(etiyopya kochere) aldım.
Daha öncesinde ise bayram çikolatası bundle'la birlikte gönderilen aynı minvalde bir kahvelerini daha içmiştim. Ruandaydı sanırım.

Son yaptığım alışverişten gayet memnun kaldım. Trendyol 'dan acemice satın aldığım için ilk seçenek olan '''metal filtre öğütüm'' geldi kahve. Önce ah dedim ama aslında iyi olmuş.
1/11 hario mizudashi 'ye 100gramdan 2 demlemede bitti kahve. Pırıl pırıl.
Bundan sonra cold brew yapacağım bütün çekirdekleri öğütülmüş isterim sanırım. Resmen aydınlanma yaşattılar bana, tabularımı yıktılar.

bayram kampanyasında çikolata ile birlikte etiyopya gatta çekirdeği vardı :)
Kurban değil, şeker bayramı(:
Şeker bayramında ruandayı alınca, kurbana girmedim. Haklısınız ama iki kampanya yapmışlardı. Son olan gattaydı.

Kurban değil, şeker bayramı:)
Şeker bayramında ruandayı alınca, kurbana girmedim. Haklısınız ama iki kampanya yapmışlardı. Son olan gattaydı.
Şeker değil, Ramazan Bayramı duyarı kasabilir miyim? 🙃

Bu firmadan Kenya Kirinyaga alarak ilk alışverişimi yaptım. 30 Temmuz kavrumlu kahveyi biraz önce 18.8/300 oran, Comandante'de 24 klik öğütüm ve 93 derece su kullanarak Hario Mugen'de demledim. Tek döküş yaptığım demleme 3.50'de bitti.
Demleme beklediğimden uzun sürse de kahveyi beğendim. Çayımsılığın ve tatlılığın ön planda olduğu lezzetli bir sonuç oldu. Limonsu pek bir tad ala adım fakat bu hem kullandığım ekipmandan, hem de demlemenin biraz uzun sürmesinden keynaklı olabilir. Biraz daha dinlendiğinde tatlar daha da belirginleşecektir diye düşünüyorum, kaldı ki bu yaptığım demlemedeki hali de son derece lezzetli.

Firma bundan böyle radarımda olacak. 👍

Geri