• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

French Press'te 5 Maddede İyi Kahve Demleme

orkunustel

Barista
İsim
Orkun Üstel
Evde yeni kahve demlemeye başlayanlara yardımcı olması adına kısa bir French Press videosu hazırladık. French Press'in daldırma/imersiyon yöntemlerden biri olması kolay kullanılabilirlik ve reçetede sürdürülebilirlik açısından özellikle yeni başlayanlar için inanılmaz pratik bir ekipman. Başka bir açıdan düşündüğümüzde de aslında Cupping'in metal filtreden geçirilmiş hali diyebiliriz. :)

French Press üzerine hem uluslararası hem ulusal anlamda Youtube'da ve internette çok güzel içerikler var, ben de video sonunda izlediğim kanalların alakalı konulu videolarını örnekledim. Aynı zamanda burada da hem süzülme/perkolasyon-daldırma/imersiyon yöntemlerle alakalı çok güzel konular ve paylaşımlar var.

Bunun dışında forumda da paylaşılmıştı James Hoffman'ın son daldırma-süzülme yöntemlerle alakalı çektiği video da keyifli ve düşündürücü bir video, buradan yine paylaşıyorum.

Herkese keyifli seyirler diliyorum!

Güzel video teşekkürler. Ancak bu video biraz, french press'i evinde henüz başka ekipmanı olmayan yeni başlayanlar kullanır demek gibi olmuş. Daha genele hitap edilmiş sanki. Tam bir öğütme ayarı vermemeniz ve aslında hepimizin bildiği bazı gerçekleri (değirmen edinmek) söylemenizden öyle anladım.

Güzel video teşekkürler. Ancak bu video biraz, french press'i evinde henüz başka ekipmanı olmayan yeni başlayanlar kullanır demek gibi olmuş. Daha genele hitap edilmiş sanki. Tam bir öğütme ayarı vermemeniz ve aslında hepimizin bildiği bazı gerçekleri (değirmen edinmek) söylemenizden öyle anladım.
Desteğiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.

Tam söylediğiniz gibi bir amaçla çekmedim ancak bir çoğumuzun ilk ekipmanı olması sebebiyle, ben de dahil bu ekipmanı aldığımda benzer eksikleri, hataları yapmamdan dolayı daha başlangıç seviye bir video hedefleyerek çektik. Öğütme aralığı klik olarak ya da görsel olarak vermedim çünkü genel olarak French Press aratmalarında olsun, çevremde French Press kullanan kişilerden olsun gördüğüm ve bana da gelen istekler en az eforla iyi kahve almak arayışı olması sebebi ile, ağırlıklı yeni başlayan insanlara hitap edecek ve yardımcı olacak bir video olmasını istedim. Çoğu kimsenin değirmeni olmadığından ya da değirmeni olsa da öğütmede görsel olarak ya da ayar olarak Comandante ile uyuşmayacağından daha genel bir tabir kullandım, yine öğüttürerek demleyenler olursa da bir referans aralığı olabilmesi için. Comandante'de ben bu reçete için 48 Klik kullandım.

İmmersiyon ve perkolasyona bulunan Türkçe karşılıklar güzel olmuş. Bunu tedavülde tutalım bence.
Beğenmenize sevindim. :) Aslında direkt Türkçe karşılıkları bunlarmış, Türkçeleştirmek için fazlaca düşünmedim ancak Perkolasyon için Süzülme terim olarak kesinlikle tam anlamı tutuyor. İmersiyon için Daldırma tam terimi karşılamadı gibi. Üzerine düşünülebilir kesinlikle. :)

Beğenmenize sevindim. :) Aslında direkt Türkçe karşılıkları bunlarmış, Türkçeleştirmek için fazlaca düşünmedim ancak Perkolasyon için Süzülme terim olarak kesinlikle tam anlamı tutuyor. İmersiyon için Daldırma tam terimi karşılamadı gibi. Üzerine düşünülebilir kesinlikle. :)

Bence uygun, kahve suya daldırılıyor neticede :) Batan gemiden kovayla su atıyoruz gerçi ama olsun, güzel çabalar bunlar.

Geri