• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

French Press vs V60 | Ucuz V60 önerisi alabilir miyim?

İsim
Caner
Daha fazla  
İsim
Caner
Ekipmanlar
Moka pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Seyhan
Evde köpürtmek için french press kullanıyordum ama annem kırdı. French press almak aklımdaydı ama şimdi v60 aklıma girdi.
Sizce french press mi v60 mı neden?
V60 ise ucuz ama kaliteli yani kısaca fiyat performans olan bir ürün önerir misiniz?
Bütçe 100 TL
Bir de sürahi için ekstra para vermem gerekiyor mu gerekli mi? O parayı veremem de :/

Bunlar nasıldır?

Son düzenleme:
Gıda ile temasa uygun ve evet fark var. Kanallar farklı bi kere.

Bence o yüzden hario plastik alsan hem çakmalardan daha iyi olur hem de ucuza kapatmış olursun

Tamamdır. Bunu gördüm bi de ne diyorsunuz? Renk fark eder mi? Yani sağlık açısından...

Tamamdır. Bunu gördüm bi de ne diyorsunuz? Renk fark eder mi? Yani sağlık açısından...
Ben de 02 şeffaf plastik olanı kullanıyorum, açıkçası pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum az bir miktar da olsa sıcaklıkla beraber çözüyor olabilir plastiği. Şeffaf ile renkli nasıl fark eder bilmiyorum. Yalnız o set ile gelen filtreler biraz tırt diye duymuştum incelemekte fayda var.

@Psyche Coffee Co. sanıyorum farketmişsinizdir; nitelikli kahve işiyle uğraşan insanlar bu hususta birbirlerine yardımcı olmaya çalışan insanlar. Size tavsiyem bildiğiniz, güvendiğiniz bir üçüncü nesil kahveciye gidip aynı kahveden hem french press hem v60 denemeniz. bunu özellikle aynı kahveyle yapın ki farkı anlayın. oradaki barista arkadaş da mutlaka size bu tecrübenizde yardımcı olacaktır.
Bu arada sorduğunuz soruların hemen hemen hepsinin cevabı ya forumda ya da internette çeşitli kaynaklarda fazlasıyla mevcut. Küçük araştırmalarla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

@Psyche Coffee Co. sanıyorum farketmişsinizdir; nitelikli kahve işiyle uğraşan insanlar bu hususta birbirlerine yardımcı olmaya çalışan insanlar. Size tavsiyem bildiğiniz, güvendiğiniz bir üçüncü nesil kahveciye gidip aynı kahveden hem french press hem v60 denemeniz. bunu özellikle aynı kahveyle yapın ki farkı anlayın. oradaki barista arkadaş da mutlaka size bu tecrübenizde yardımcı olacaktır.
Bu arada sorduğunuz soruların hemen hemen hepsinin cevabı ya forumda ya da internette çeşitli kaynaklarda fazlasıyla mevcut. Küçük araştırmalarla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Merhaba, Adana'da adam akıllı 3.nesil bir kahveci var mı bilmiyorum. Sanırım yok.

Dripper'ın rengiyle ilgili bir arama yaptım da bulamadım. Sizce hangisinden alınmalı? Şeffaf, siyah, kırmızı? Renkli olması sağlık açısından önem arz eder mi? Ve hepsiburada'dan alınması sorun olur mu sonrası için?

Merhaba, Adana'da adam akıllı 3.nesil bir kahveci var mı bilmiyorum. Sanırım yok.

Dripper'ın rengiyle ilgili bir arama yaptım da bulamadım. Sizce hangisinden alınmalı? Şeffaf, siyah, kırmızı? Renkli olması sağlık açısından önem arz eder mi? Ve hepsiburada'dan alınması sorun olur mu sonrası için?

V60'ı aldın diyelim.
Eee hani bunun kuğu boynu kettle'i, hassas terazisi, değirmeni, filtre kağıdı. ph'ı bilmem kaç olan suyu ve en önemlisi bu kadar ekipmana değecek nitelikli kahvesi.
Say say bitmiyor.:)
Sadece v60 yetmez yani.

kahve zaten alacan v60 alınıyorsa ucuzda olsa bir kuğu boyun kettle gerekli terazi gerekliliği ise öğütüm evde yapılacaksa şart zaten 60.70 tl bandında bir 0.1 gramlık hassas terazi işini görür

idarelik olur hocam her ne kadar akışı azaltmanın yolu varsada suyun debisi ve şiddeti daha fazla olacağından ve akış kontrolu kuğu boyna nispeten zorlayıcı olacağından v60ta iyi sonuç almak zorlaşıyor özellikle iyi bir kahvenin 250 gramı en minimum 180,200 tl olduğu ulkemizde ben işimi şansa bırakmazdım

bence bütceyi biraz arttırıp clever dripper alın v60 icin bazı ekipmanlara ihtiyacınız olacak çünki

Geri