• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

French Press ile Nitelikli Kahve Demleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Öncelikler merhabalar,

Hem demleme de hem de Kahve Kulübünde yeniyim. Önceden öğrenci işi takılıp kiwi filtre kahve makinası ile birlikte jacobs filtre kahvesini kullanıyordum.

Pandeminin uzun sürmesi bana kendime bir kahve köşesi yapmam için bir olanak tanıdı ve kendime bir köşe yapmaya başladım.

Öncelikle bir french press aldım.

Basit bir mutfak tartısı ile devam ettim.

Daha sonrasında her ne kadar iyi bir öğütücü sizin en iyi yatırımınız denmiş olsa da öğrenci işi olduğundan ve hiç olmamasından iyi diyerekten basit bir öğütücü aldım.

İlk kahve çekirdeğimi https://www.tufatte.com/product-indonesia-sumatra-mandheling-filtre-kahve olarak belirledim ve demlemeye başladım.

French Press demlemek için kullandığım taktik ise:

İlk deneyimlerim 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1 Tur: Orta-İnce öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı çikolata ve otsu bir ferahlıktan oluşuyordu

İkinci deneyimimde 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.5 Tur: Orta öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı değil ve hafif ekşi ama suya yakın bir tad aldım.

Sizce daha nitelikli bir kahve oluşturabilmem için ne yapmamı önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

26 MART 2021 - 21.57
Az önce üçüncü deneyimimi gerçekleştirdim
17 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.5 Tur: Orta öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı ve ekşilik bir arada ama son yudumdan sonra ağızda acılık bırakıyor.

Sanırım 15 gr kahve /240gr su / 1.25 öğütme en iyi ayar olacak. Deneyimlerimi yine buradan aktarmış olurum.

28 MART 2021 - 17.15
Dördüncü denemem:
15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.25 Tur: Orta-İncemsi öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / Tadım notlarına en yakın tadı aldığım ve içmekten keyif aldığım kısma ulaştım.

Şimdi bu çekirdekten biraz ayırıp v60 ile de demlemek olacak.

Son düzenleme:
Öncelikler merhabalar,

Hem demleme de hem de Kahve Kulübünde yeniyim. Önceden öğrenci işi takılıp kiwi filtre kahve makinası ile birlikte jacobs filtre kahvesini kullanıyordum.

Pandeminin uzun sürmesi bana kendime bir kahve köşesi yapmam için bir olanak tanıdı ve kendime bir köşe yapmaya başladım.

Öncelikle bir french press aldım.

Basit bir mutfak tartısı ile devam ettim.

Daha sonrasında her ne kadar iyi bir öğütücü sizin en iyi yatırımınız denmiş olsa da öğrenci işi olduğundan ve hiç olmamasından iyi diyerekten basit bir öğütücü aldım.

İlk kahve çekirdeğimi https://www.tufatte.com/product-indonesia-sumatra-mandheling-filtre-kahve olarak belirledim ve demlemeye başladım.

French Press demlemek için kullandığım taktik ise:

İlk deneyimlerim 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1 Tur: Orta-İnce öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı çikolata ve otsu bir ferahlıktan oluşuyordu

İkinci deneyimimde 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.5 Tur: Orta öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı değil ve hafif ekşi ama suya yakın bir tad aldım.

Sizce daha nitelikli bir kahve oluşturabilmem için ne yapmamı önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

French press iyi kahve demlemek için çok iyi bir metod olsa da içinde kahve tozları kaldığı için çok fazla tercih edilmiyor. Bende bu olayı çok sevmesemde arada bir yaparım. Onur beyin french press tarifi iyidir tavsiye ederim. Madem yenisiniz link de bırakayım

Link

Merhabalar, öğütücünüz seramik olduğundan bir miktar toz öğütümü de olacaktır diye tahmin ediyorum. Bu toz üretimi de fincana acılık olarak yansıyacaktır. Toz üretimi bir miktar azalsın diye daha kalın öğütümleri tercih edebilirsiniz ama her halükarda bir miktar toz üretimi olacaktır diye düşünüyorum. Eğer tozlardan kaynaklı fincana geçen acı tatlar sizi rahatsız etmiyorsa veya bu şekilde de keyifli fincanlar elde ediyorsanız bence öğütümü kalınlaştırıp demleme yapmaya devam edebilirsiniz fakat daha temiz fincanlar elde etmek istiyorsanız öğüttüğünüz kahveyi basitinden bir un eleği ile eleyip tozlardan arındırabilirsiniz (yoksa çay eleği de iş görebilir ama ne kadar ince olursa o kadar iyi). Yöntem olarak James Hoffmann'ın yöntemi french presste gayet iyi sonuç veriyor. Çekirdek tercihi olarak da yüksek asiditeli, düşük gövdeli çekirdekler yerine düşük asiditeli ve yoğun gövdeli çekirdekleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır. French presste kahve filtre edilmeden fincana geçeceği için yüksek asiditeli çekirdeklerin potansiyelini ortaya çıkarma ihtimaliniz pek olmayacaktır. Yüksek gövdeli çekirdeklerle ise oldukça keyifli fincanlar elde edebilirsiniz bence. En azından benim deneyimlerim bu şekilde.

Merhabalar, öğütücünüz seramik olduğundan bir miktar toz öğütümü de olacaktır diye tahmin ediyorum. Bu toz üretimi de fincana acılık olarak yansıyacaktır. Toz üretimi bir miktar azalsın diye daha kalın öğütümleri tercih edebilirsiniz ama her halükarda bir miktar toz üretimi olacaktır diye düşünüyorum. Eğer tozlardan kaynaklı fincana geçen acı tatlar sizi rahatsız etmiyorsa veya bu şekilde de keyifli fincanlar elde ediyorsanız bence öğütümü kalınlaştırıp demleme yapmaya devam edebilirsiniz fakat daha temiz fincanlar elde etmek istiyorsanız öğüttüğünüz kahveyi basitinden bir un eleği ile eleyip tozlardan arındırabilirsiniz (yoksa çay eleği de iş görebilir ama ne kadar ince olursa o kadar iyi). Yöntem olarak James Hoffmann'ın yöntemi french presste gayet iyi sonuç veriyor. Çekirdek tercihi olarak da yüksek asiditeli, düşük gövdeli çekirdekler yerine düşük asiditeli ve yoğun gövdeli çekirdekleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır. French presste kahve filtre edilmeden fincana geçeceği için yüksek asiditeli çekirdeklerin potansiyelini ortaya çıkarma ihtimaliniz pek olmayacaktır. Yüksek gövdeli çekirdeklerle ise oldukça keyifli fincanlar elde edebilirsiniz bence. En azından benim deneyimlerim bu şekilde.
Verdiğiniz öneriler çok güzel çok teşekkür ederim.

Bir sonraki çekirdek alışverişim için notlarımı alıyorum.

Mokapot temizlerken raflarda Fench Pressi görmüştüm Akabinde Anisah Etiyopya sarişi verdip güzel bir demeleme yaptım French Press tortu problemine çözüm için vaktinde çift süzgeç kullanıyordum
Kaynayan suyu kahve fincanımda ortalama 30-40 sn bekletirim Fincanda sıcaklamış oluyor (V60 ta da aynı yöntem)Kahveye yavaşça dökerim Ortalama 3 Dk kadar beklltip güzel bir kahve içtim
Herkese lezzetli kahveler güzel muhabbetler Sağlıcakla

Ekli dosyalar

• 2023-12-26 11.33.10.jpg
    2023-12-26 11.33.10.jpg
    87.6 KB · Görüntüleme: 21
  • 2023-12-26 11.20.56.jpg
    2023-12-26 11.20.56.jpg
    98 KB · Görüntüleme: 21
Keyifler tatlar zevkler renkler hep göreceli ben Fiyat/Performans olarak çok memnunum

Geri