DaunterM
Arkadaşlar cidden mi ya?
- Konum
- Yalova-Bursa
- İsim
- Mustafa Yıldıran
Öncelikler merhabalar,
Hem demleme de hem de Kahve Kulübünde yeniyim. Önceden öğrenci işi takılıp kiwi filtre kahve makinası ile birlikte jacobs filtre kahvesini kullanıyordum.
Pandeminin uzun sürmesi bana kendime bir kahve köşesi yapmam için bir olanak tanıdı ve kendime bir köşe yapmaya başladım.
Öncelikle bir french press aldım.
Basit bir mutfak tartısı ile devam ettim.
Daha sonrasında her ne kadar iyi bir öğütücü sizin en iyi yatırımınız denmiş olsa da öğrenci işi olduğundan ve hiç olmamasından iyi diyerekten basit bir öğütücü aldım.
İlk kahve çekirdeğimi https://www.tufatte.com/product-indonesia-sumatra-mandheling-filtre-kahve olarak belirledim ve demlemeye başladım.
French Press demlemek için kullandığım taktik ise:
İlk deneyimlerim 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1 Tur: Orta-İnce öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı çikolata ve otsu bir ferahlıktan oluşuyordu
İkinci deneyimimde 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.5 Tur: Orta öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı değil ve hafif ekşi ama suya yakın bir tad aldım.
Sizce daha nitelikli bir kahve oluşturabilmem için ne yapmamı önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
26 MART 2021 - 21.57
Az önce üçüncü deneyimimi gerçekleştirdim
17 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.5 Tur: Orta öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı ve ekşilik bir arada ama son yudumdan sonra ağızda acılık bırakıyor.
Sanırım 15 gr kahve /240gr su / 1.25 öğütme en iyi ayar olacak. Deneyimlerimi yine buradan aktarmış olurum.
28 MART 2021 - 17.15
Dördüncü denemem:
15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.25 Tur: Orta-İncemsi öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / Tadım notlarına en yakın tadı aldığım ve içmekten keyif aldığım kısma ulaştım.
Şimdi bu çekirdekten biraz ayırıp v60 ile de demlemek olacak.
Hem demleme de hem de Kahve Kulübünde yeniyim. Önceden öğrenci işi takılıp kiwi filtre kahve makinası ile birlikte jacobs filtre kahvesini kullanıyordum.
Pandeminin uzun sürmesi bana kendime bir kahve köşesi yapmam için bir olanak tanıdı ve kendime bir köşe yapmaya başladım.
Öncelikle bir french press aldım.
Basit bir mutfak tartısı ile devam ettim.
Daha sonrasında her ne kadar iyi bir öğütücü sizin en iyi yatırımınız denmiş olsa da öğrenci işi olduğundan ve hiç olmamasından iyi diyerekten basit bir öğütücü aldım.
İlk kahve çekirdeğimi https://www.tufatte.com/product-indonesia-sumatra-mandheling-filtre-kahve olarak belirledim ve demlemeye başladım.
French Press demlemek için kullandığım taktik ise:
İlk deneyimlerim 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1 Tur: Orta-İnce öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı çikolata ve otsu bir ferahlıktan oluşuyordu
İkinci deneyimimde 15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.5 Tur: Orta öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı değil ve hafif ekşi ama suya yakın bir tad aldım.
Sizce daha nitelikli bir kahve oluşturabilmem için ne yapmamı önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
26 MART 2021 - 21.57
Az önce üçüncü deneyimimi gerçekleştirdim
17 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.5 Tur: Orta öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / tadı ise acı ve ekşilik bir arada ama son yudumdan sonra ağızda acılık bırakıyor.
Sanırım 15 gr kahve /240gr su / 1.25 öğütme en iyi ayar olacak. Deneyimlerimi yine buradan aktarmış olurum.
28 MART 2021 - 17.15
Dördüncü denemem:
15 gr Indonesia Sumatra Mandheling / 240 gr su / 1.25 Tur: Orta-İncemsi öğütme / 4 dk demleme - 5 dakika bekleme / Tadım notlarına en yakın tadı aldığım ve içmekten keyif aldığım kısma ulaştım.
Şimdi bu çekirdekten biraz ayırıp v60 ile de demlemek olacak.
Son düzenleme: