• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

French Press İle Kahve Demleme Konusunda Yardım Talebi!

İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Merhabalar,
Normal de espresso demliyorum fakat yazlıkta da kahve demlemek istiyorum. Makine götürme şansım da yok götürmekte istemiyorum :)
Bu yüzden french press demleme konusunda bilgi edinmek istiyorum.
Bodum marka french press im vardır. Espresso da kullandığım çekirdeği kullanacağım.
Aşağıdaki sorularım konusunda yardımınıza ihtiyacım vardır.
  1. Breville BCG820 pro öğütücü de kaçta öğütmem gerekiyor ? ( iç öğütücü ayara 5 tir )
  2. Çekilmiş çekirdek su oranı
  3. Demleme Süresi
Bu konular bilgisi olan arkadaşlar geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler

Merhaba, french press için medium-course denen ( Öğütülmemiş deniz tuzu ayarında ya da 1 tık incesi) denilen kalınlıkta öğütmek güzel sonuç veriyor. Elinizdeki öğütücüyü hiç kullanmadım ama medium-course diye aratırsanız karşınıza çıkan öğütüm fotoğraflarından örnek alabilirsiniz. En sık kullanılan oran 1 gram kahveye 16 gram su oluyor. Kabaca 15 gram kahve için 250 gram su, 30 gram su için 500 gram su gibi. Demleme süresi de yine kullandığınız yönteme göre 4 ile 8 dakika arasında değişir. Aslında French press herhalde şu ana kadar üzerine en çok video çekilmiş yöntemlerden biri olabilir. Youtube'da hem Türkçe hem de İngilizce onlarca video var. , , . Şu videolar sorularınızın tümünü cevaplayacaktır.

Son zamanlarda French Press üzerinde denemeler yapıyorum ve birkaç ufak teknikle oldukça iyi sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.

Benim yöntemim şöyle;
Kahvemi deniz tuzu ayarında hatta bazen bir tık daha kalın bile çekiyorum. Ölçü olarak 1'e 15 benim için ideal oluyor. (Yani 30 gr kahveye 450 ml su gibi düşünebilirsiniz.)

V60 ya da aeropress'te ön demleme yapmak iyi oluyor ancak French Press'te tam tersi etki yaptığını düşünüyorum. O yüzden ön demleme yapmadan kahve miktarına göre su ekleyip, pistonu kahveye çok hafif bastıracak şekilde bırakıyorum. Bu aşamada kahve yavaş yavaş aşağı çökmeye başlıyor. 6 ya da 7 dk civarı bekledikten sonra pistonu hafifçe kaldırdığımda kalan kahve de dibe çöküyor. Daha sonra üstte oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alıyorum ve yavaşça pistonu aşağı indiriyorum. Dipte kalan kahveye çok bastırmamak gerekiyor çünkü güzelim kahve o zaman çamur gibi acı bir şeye dönüşebiliyor.

Demleme süresi konusunda her yerde 4 dk öneriliyor. Ancak ben bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü kahvenin tamamı bence 4 dk gibi bir sürede demlenemiyor bu da ortaya acı ve kötü bir kahve çıkmasına neden oluyor.

Aslında doğru demleme yöntemi anlatılmadığı için insanların French Press'ten uzak durduğuna inanıyorum. Eğer bu ve benzeri ufak detaylara dikkat edilirse çok iyi fincanlar ortaya çıkacağına eminim.

V60 öncesi 1-2 ay kullandım.Aćikcasi blooming,teknik vs çok etkilediğini duşunmuyorum.Kalın çekim gerekliliği bence yok.Orta ince çekimlerle de denedim ikisinde de temiz fincan elde edilemiyor zaten.Ama fincanlarin tekrarlanabilirligi açisindan güzel bir yöntem.v60da bir elde ettigimi bir daha edemiyorum ama french press de ne yaparsam yapayim benzer sonuç cikiyor.Özcümle çok takılmadan için bence

Merhaba, french press için medium-course denen ( Öğütülmemiş deniz tuzu ayarında ya da 1 tık incesi) denilen kalınlıkta öğütmek güzel sonuç veriyor. Elinizdeki öğütücüyü hiç kullanmadım ama medium-course diye aratırsanız karşınıza çıkan öğütüm fotoğraflarından örnek alabilirsiniz. En sık kullanılan oran 1 gram kahveye 16 gram su oluyor. Kabaca 15 gram kahve için 250 gram su, 30 gram su için 500 gram su gibi. Demleme süresi de yine kullandığınız yönteme göre 4 ile 8 dakika arasında değişir. Aslında French press herhalde şu ana kadar üzerine en çok video çekilmiş yöntemlerden biri olabilir. Youtube'da hem Türkçe hem de İngilizce onlarca video var. , , . Şu videolar sorularınızın tümünü cevaplayacaktır.

Merhabalar,
Videolar için çok teşekkürler, demele konusunda bilgi sahibi oldum
Genellikle profesyoneller 4-5 dk demleme yaparken, ev baristaları 7-8 dk öneriyorlar. Sizin bir çalışmanız var mı?

Merhabalar,
Videolar için çok teşekkürler, demele konusunda bilgi sahibi oldum
Genellikle profesyoneller 4-5 dk demleme yaparken, ev baristaları 7-8 dk öneriyorlar. Sizin bir çalışmanız var mı?
Ben James Hoffman'ın söylediği yöntem ile yapıyorum frech press yapacağım zaman, onun yöntem de 8-9 dakika sürüyor ve kalın öğütüm ve suya az müdahale olduğu için nispeten temiz bir bardak oluyor diyebilirim.

V60 öncesi 1-2 ay kullandım.Aćikcasi blooming,teknik vs çok etkilediğini duşunmuyorum.Kalın çekim gerekliliği bence yok.Orta ince çekimlerle de denedim ikisinde de temiz fincan elde edilemiyor zaten.Ama fincanlarin tekrarlanabilirligi açisindan güzel bir yöntem.v60da bir elde ettigimi bir daha edemiyorum ama french press de ne yaparsam yapayim benzer sonuç cikiyor.Özcümle çok takılmadan için bence
Şimdi düşünmeye başladım da yazlık için french press tamam da 1 ay sonra ofise gitmeye başlayacağım da V60 mı alsam diye düşünmeye başladım.
V60 için öneriniz var mı? ( ekipman ve kağıt )

Şimdi düşünmeye başladım da yazlık için french press tamam da 1 ay sonra ofise gitmeye başlayacağım da V60 mı alsam diye düşünmeye başladım.
V60 için öneriniz var mı? ( ekipman ve kağıt )
V60 icin ekipman gerekiyor kettle tarti vs. En iyisi aeropress.French press e yakın gövdeli ve daha temiz kahve verir.Ama şuan bulabilir misiniz bilmiyorum.Güzel bir ekipmaniniz olmus olur.

Kahve demleme ekipmanları için https://www.mormutfak.com sitesini öneririm. Çünkü ürünleri gayet güzel ve kullanışlı. Ben ürünlerini kullandım ve çok memnun kaldım sizlere de tavsiye ederim. Hızlı kargoladılar ve gayet güzel paketlenmişti.
bu ne ya

beynine kan gitmediği için mi sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorsun? reklam yapacaksan git başka yerlerde yap. her başlıkta senin copy/paste mesajını okumak zorunda değiliz!

Geri