• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

French Press için reçete

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zlat10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zlat10

Üye
İsim
Alp
Daha fazla  
İsim
Alp
Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.

Sorum biraz acemice olabilir ama firmaların sitelerinde hep V60 ile ilgili reçete görüyorum. French Press için bir reçete yok mudur acaba?

James Hoffman’ın videosunu izle ben en iyi sonucu o şekilde alıyordum

Genelde v60 reçetelerini referans için koyuyorlar . İlk demlemeden sonra tarifde değişiklikler yaparak pakete devam ediyorum . French press için de 500ml için 30 gr 32 click 4 dakikayı ilk demlemem için referans alıyorum.

French press demlerken kullanılan bazı genel reçeteleri paylaşayım.

1- Hoffman metodu
1/15-16
Öğütülmüş kahvenin üzerine suyun tamamı dökülür. Kapak kapatılıp 4 dk beklenir. 4 dk sonra hafifçe üstten karıştırılır ve üstte yüzen kahve parçacıkları kaşık yardımıyla alınır. Press kısmı tekrar hazneye oturtulur ve 4 dk daha beklenir. Sonrasında press bastırılmadan suyun üzerinde kalacak şekilde kahve sürahiye/bardağa alınır. Bekleme süresi fazla olduğundan, french pressi öncesinde sıcak suyla ısıtmakta fayda var.

2- 1/16
Kahvenin üzerine 2-3 katı kadar su eklenir ve kahve parçacıklarının su ile buluşması için hafifçe karıştırılır. 30 sn sonrasında suyun kalan kısmı eklenir. Toplamda 6 dk kadar demlenmeye bırakılır, press bastırılır ve kahve sürahiye/bardağa alınır.

3- 1/17
Öğütülmüş kahvenin üzerine suyun tamamı dökülür. 4 dk kadar demlenmeye bırakılır. Press bastırılır ve kahve sürahiye/bardağa alınır.

Bunlar genel geçer yöntemler. Öğütümün v60’a göre daha kalın olması gerekir. Kahvenin niteliğine göre sürelerle ve oranlarla oynanabilir. Daha temiz bir demleme için metal filtreye delter press veya aeropress filtresi takılabilir. Sıcaklık kaybını önlemek için french pressi öncesinde ısıtmakta fayda var. Bir de metal filtresi hazneye tam oturan ve kenarlardan kahve parçacıklarının sızmadığı french press olması önemli.

Keyifli demlemeler.

Geri