• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fox Coffee Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skykhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skykhan

Barista
İsim
Gökhan işler
Daha fazla  
İsim
Gökhan işler
tütsülenmiş çekirdek satışı olduğunu gördüm, ancak bir internet siteleri yok, trendyol üzerinden satış yapıyor,
tütsülenmiş olayını seven biri olarak ilginç geldi bana, alıp deneyen var mı ?

instagram linki

Bu aralar özellikle trendyoldaki kahvelerin başlığında genellikle "nitelikli" ibaresi görmeye başladım. Bu firmanın da biosunda böyle bir ibare mevcut. Ben nitekli namına bir şey göremedim. Füme konusuna bir şey diyemiyorum.

sahibi ile konuştum, girişimci ruhlu barista bir arkadaşmış, yeşil çekirdek alıp
kendisi blend yaparak, kahveyi orta kavurup (galiba kavrum işini başka bir yerde yapıyor)
2 gün içerisinde de ayrıca tütsüleme işlemi yapıyormuş ve home office çalışıyor 😊

enteresan geldi, denemek lazım güzel olabilir, ben bir şans vermek istedim 200gr lık bir deneme çekirdek sipariş ettim
bakalım sonuç nasıl olacak :rolleyes:

sahibi ile konuştum, girişimci ruhlu barista bir arkadaşmış, yeşil çekirdek alıp
kendisi blend yaparak, kahveyi orta kavurup (galiba kavrum işini başka bir yerde yapıyor)
2 gün içerisinde de ayrıca tütsüleme işlemi yapıyormuş ve home office çalışıyor 😊

enteresan geldi, denemek lazım güzel olabilir, ben bir şans vermek istedim 200gr lık bir deneme çekirdek sipariş ettim
Sonuçlardan bizleri de haberdar et ustam :)

Balkon office'tir o, home office olsa duramaz :d

Bu cevaba kadar izlemeyi sürdürüyordum ama güldüm bir cevap yazmak farz oldu :) Teras office :)

Vesile ile
Merhabalar , ben Gökhan. Elimden geldiğince merak edilenlere cevap verebilirim
Öncelikle hoş geldiniz 😊
Sanırım kahveye alışılmışın dışında ekstra bir tütsüleme işlemi uyguluyorsunuz. Bu işlemin detaylarını ve tada olan yansımalarını anlatır mısınız? Yani tütsülenmiş kahvede aromaların daha da yoğunlaşması gibi bir durum var mı mesela?

Öncelikle hoş geldiniz 😊
Sanırım kahveye alışılmışın dışında ekstra bir tütsüleme işlemi uyguluyorsunuz. Bu işlemin detaylarını ve tada olan yansımalarını anlatır mısınız? Yani tütsülenmiş kahvede aromaların daha da yoğunlaşması gibi bir durum var mı mesela?
Hoşbulduk
Evet alışılmışın dışında bir isleme yöntemiyle yapıyoruz. Kahvenin kendi karakterini korumak adına soğuk duman ile işlemi gerçekleştiriyoruz. Yola çıkışımız , füme lezzetler seviyoruz diye kahvenin özel karakterinden illaki vazgeçmeli miyiz, oldu ve bazı yöntemler deneyerek en son bunda karar kıldık. Tabi yaptığımız şey için herhangi hazırda bir ekipman olmadığı için uzun ve zahmetli bir ekipman yapım süreci oldu. Hali hazırda farklı kahve çekirdeği ve farklı ağaçlar ile ürünümüze daha fazla renk katma uğraşındayız. Bu yolda siz değerli arkadaşların destek ve fikirleri bizim için çok değerli.
Sevgiler, saygılar

Hoşbulduk
Evet alışılmışın dışında bir isleme yöntemiyle yapıyoruz. Kahvenin kendi karakterini korumak adına soğuk duman ile işlemi gerçekleştiriyoruz. Yola çıkışımız , füme lezzetler seviyoruz diye kahvenin özel karakterinden illaki vazgeçmeli miyiz, oldu ve bazı yöntemler deneyerek en son bunda karar kıldık. Tabi yaptığımız şey için herhangi hazırda bir ekipman olmadığı için uzun ve zahmetli bir ekipman yapım süreci oldu. Hali hazırda farklı kahve çekirdeği ve farklı ağaçlar ile ürünümüze daha fazla renk katma uğraşındayız. Bu yolda siz değerli arkadaşların destek ve fikirleri bizim için çok değerli.
Sevgiler, saygılar
Forumda damak tadı ve yorumları büyük kitleyi temsil eden insanlar mevcut. Onlara demleme setleri gönderip yorumlarını almanız çok faydalı olacaktır.

Forumda damak tadı ve yorumları büyük kitleyi temsil eden insanlar mevcut. Onlara demleme setleri gönderip yorumlarını almanız çok faydalı olacaktır.
Nezaketiniz ve yönlendirmeniz için teşekkürler. Ben şöyle düşündüm , merak edenler alsın denesin hem para verdikleri için objektif bir yorum alabilirim. İkramlar genelde gönül çalar ve çok organik bir kitle yaratmaz gibi geliyor bana :)

Sonuç ne oldu hocam 😄

Odun ateşinde kavrulup yoğun isli kokusunu buradan alan kahveler görmüştüm Man Fire Food programında. Ama Fox Coffee'de sonradan tütsülenmekten bahsediliyor sanırım. Tadacakların deneyimlerini merak ediyorum.

Odun ateşinde kavrulup yoğun isli kokusunu buradan alan kahveler görmüştüm Man Fire Food programında. Ama Fox Coffee'de sonradan tütsülenmekten bahsediliyor sanırım. Tadacakların deneyimlerini merak ediyorum.
Evet odun ateşinde kavurma yapan bazı kavurmacılar var ancak onlar kahveyi kontrolsüz yüksek ısıda kavurduklarından kahvenin başına gelenleri tahmin edersiniz :)

geçen pazartesi itibari ile 2 farklı paket çekirdeğim elime ulaştı :rolleyes:
p.tesi den beri demlemeler yapıyorum, artık bir sonuca vardım ve bilgilendirebilirim herkesi 🙏

şimdi, kargo elime ulaşıpta kutuyu açınca bile tütsü kokusu buram buram geldi, akşam ilk paketi açtım kokladım.. açıkçası dedim ki eyvah.. koku bana mangal köümürünü anımsattı :D sonra öğüttüm.. tütsü kokusu inanılmaz yayıldı.. eyvah demelerim halen dewam ediyor bu arada..
İmmersion V60 da hibrit demledim.. o ağır tütsü kokusu gitmişti.. çıkan fincan da ewet o koku (tütsü) vardı ancak rahatsız edici değildi
ama sert bir fincan oldu.. ertesi gün öğütümü 1 tık kalınlaştırıp öğüttüm. kesinlikle daha dengeli.. sert olmayan orta gövdeli (hatta yüksek bile denebilir) bir fincan aldım.. tütsü tadı yine vardı ve rahatsız etmedi.. hatta çok güzel geldi bana..(y)
ancak bu tadım sonucunda.. bu çekirdeğin orta kavrum olmasına rağmen, espressoya çok yakışacağının kanaatine vardım.. bence tabi.. çok daha keyifli olabilir içimi, ben deneyemedim çünkü espresso yapmıyorum evde :cautious:
2. paketi açtım.. onda koku yoğunluğu daha azdı.. yine aynı İmmersion V60 da hibrit demledim, bana orta-az dövdeli, daha dengeli ewet yine rahatsız etmeyen tütsü tadıyla birlikte keyifli bir fincan aldım, asiditesi de daha düşüktü.. ikinci paketi daha çok beğendiğimi söylemeliyim.. benim damak tadıma daha uygundu 👍🏼👍🏼
sürekli içebileceğim bir kahve mi?.. her akşam içmek içmek yorabilir.. ama geçişler için mükemmel alternatif olur, tekrar alırmıyım.. ewet sipariş ederim 🙏🏼

kavurucu arkadaşın eline emeğine sağlık diyorum, bunu daha da geliştireceğine eminim (y)

başka deneyimleyen var mı, varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim

sevgiler, kahveyle kalın

İs, tütsü ya da fümeye çok ilgim olmasa da ben bu kahveyi merak ediyorum, arada bakıyorum. Ben henüz alamayacağım ancak meraklısı varsa makul bir fiyata inmiş: https://ty.gl/aioj9h7jk2
Walla ben sizin adınıza denemek isterim ama ürün açıklamasında 200 gr , ürün görselinde 250 gr yazıyor, hangisi doğru acaba. Medium kavrum demişler hem espresso hem de filtrede denemeyi düşünüyorum.

Geri