PortatifBarista
Üye
- İsim
- Burak ATA
Daha fazla
- İsim
- Burak ATA
- Değirmen
- Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
- Ekipmanlar
- Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Eskişehir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Tepebaşı (Eskişehir)
Etrafınızdaki fotoğrafçı insanların ''Ben fotoğrafta doğallıktan yanayım'' sözlerini duymuşsunuzdur. Ben de çok duydum ve bu bana garip geliyor. Ama bu söz hele ki dijital bir fotoğraf makinesi kullanıcısından gelince daha da çok garipsiyorum. Fotoğrafın anlamı Photo (Işık) ve Graps (Resmetmek) kelimelerinin birleşmesinden doğmuş bir kelime. Yani Fotoğrafçının asıl yaptığı şey ışıkla resmetmek. Analog fotoğraf makinelerinin yani SLR (Single Lens Refleks) çıkmasıyla birlikte fotoğrafta doğallıktan ne yazık ki söz edemiyoruz. Günümüzde dijital programlar vasıtasıyla yapılan rötuş, renk ayarı, fazla olanı çıkarma, eksik olanı ekleme gibi müdahaleler o zamanlar karanlık odada elde kalemle yapılmaktaydı. Sonuçta Fotoğrafçı da bir ressamdır. Tek farkı resimlerinde boya değil de ışık kullanır. Bu sebeple kendi kişisel düşünceme göre fotoğraf konusunda göze hoş gelecek bir konusu ve ana düşüncesi, anlatmak istediği bir olayı olan bir ürün ortaya çıkarmak çok daha önemli. Bu sebeple ortaya güzel bir ürün çıkarabilmek için özgürce oynuyorum çektiğim fotoğraflarla. Hatta bazı fotoğraflarım tamamen sürrealist çalışmalar olabiliyor. Son olarak bu demek değildir ki doğallığı seven insanlar hata yapıyor. Tabi ki yapmıyor bazı insanlar duruluktan ve sadelikten hoşlanabilirler kendilerine de saygım sonsuzdur. Aşağıya özgürce oynadığım sürrealist
fotoğraflardan bir kaç örnek bırakıyorum. İleri ki günlerde bu çalışmalarım kahve konulu fotoğraflar olarak devam edecek. Herkese mutlu günler dilerim.

fotoğraflardan bir kaç örnek bırakıyorum. İleri ki günlerde bu çalışmalarım kahve konulu fotoğraflar olarak devam edecek. Herkese mutlu günler dilerim.