• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fotoğrafçılık üzerine

...Sergilik olduğunu düşünmeniz mutlu etti. benimkisi sadece Hobi fotoğrafçılığı ...
Sergilerde bazen öyle fotoğraflar görüyorum ki çalışmalarının yanına yaklaşamazlar.
Aklımdaydı sormak , bence de insanlar görmeli bu güzel eserleri...

@Cihan 'hocama' kesinlikle katılıyorum! Ben de çok sergiye katıldım, artık sıradanlaştı gibi bir cevap bekliyordum! Latife değil, ben de bir zamanlar nacizane azıcık makro/close up deneyimlemiş biri olarak bunların hobiden çok öte olduğunu söylemeliyim!

çok teşekkürler arkadaşlar. kendi çapımızda sezondan sezona dağ tırmanışları yapıp kelebek gözlemciliği yapıyorum. gözlemleri de belgeliyorum.
görüşleriniz için tekrar teşekkürler.
belki ileride bir sergi yaparım.

çok teşekkürler arkadaşlar. kendi çapımızda sezondan sezona dağ tırmanışları yapıp kelebek gözlemciliği yapıyorum. gözlemleri de belgeliyorum.
görüşleriniz için tekrar teşekkürler.
belki ileride bir sergi yaparım.
Dağ, tırmanış filan derken, ben de dağcılık, trekking gibi outdoor sporlara fotoğraf sayesinde başlamıştım ama sonra fotoğrafın önüne geçmişlerdi! Ahhh ah dağlar, dağlar... tadını aldıktan sonra fena halde tutkunu oluyor insan!

Dağ, tırmanış filan derken, ben de dağcılık, trekking gibi outdoor sporlara fotoğraf sayesinde başlamıştım ama sonra fotoğrafın önüne geçmişlerdi! Ahhh ah dağlar, dağlar... tadını aldıktan sonra fena halde tutkunu oluyor insan!
kelebeklerin yaşantısı çok ilginç gelir içine girince. deniz seviyesinden yüksekliklere göre kelebeklerin türleri değişkenlik gösterir. örneğin iri kanat kelebekler ki ülkemizde ki en büyük kelebek Apollo kelebeğidir ve bunlar yüksek irtifa kelebekleridir. irtifa yüskeldikçe kelebeklerin kanat açıklıkları da artar. bunların mevsimleri ve gözlem aralıkları da vardır. bazı endemik türler sadece bir kaç ay gözlenirken bazı türlerin gözlem süreleri daha uzundur.
bu yüzden hangi dağ ve hangi noktada, mevsimin hangi ayında olduğunuza göre kelebeklerin türleri farklılıklar gösterir.
bu yüzdendir sezon açıldığında dağ tırmanışları ( profesyonel anlamda değil tamamen gözlem ve tracking ) ve derin orman gezileri yaparım.

bu arada Apollo kelebeğinin adı geçmişken
ne yazık ki ülkemizde ki bazı tüccar kafalı zihniyetler bu kelebeklerin görselliği güzel olduğundan onları avlama derdindeler ve ne yazık ki ülkemizin ve dünyanın sayılı ülkesinde bulunan bu türün soyu tükenmek üzere.

bu zihniyetler şekerli su ile ya da dondurucu sprey ile bu kelebekleri daha canlıyken dondurup koleksiyonculara satmak için alıyorlar. kelebek koleksiyoncuları da bunları zenginlere satıyor.

bu güzelliğin fotoğrafı şu,

DSCF3322000139112218p.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Doğanın canına okumakta üstümüze yok... dağcılığa başladıktan sonra doğayı nasıl tahrip ettiğimizi, adı dağcılık(!) kulübü olan bazı oluşumların bile o güzel zirvelere, buzul göllerine, birbirinden güzel patikalara pisliklerini bırakıp da gittiklerine acı çekerek tanıklık etmiştim...

Merhabalar forumda yeniyim, ben de amatör olarak boş olan vakitlerimde fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Örnek olması açısından çektiğim birkaç fotoğrafı ben de ekleyeyim :)
Genel olarak portre ve macro çekimler yapıyorum. Tamron 60mm sp f2.0 lensim, organlarımdan bir tanesidir :) makine olarak canon eos 60d kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• bank169.jpg
    bank169.jpg
    80.6 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG-20190824-WA0007.jpg
    IMG-20190824-WA0007.jpg
    234.8 KB · Görüntüleme: 22
  • kus.jpg
    kus.jpg
    104.7 KB · Görüntüleme: 30
Çatala bağlı kablosuz km sayacının sensörü var sadece. Çatal kilitli süspansiyonlu bisikletin markası carraro race modeli. Şiddetle tavsiye ederim alacaksanız. Günlük kullanım için sağlam ve dayanıklı. Uzun yolda haliyle yoruyor ben tek sürüşte 100km mesafeyi geçmiyorum hiç.

Çatala bağlı kablosuz km sayacının sensörü var sadece. Çatal kilitli süspansiyonlu bisikletin markası carraro race modeli. Şiddetle tavsiye ederim alacaksanız. Günlük kullanım için sağlam ve dayanıklı. Uzun yolda haliyle yoruyor ben tek sürüşte 100km mesafeyi geçmiyorum hiç.

Farklı modelleri var sanırım bütçemi aşıyor 2500 tl

Geri