• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Forumda Artan Troll Hesaplar ve İçerikler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikoh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ikoh

Barista
Selamlar herkese. Bir süredir aralıklı olarak forumda bazı hesapların ortaya çıkıp çok aktif şekilde açtığı yeni konularla ve sergilediği sahte personalar ile ortamı baskıladıklarını görüyorum. "Öff şunu mu alsam bunu mu :s", "ya ben ne alcam şimdi bana önerin" gibi başlıklar açılıyor. Ortalıkta tonla içerik ve youtube videosu var nasıl başlanacağı ile ilgili. Soru sormanın bir adabı olmalı, insan araştırıp bulamadığını sorar. Daha kötüsü, internetten rastgele kopyala yapıştırla buraya taşınmış içerikler girilmiş foruma bu hesaplar tarafından, ufak bir aratma ile teyit edebilirsiniz. Bir ara "sözen değirmen" vardı, şimdi başka şeyler.

Normalde gülüp geçilecek şeyler ama bu başlığı iki sebepten açmak istedim. Birincisi, bazı kişilerin bu hesapları çok ciddiye alıp ekipman veya para yardımında bulunmayı teklif ettiğini görüyorum. Yardımlaşma yaparken ortada bir sömürü olmadığından emin olun lütfen. İkinci olarak da, foruma aralıklarla girince en üstteki konuların yarısının bir hesaptan rastgele içeriklerle oluşturulduğunu görünce gündemi takip etmek zorlaşıyor.

Ne yapılması doğrudur hiç bilmiyorum, sadece bu konunun konuşulması gerektiğini hissettim 😄

Son düzenleme:
Yüzde yüz katılıyorum. Yardımlaşmak, paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmak güzel şeyler. Ama gerçekten onun da bir adabı olmalı. Ben de aynı soruların farklı şekillere sokulup tekrar tekrar sorulmasını görmekten sıkıldım.

Haklsınız arkadaşlar ancak forumların amacı budur zaten, aynı konular tekrar, tekrar ve tekrar gündeme gelir, sorulur. Bunun raconu böyledir yani, aksi halde x içeriğini ara oku diyeceksek o zaman forum değil blog olmamız gerekir. Ancak o arkadaşında haklı olduğu bir yer var ki yapılan konuşmalar biraz kişiye özel oluyor yani blog mantığıyla yazılmadığı için aynı kişinin sorularına tam yanıt olmayabiliyor bundan da öte şartlar değişiyor; fiyatlar, ekipmanlar, bilgilerimiz vs.

Diğer konularda size katılıyorum ve haklı olduğunuzu düşünüyorum.

Haklsınız arkadaşlar ancak forumların amacı budur zaten, aynı konular tekrar, tekrar ve tekrar gündeme gelir, sorulur. Bunun raconu böyledir yani, aksi halde x içeriğini ara oku diyeceksek o zaman forum değil blog olmamız gerekir. Ancak o arkadaşında haklı olduğu bir yer var ki yapılan konuşmalar biraz kişiye özel oluyor yani blog mantığıyla yazılmadığı için aynı kişinin sorularına tam yanıt olmayabiliyor bundan da öte şartlar değişiyor; fiyatlar, ekipmanlar, bilgilerimiz vs.

Diğer konularda size katılıyorum ve haklı olduğunuzu düşünüyorum.

Ben de hak veriyorum sizin değindiğiniz noktaya. Zaten sürekli güncelleniyor kahve sektörü, yeni konuların açılması bilgilerimizi taze tutuyor. Ama benim değindiğim nokta biraz üslupla ilgiliydi açıkçası. "Bana şundan ve şundan önerin", "üff ne alıcam şimdi param da yok ki :s" minvalinde yazılar görmeye başladım. Bu özenmeme hali rahatsız etti sadece. Yani mevzu bu soruların arkasına gizlenmiş bir "trollük" diye düşünüyorum.

Foruma yeni üye olan kişilerin bir süre (süre limitli ya da mesaj limiti olabilir) başlık açamaması gerekir. (hoş geldin tanışma bölümü hariç)
Bunu defalarca dile getirmiştim teknik sorunlar kısmında. Mevcut başlıklar gayet yeterli. Forumun ilk üyelerinden biri olarak ben bile yeni başlık açacağım zaman acaba buna benzer bir başlık açıldı mı diye kontrol ediyorum.

Son iki gündür başlık arkadaşın niyetinin temiz olduğunu düşünüyorum. Troll demeyelim. Sadece forumu kullanmayı bilmiyor. Defalarca sorulup cevaplanmış konuları araştırıp bakmadan tekrar soran ilk kişi değil, son da olmayacak. İnternetin yaygınlaşması ile insanımız, özellikle de gençler hazırcılığa alıştı. 10 dakikalık youtube videosuna bile tahammülü kalmadı insanların. 15-60 saniyelik kısa videoların çağını yaşıyoruz.

Bu konuyu üzerime alınıyorum. Vay be! Direkt troll bellendik. İnsanlar hoşuna gitmeyen davranış sergileyen bireyleri damgalamayı çok seviyor. Neyse bir daha yazmam olur biter. Hani yardım tekliflerini ben istemedim ki siz teklif ettiniz. Ben konuda belirtildiği gibi "ay param yok ama almak istiyorum" gibi bir şeylerde söylemedim. Sadece öğrenci olduğumu bir gelirimin normal olarak olmadığını sadece elimdeki imkanların bana verebileceği maksimum lezzet, tat için sorular sordum. Ama anladım ki kahve biraz lüküs bir şey ve burası bana göre değil.

Ama anladım ki kahve biraz lüküs bir şey ve burası bana göre değil.
Benim aslında sana en başta önereceğim şey buydu dostum. Burası sana göre değil, şimdilik. Ben senin yerinde olsam paramı kahveye ve ekipmanlara harcayacağıma daha sosyal şeylere yönelirim. Daha yaşın 17, benim 25. Burada 30+ kitleyi görünce ben bile burada ne işim var diye sorguluyorum bazen (no offense arkadaşlar xd). O yüzden zaten mevcut ekonomik koşullarda her şey bu kadar pahalı iken var olan parayı da eve kapanıp yalnız başına kahve içmek için ayırmanı tavsiye etmem. Bunun için sonrasında çok zamanın olacak.

Benim aslında sana en başta önereceğim şey buydu dostum. Burası sana göre değil, şimdilik. Ben senin yerinde olsam paramı kahveye ve ekipmanlara harcayacağıma daha sosyal şeylere yönelirim. Daha yaşın 17, benim 25. Burada 30+ kitleyi görünce ben bile burada ne işim var diye sorguluyorum bazen (no offense arkadaşlar xd). O yüzden zaten mevcut ekonomik koşullarda her şey bu kadar pahalı iken var olan parayı da eve kapanıp yalnız başına kahve içmek için ayırmanı tavsiye etmem. Bunun için sonrasında çok zamanın olacak.
Depresyon, anksiyete, aleksitimi sorunları gibi nedenlerle pek sosyal bir varlık değilim. 2 kere intihar girişimim oldu bu sebeplerden. Arkadaş sayım 1 elin 5 parmağını geçmez. Onlarla da arada işte. Zaten spora gidiyorum. O da maksat şey olsun "işte ben dışarı çıkıyorum" diyebilmek için. Onun dışında evdeyim. Kahve benim için beni mutlu eden bir dopamin kaynağı. Onun dışında moka pot ile kahve demlemek bir tür terapi. Umarım anlatabildim. Bir daha yazmayacağım zaten. Buradan da dışlandık.

Aslında forum kuralları bellidir ve üyelerin de bu çerçevede hareket etmesi beklenir.
Bir kullanıcının troll olup olmadığını anlamak da sanıldığı kadar kolay değildir.
Beni rahatsız eden kısım çok fazla yeni konu açılıp sürekli güncellenmesi ve ilk sayfada görünmesi oldu. Aynı şey ikinci el bölümünde de oluyor, bir kullanıcı her ürün için ayrı ilan açıp aynı anda hepsine güncel atıyor.
Ama dediğim gibi bunu engelleyecek sistem forum kuralları ve yöneticileridir. Troll beslenmezse zaten terk eder, yeni avlar aramaya devam eder.
Onun dışında öğrenci/çalışan, yaş faktörlerin de çok önemsememek lazım. Öğrenci vardır milyonluk arabası olur(gerçi milyonun değeri kalmadı da lafın gelişi), asgari ücretli çalışan vardır beş kişiyi geçindirmeye çalışır.

Bu konuyu üzerime alınıyorum. Vay be! Direkt troll bellendik. İnsanlar hoşuna gitmeyen davranış sergileyen bireyleri damgalamayı çok seviyor. Neyse bir daha yazmam olur biter. Hani yardım tekliflerini ben istemedim ki siz teklif ettiniz. Ben konuda belirtildiği gibi "ay param yok ama almak istiyorum" gibi bir şeylerde söylemedim. Sadece öğrenci olduğumu bir gelirimin normal olarak olmadığını sadece elimdeki imkanların bana verebileceği maksimum lezzet, tat için sorular sordum. Ama anladım ki kahve biraz lüküs bir şey ve burası bana göre değil.

Merhaba öncelikle, amacım gücendirmek değildi. Açtığınız başlıkların çoğu beni rahatsız etmedi, sadece kalabalıktan rahatsız olmuştum.

Ta ki bir başlıkta borç istediniz. Ardından internette 2 sene öncesinden rastgele bir kahve yazısını kopyala yapıştır buraya koydunuz değil mi? Hem de "ben" dili ve tarihler bile oynamamış şekilde. Ardından da "ph lı su" gibi karikatürize ifadeler duyunca artık troll gibi düşünmeye başladım. Yanlışım varsa düzeltin.

Bir de önceden birkaç hesap daha radikal trollükler deniyordu, özel mesajlarında duruyordur bazı şeyleri. O yüzden algım biraz seçici davranmış olabilir.

Bu arada yazılarımı okuyunca çok "ciddi" bir hissiyat verdiğimi fark ediyorum ama öyle değil, troll olsanız ne olacak yahu 😁

Adana sıcağında allah kolaylık versin diyeyim en son, bana küsüp yazmamazlık etmeyin 😄

Depresyon, anksiyete, aleksitimi sorunları gibi nedenlerle pek sosyal bir varlık değilim. 2 kere intihar girişimim oldu bu sebeplerden. Arkadaş sayım 1 elin 5 parmağını geçmez. Onlarla da arada işte. Zaten spora gidiyorum. O da maksat şey olsun "işte ben dışarı çıkıyorum" diyebilmek için. Onun dışında evdeyim. Kahve benim için beni mutlu eden bir dopamin kaynağı. Onun dışında moka pot ile kahve demlemek bir tür terapi. Umarım anlatabildim. Bir daha yazmayacağım zaten. Buradan da dışlandık.

Hem burası hem de öbür forumda açılan 350 başlıktan sonra yorum yapmayım diyordum ama mağdur edebiyatı biraz tüy dikti.

Z kuşağının drama queenliği öldürecek beni. Nükleer’in bahsettiği +30’luklardan olarak çocuğum diye hitap ediyorum🙂 Çocuğum eğer basit arabesk soslu mağdur edebiyatı değilse ve gerçekten mutluluğunu alt tarafı bir meyveye bağladıysan önceliklerini gözden geçirmen gerekiyor.

Doğru +30’luklar burada yok ideal su yok ideal dripper muhabbetleri biraz artık işin eğlencesi. Dünyanın tersine hareket etme sonucu muasır medeniyetlerdeki hobilerin çoğu ulaşılması zor bir seviyeye geldi insanların elinde kahve kaldı. Hem eğlence hem terapi hem de bolca sosyalleşmece.

İlerleyen zamanlarda kahve hobin devam ederse bir yerlerde forumlar olur zaten. O zaman insanlar da daha çok yardımcı olur hem de kimse değerli zamanını boşa harcamamış olur.

30+ kitle göze batıyorsa ben yanmışım ya :))))))) Siz yakında benim postlar için milf kategorisinde yayınlansın diye kulis de yaparsanız ahahahahhaha

ki bir başlıkta borç istediniz
Bu aşırıya kaçmış olabilir. Bazen sağlıklı düşünmediğim oluyor. Ama direkt yavaşlatma verilmesi benim sorunum değil sizin sorununuz olduğunu gösterir.

2 sene öncesinden rastgele bir kahve yazısını kopyala yapıştır
Burayı anlamadım. Nerde yapmışım acaba öyle bir şey?
Bir de önceden birkaç hesap daha radikal trollükler deniyordu, özel mesajlarında duruyordur bazı şeyleri. O yüzden algım biraz seçici davranmış olabilir
İnsansınız olabilir.

Hem burası hem de öbür forumda açılan 350 başlıktan sonra yorum yapmayım diyordum ama mağdur edebiyatı biraz tüy dikti.

Z kuşağının drama queenliği öldürecek beni. Nükleer’in bahsettiği +30’luklardan olarak çocuğum diye hitap ediyorum🙂 Çocuğum eğer basit arabesk soslu mağdur edebiyatı değilse ve gerçekten mutluluğunu alt tarafı bir meyveye bağladıysan önceliklerini gözden geçirmen gerekiyor.

Doğru +30’luklar burada yok ideal su yok ideal dripper muhabbetleri biraz artık işin eğlencesi. Dünyanın tersine hareket etme sonucu muasır medeniyetlerdeki hobilerin çoğu ulaşılması zor bir seviyeye geldi insanların elinde kahve kaldı. Hem eğlence hem terapi hem de bolca sosyalleşmece.

İlerleyen zamanlarda kahve hobin devam ederse bir yerlerde forumlar olur zaten. O zaman insanlar da daha çok yardımcı olur hem de kimse değerli zamanını boşa harcamamış olur.
Mağdur edebiyatını yapmış olabilirim. Çoğu kişi siz bile yapabilirsiniz bunu. Önemli olan niyet. İyi niyeti suistimal etmeye yönelik mi yoksa başka bir şey mi?

Benim amacım @nuclearmoonrise a açıklama yapmak ve kendi karakteristik özelliklerimi belirtmekti.

Mutluluğumu meyveye değil kafeine bağladım. Elbette tüm mutluluğum bunun üstüne değil. Kendimin yaşadığı insanları daha iyi anlaşmak ve yardımcı olmak için psikiyatri olma hayali de bana itiş gücü olan şeylerden biri.

Sağlıcakla kalın efendim. Hem beden hem de ruh sağlığınız iyi olsun. Allah yardımcımız olsun.

Son olarak tavsiye : esnek olun. Esnek olmak iyidir. Kök inanç, standartlar vesaire.

İyi günler. Bir daha yazmayacağımı ve sizi rahatsız etmeyeceğim konusunda emin olabilirsiniz.

Kar
Bu aşırıya kaçmış olabilir. Bazen sağlıklı düşünmediğim oluyor. Ama direkt yavaşlatma verilmesi benim sorunum değil sizin sorununuz olduğunu gösterir.

Burayı anlamadım. Nerde yapmışım acaba öyle bir şey?

İnsansınız olabilir.

Mağdur edebiyatını yapmış olabilirim. Çoğu kişi siz bile yapabilirsiniz bunu. Önemli olan niyet. İyi niyeti suistimal etmeye yönelik mi yoksa başka bir şey mi?

Benim amacım @nuclearmoonrise a açıklama yapmak ve kendi karakteristik özelliklerimi belirtmekti.

Mutluluğumu meyveye değil kafeine bağladım. Elbette tüm mutluluğum bunun üstüne değil. Kendimin yaşadığı insanları daha iyi anlaşmak ve yardımcı olmak için psikiyatri olma hayali de bana itiş gücü olan şeylerden biri.

Sağlıcakla kalın efendim. Hem beden hem de ruh sağlığınız iyi olsun. Allah yardımcımız olsun.

Son olarak tavsiye : esnek olun. Esnek olmak iyidir. Kök inanç, standartlar vesaire.

İyi günler. Bir daha yazmayacağımı ve sizi rahatsız etmeyeceğim konusunda emin olabilirsiniz.
Sen de sağlıcakla kal öğrenci arkadaş. Umarım kendine uygun bir forum bulursun ve orada istediğin başlıkları açabilirsin. Bir daha yazmayacak olmana sevindim

Geri