• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Forum arama fonksiyonu için bir soru - öneri

Forumda arama yapmak istediğimde kısa sözcükleri aratmak hep bir sıkıntı yaratıyor.
Örneğin cafec th-1 aratıyorum. th-1 sözcüğü çok kısa olduğu ve "-" karakteri de özel bir arama karakteri gibi algılandığı için sadece cafec sözcüğünü arıyor ve çok fazla sonuç çıkıyor.

th-1.png

Diğer bir örnek 1zpresso k-plus yazıp arattığımda yine "-" karakteri problem yaratıyor.

k-plus.png

Demem odur ki, arama fonksiyonu verimli değil. Bir düzelme yapılabilir mi ya da arama için kullanım talimatı gibi bir şey var mıdır?
@NoDRaC

Bildiğim kadarıyla SQL sorgulama limitiyle alakalı bir durum, default olarak 4 karakterden daha azı aratılamıyor. Aslında bir iki satır kodla modifiye edilebilir bir durum da acaba full erişim mevcut mu ona bakmaları lazım.

Benimde sürekli yaşadığım bir durum. Düzeltilme imkanı varsa harika olur😊

Yazılımın özelliği maalesef müdahale edemiyoruz. 4 ten kısa harf aramanın nedeni servera yük bindirmemesi için. Oda yazılımın özelliği.

gelişmiş arama seçeneği var ama ücretli bir özellik maalesef.

çok fazla kategoride olması kafa karışıklığından öte gitmiyor. Bakınız home-barista ne kadar sade kategoriler.

hashtag sistemi aklımda araştırıyorum. Ama ne kadar çok özellik o kadar çok server yükü hosting masrafı...

maalesef sitenin hiçbir geliri yok.

Yazılımın özelliği maalesef müdahale edemiyoruz. 4 ten kısa harf aramanın nedeni servera yük bindirmemesi için. Oda yazılımın özelliği.

çok fazla kategoride olması kafa karışıklığından öte gitmiyor. Bakınız home-barista ne kadar sade kategoriler.

hashtag sistemi aklımda araştırıyorum. Ama ne kadar çok özellik o kadar çok server yükü hosting masrafı...

site içi reklam + sponsorluk düşünülebilir, tabi benim aklıma gelmeyen bi sakıncası var mıdır bunun bilmiyorum..

XenFero kullanmamız şart mı peki? Bizim için en uygun yazılımın bu olduğuna eöin miyiz? Şuan domain, hosting vs masraflarını kim karşılıyor? Donate sistemi kurulabilir, siteye gelir sağlanabilir. Ayrıca niye Home-Barista ile kendimizi kıyaslıyoruz bana çok yorucu ve karışık geldi hb, kahvekulübü daha iyi yani şuan bile. (İngilizce bilen birisi, uzun süredir kahve ile ilgilenen birisi için sade olabilir ama hiç ilgisiz birisi için karışık)
Şikayetçi olmak yerine herkes bir fikir vererek, iş bölümü yapılarak, daha düzenli ve daha anlaşılır hale getirilebilir forum ve masraflar için de gerekirse reklam bile alınabilir yeter ki basit sorunları yaşamayalım.
Ortada gerçekten insanların aradığını bulamaması gibi bir sorun var, özellikle yeni üyelerin.

Tüm bunları düşünmek, uygulamak ciddi emek isteyen şeyler kuru kuru şikayet etmek kırıcı olabilir, Suat hocamın tek başına üstlenmesi her şeyi saçma olur tabii. Gönüllüler ile iyileştirme için el birliği sağlanabilir demek istiyorum ben.

Bir yıldır forumı takip eden birisi olarak, Kendimce gözüme çarpan:

1- Kategori yerleşimi (her gün takip ediyorum, hala oturmadı kafamda forum, fikirlerle basitçe çözülür)
2- temel konular, ana konular, için üstte tutturulan konular ve daha belirgin olması. (aynı konu defalarca açılmasın diye)
3- arama problemi (gelişmiş arama satın alınabilir, ya da insanlar daha iyi nasıl arama yapabilir onun eğitimi)
4- 2MB büyük dosya atamama sorunu (illa satın almak zorunda değiliz, insanları dosya küçültme ya da imfupload konularında bilgilendirici bir mark da konulabilir)
5- politik, kökenci, cinsiyetçi yaklaşımları önlemek için deklare edilmiş forum kuralları (ne mutlu ki bu durum çok önemli bir sorun değil, ama yine de düşünülmeli)

Valla bağış sistemi gelebilir bence, boardgamegeek sitesi bile her sene aralık ayında yapıyor bir aylık kota belirliyor. Hep daha fazlası toplanıyor. İster senelik ister aylık bağış yapılabiliyor. Para siteyi geliştirmeye ayrılır.
Hem bağış olması siteye reklam alıp görüntü kirliliğininde önüne geçer, reklamlar o yüzden istenmiyorsa.
Bence ilerde cafe gibi bir yer bile kurulabilir istanbulda ankarada filan çokta güzel olur.

Merak ettim gelismis arama seceneginin ücreti ne kadar?🤔🤔

ben bagis toplanmasini olumsuz, siteye makul olcude reklam konmasini olumlu buluyorum.

XenFero kullanmamız şart mı peki? Bizim için en uygun yazılımın bu olduğuna eöin miyiz? Şuan domain, hosting vs masraflarını kim karşılıyor? Donate sistemi kurulabilir, siteye gelir sağlanabilir. Ayrıca niye Home-Barista ile kendimizi kıyaslıyoruz bana çok yorucu ve karışık geldi hb, kahvekulübü daha iyi yani şuan bile. (İngilizce bilen birisi, uzun süredir kahve ile ilgilenen birisi için sade olabilir ama hiç ilgisiz birisi için karışık)
Şikayetçi olmak yerine herkes bir fikir vererek, iş bölümü yapılarak, daha düzenli ve daha anlaşılır hale getirilebilir forum ve masraflar için de gerekirse reklam bile alınabilir yeter ki basit sorunları yaşamayalım.
Ortada gerçekten insanların aradığını bulamaması gibi bir sorun var, özellikle yeni üyelerin.

Tüm bunları düşünmek, uygulamak ciddi emek isteyen şeyler kuru kuru şikayet etmek kırıcı olabilir, Suat hocamın tek başına üstlenmesi her şeyi saçma olur tabii. Gönüllüler ile iyileştirme için el birliği sağlanabilir demek istiyorum ben.

Bir yıldır forumı takip eden birisi olarak, Kendimce gözüme çarpan:

1- Kategori yerleşimi (her gün takip ediyorum, hala oturmadı kafamda forum, fikirlerle basitçe çözülür)
2- temel konular, ana konular, için üstte tutturulan konular ve daha belirgin olması. (aynı konu defalarca açılmasın diye)
3- arama problemi (gelişmiş arama satın alınabilir, ya da insanlar daha iyi nasıl arama yapabilir onun eğitimi)
4- 2MB büyük dosya atamama sorunu (illa satın almak zorunda değiliz, insanları dosya küçültme ya da imfupload konularında bilgilendirici bir mark da konulabilir)
5- politik, kökenci, cinsiyetçi yaklaşımları önlemek için deklare edilmiş forum kuralları (ne mutlu ki bu durum çok önemli bir sorun değil, ama yine de düşünülmeli)
Selamlar, ben hem foruma çok yeni katıldım, hem de kahve konusunda henüz hiçbir tecrübem yok, yazılanları okuyarak öğrenmeye çalıştığım bir süreçteyim. Bu nedenle bilgi paylaşımıyla katkıda bulunamıyorum ve acaba nasıl bir yöntemle katkıda bulunabilirim diye düşünüyordum. Bu vesileyle operasyonel konularda gönüllü bir şekilde katkı verebileceğimiz bir fırsat olursa ben de katılmak isterim.

Hosting açısından eğer değiştirme fikri olursa https://www.vultr.com/ 'a bakılabilir.

Birde şuradan forum sayfa testini yaptığımızda B puan aldı. :)

Bir arkadaşımada danıştım, işin içinde Wordpress, XenFero ve kısıtlı eklenti, hosting ve maddi imkanı katınca elimizidekinin en en en iyisini bu olduğunu öğrendim :)
@NoDRaC 'ın her zaman için iyi ve ileriye yönelik gelişim sağlayacak önerilere açık olduğunu biliyorum. Bu zamana kadar forum altyapısı ve gelişimini gözeterek eldekinin en iyisini seçtiğini düşünüyorum. Bu konularda daha tecrübeli ve önerisi olan arkadaşlar olursada zaten ona göre bir yol izlenir diye düşünüyorum :)

Konularda arama yapılmıyor. Ben mi yapamadım acaba? 40-50 sayfa konu var örneğin. Daha önce bu konunun bütün sayfalarını okumuşım aklımda bir gönderi kalmış. Gönderinin içeriğinden anahtar kelimeler geliyor zihnime. Ama hangi gönderi kim gönderdi hatırlamıyorum. Bütün forumda arayınca birçok öneri çıkıyor. Sadece ilgili konu başlığı ile kısıtlama imkanı faydalı olurdu.

Konularda arama yapılmıyor. Ben mi yapamadım acaba? 40-50 sayfa konu var örneğin. Daha önce bu konunun bütün sayfalarını okumuşım aklımda bir gönderi kalmış. Gönderinin içeriğinden anahtar kelimeler geliyor zihnime. Ama hangi gönderi kim gönderdi hatırlamıyorum. Bütün forumda arayınca birçok öneri çıkıyor. Sadece ilgili konu başlığı ile kısıtlama imkanı faydalı olurdu.

7BAB5757-8476-4DBD-BC7A-C74D07DD5728.jpeg

İlgili konu içerisindeyken “bu konu” seçeneğiyle arayabiliyorsunuz.

Geri