Yazılımın özelliği maalesef müdahale edemiyoruz. 4 ten kısa harf aramanın nedeni servera yük bindirmemesi için. Oda yazılımın özelliği.
gelişmiş arama seçeneği var ama ücretli bir özellik maalesef.
çok fazla kategoride olması kafa karışıklığından öte gitmiyor. Bakınız home-barista ne kadar sade kategoriler.
hashtag sistemi aklımda araştırıyorum. Ama ne kadar çok özellik o kadar çok server yükü hosting masrafı...
maalesef sitenin hiçbir geliri yok.
XenFero kullanmamız şart mı peki? Bizim için en uygun yazılımın bu olduğuna eöin miyiz? Şuan domain, hosting vs masraflarını kim karşılıyor? Donate sistemi kurulabilir, siteye gelir sağlanabilir. Ayrıca niye Home-Barista ile kendimizi kıyaslıyoruz bana çok yorucu ve karışık geldi hb, kahvekulübü daha iyi yani şuan bile. (İngilizce bilen birisi, uzun süredir kahve ile ilgilenen birisi için sade olabilir ama hiç ilgisiz birisi için karışık)
Şikayetçi olmak yerine herkes bir fikir vererek, iş bölümü yapılarak, daha düzenli ve daha anlaşılır hale getirilebilir forum ve masraflar için de gerekirse reklam bile alınabilir yeter ki basit sorunları yaşamayalım.
Ortada gerçekten insanların aradığını bulamaması gibi bir sorun var, özellikle yeni üyelerin.
Tüm bunları düşünmek, uygulamak ciddi emek isteyen şeyler kuru kuru şikayet etmek kırıcı olabilir, Suat hocamın tek başına üstlenmesi her şeyi saçma olur tabii. Gönüllüler ile iyileştirme için el birliği sağlanabilir demek istiyorum ben.
Bir yıldır forumı takip eden birisi olarak, Kendimce gözüme çarpan:
1- Kategori yerleşimi (her gün takip ediyorum, hala oturmadı kafamda forum, fikirlerle basitçe çözülür)
2- temel konular, ana konular, için üstte tutturulan konular ve daha belirgin olması. (aynı konu defalarca açılmasın diye)
3- arama problemi (gelişmiş arama satın alınabilir, ya da insanlar daha iyi nasıl arama yapabilir onun eğitimi)
4- 2MB büyük dosya atamama sorunu (illa satın almak zorunda değiliz, insanları dosya küçültme ya da imfupload konularında bilgilendirici bir mark da konulabilir)
5- politik, kökenci, cinsiyetçi yaklaşımları önlemek için deklare edilmiş forum kuralları (ne mutlu ki bu durum çok önemli bir sorun değil, ama yine de düşünülmeli)