• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Firmaların Tavsiye Ettikleri Degas Süreleri ve Tüketici Deneyimleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eluna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eluna

Barista
İsim
Utku
Merhabalar,
Degas süreleriyle ilgili son zamanlarda bugüne kadar edindiğim sabitlerin çoğunun değiştiğinin ve kabaca "tabumsu" bazı yaklaşımların yanlışlanabildiğini takip etmekteyim. Böyle bir başlık altında hem kavurucu arkadaşların kendi kahveleri için optimum degas sürelerini paylaşmaları hem de tüketicilerin kendi tecrübelerini paylaşmalarının hepimiz için güzel bir veri havuzu oluşturacağını düşünüyorum.

Daha önceden basınç ve degassing başlığı altında bir takım bilgilendirmeler mevcut ama bunlar biraz işin kimyasına dair ve de 2021 yılından beri yeni ileti girdisi yok. Ola ki benzer bir başlık varsa (ben bulamadım) yönetimden ricam konuları birleştirmeleridir.

Mesela ben bildiklerimi şöyle akarayım açık kavrumlarda daha uzun degas beklemesi olması lazım kahve gözenek yapılarından dolayı koyu kavrumda da tam tersine durum söz konusu. Mesela yurt dışından kahve geliyor diyelim uçak ile geliyorsa degas süresi kısalır o da rakım ve basınçtan dolayı 5-7 gün kadar kısalma oluyor.

Mesela ben bildiklerimi şöyle akarayım açık kavrumlarda daha uzun degas beklemesi olması lazım kahve gözenek yapılarından dolayı koyu kavrumda da tam tersine durum söz konusu. Mesela yurt dışından kahve geliyor diyelim uçak ile geliyorsa degas süresi kısalır o da rakım ve basınçtan dolayı 5-7 gün kadar kısalma oluyor.
Basınç değişimi ne kadar farkeder bilemem ama Circulor kahvelerini önceden 1 ay kadar bekletmem tavsiye edilmişti, sonraları şunu farkettim ki en iyi performansı kavrumdan sonra14-30. günleri arası aldım. tat profili daha belirgin ve parlaktı bu sürelerde.
Keza Null için de 10-14. günler arası ufak değişmler olsa da 30. güne kadarki süreçte büyük değişimler gözlemleyemedim.
Yurtiçindeki birçok kavurucuda da benzer durumlar söz konusuydu. Bazı spesifik kahveler hariç çoğu için 7-12 gün arası yeterli geldi bana.
Bu arada uzun sürede tat profilinde inanılmaz değişim olan da oldu. Geçen seneki Spada'nın del fuegosu 3. ayda inanılmaz bir profile dönüşmüştü, o kahveden içtiğim en iyi bardaktı.

Geri