• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Firmaların Kargo Ücretleri ve Ücretsiz Kargo Limitleri

gergingörünüşlüadam

Barista
Editör
Merhaba arkadaşlar.
Aylık alım yaparken genellikle ücretsiz kargo limiti çok rahat geçerek siparişimi verirdim. Ancak son birkaç aydır bazı firmalarda hem kargo ücretleri hem de ücretsiz kargo limitlerini yüksek geldi bana. Her şeyin üst üste zamlandığı enflasyonist bir ekonomide neyin gerçekten pahalı neyin ucuz olduğunu algılamamız oldukça zor.

Firmaların güncel kargo ücretleri ve ücretsiz kargo limitlerinin yer aldığı bir excel dosyası hazırlayarak daha da ayrıntılı bir veri ortaya koymayı düşünüyorum. Forumda halihazırda böyle bir liste var mıdır? Gözümden kaçmış olabilir.

Ben şey merak ediyorum kargo bazlı bir pahalılaşma var ama siteler arası neden bu kadar farklı bazı yerde 39 bazı yerde 45 bazı yerde 55 falan diye gidiyor, entegrasyon farklı mı yoksa yurtiçi belli kriterlere göre mi belirliyor fiyatı, işlem hacmi ve sipariş desek çok sipariş verilen yer 45 tl derken daha ufak butik işletme 25 30 tl falan oluyor, keyfe keder mi belirliyorlar fiyatları, aynı kargo firması için bu bahsettiğim, farklı kargolar arası fiyat farkı değil.

Ben şey merak ediyorum kargo bazlı bir pahalılaşma var ama siteler arası neden bu kadar farklı bazı yerde 39 bazı yerde 45 bazı yerde 55 falan diye gidiyor, entegrasyon farklı mı yoksa yurtiçi belli kriterlere göre mi belirliyor fiyatı, işlem hacmi ve sipariş desek çok sipariş verilen yer 45 tl derken daha ufak butik işletme 25 30 tl falan oluyor, keyfe keder mi belirliyorlar fiyatları, aynı kargo firması için bu bahsettiğim, farklı kargolar arası fiyat farkı değil.
Bence bazı firmalar kargo ücretinin bir kısmını cebinden karşılıyor. Ucuz olmasının sebebi bu olabilir.

Bence bazı firmalar kargo ücretinin bir kısmını cebinden karşılıyor. Ucuz olmasının sebebi bu olabilir.
Bilmiyorum onu bence öyle de değil, bir de bu hepsiburada gibi pazaryerlerinin komisyonlarini bilmiyorum ama butiklerin de biraz oraya kaymasıyla satışları artar diye düşünüyorum, ben 7 tl premium veriyorum 25 tl üzeri her seyde kargo bedava, bana avantaj ama satıcıya nasil yansır bilemem, benim cebime iyi yansıyor, kargo parasi verdiğimi hatırlamıyorum, grizzly var mesela, a roasting lab var ama sevdiğim kavurucuların çoğu yok

Kargo şirketleri hacme göre fiyat veriyor, ayrıca kullanılan kargo firmasına göre fiyat farkı var. A satıcısı kargo ücretini tamamen alıcıya yansıtıp, B satıcısı bir kısmını kendi karşılıyor, C firması da kahvedeki kâr payını yüksek tutup kargo fiyatını düşük tutuyor olabilir. Bunlar tamamen fiyatlandırma, segmantasyon ve hacimle alakalı tercihler. Herkes löffler eğrisi mantığı ile, fiyatları kendisine göre uygun bir düzeyde ayarlıyordur.

Kargo haricinde kargo kolisi de ayrı bir kalem, bunu da gönderi maliyetine eklemek lazım.

Pazar yerlerinde satıcının kargo katkı payı var, sizden alınmasa bile gönderi ve iade yapıldığında satıcı kargo ücreti ödüyor. Bunlara ek olarak platform komisyonu ve satış entegrasyon yazılımı ücreti var.

Hızlıca hazırladım listeyi. Çok detaylı inceleyemedim. şöyle bir durum gözüme çarptı. Firma mümkün mertebe müşteriyi ücretsiz kargoya yönlendirmek istiyor. Yani bir paket kahve alsanız kurtarmıyor. İki paket ucuz kahve alsanız yine kurtarmıyor. Bir ucuz bir pahalı yapmanız gerekiyor.

Şöyle bir şeye de denk geldim: limit 300 lira mesela. Çeşit az. Herhangi iki kahve kombinasyonu 400ü buluyor. Dolayısıyla limit aslında 400.

Limiti yüksek olanların fiyatları da yüksek genelde. Listedeki firmaların çoğundan hiç alışveriş yapmadım.

Listede eksikler var. Aylık alım başlığından kopyaladığım için son 6 aydaki alım yaptığımız firmalar eksik. Ayrıca firmanın konumu da sütun olarak eklenebilir. İstanbuldaki kargo maliyeti ile Eskişehirdeki bir olmayacaktır. Bir de atölyeden teslim seçeneği de eklenebilir.

Selamlar, bu listenin güncel hali var mı acaba? Ve teşekkürler emek için.

tabloda ücretsiz kargo alt limitleri var. olabildiğince güncel

Selamlar, sorumu hangi başlık altına sorsam bilemedim, galiba en uygunu bu başlık. Teslimat noktasına gönderim yapan kavurucu var mıdır? Bilenler yeşillendirirse sevinirim.

Geri