• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Firma Temsilcisi Etiketi Anketi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Firma Temsilcisi Etiketi Olmalı Mı?

• Olmalı

Oy: 127 71.3%
  • Olmamalı

Oy: 4 2.2%
  • Çekimser

Oy: 5 2.8%
  • Olmalı ama üye isterse kaldırılabilir

Oy: 61 34.3%

• Kullanılan toplam oy
    178
  • Anket kapatılmış .

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Firma temsilcilerine yönelik "Firma Temsilcisi" etiketi getirilmesi konusunda forumda yoğun talep ile karşılaşıyorum. Bu konuyu bir anket ile tüm üyelerimize sormak istedim.

Bu tarz bir etiketleme sizce olması gerekiyor mu?
Kendisi firma çalışanı veya sahibi olmasına rağmen bir kahve sever olarak aramızda yer almak istiyorsa bu durumda etiketi kaldırılmalı mı?
Firma etiketi ilgili üyelerin başvurması üzerine mi verilmeli ?

2 oy verebilme hakkınız var. 2.oy kaldırılabilir soru ile ilgili?

Her ne kadar kahve sever olsa da bazı yorumları yanlış anlaşılabilir diye düşünüyorum.

Ticari işletme sahiplerinin profillerinde etiket bulunması özellikle yeni üyeler için güzel olacaktır. Kiminle iletişim halinde olduklarını daha rahat anlarlar. Hatta soruları olan kişilerin, belli bir listeden tarayıp bu kişileri bulup, ulaşabilmesi de kullanışlı olur diye düşünüyorum. Zamanla kimlerin forumda bizim gibi zaman geçirip paylaşım yaptığı, muhabbet ettiği, espri yaptığı anlaşılıyor. O zaman da etiketler, profiller otomatik olarak ikinci planda kalır zaten.

Forumda firmayı temsil edecek şekilde açıklamalar yapıyorsa olmalı. Diğer türlü sadece keyfi olarak kullanıyorsa forumu "hayır sana illa tag vereceğiz" demek mantıklı olur mu bilmem. Bakarsanız Orkun Üstel de forumda ama Kronotrop'u temsilen bulunmadığını bireysel olarak katılım gösterdiğini belirtiyor.

Bence de iki hesap imkanı var ise misal @Sergen olarak bireysel ama @sergencoffeeprtners olarak da kurumsal cevap yazmak gibi

Son düzenleme:
Forumda firmayı temsil edecek şekilde açıklamalar yapıyorsa olmalı. Diğer türlü sadece keyfi olarak kullanıyorsa forumu "hayır sana illa tag vereceğiz" demek mantıklı olur mu bilmem. Bakarsanız Orkun Üstel de forumda ama Kronotrop'u temsilen bulunmadığını bireysel olarak katılım gösterdiğini belirtiyor.

Selamlar,

Düşünün ki bende dahil bir çok kişi Orkun Üstünel'in kronotrop ile ilişiği olduğunun farkında bile değil,iş ve sosyallik platformlarını birbirinden ayrımını müthiş sağlamış.Ayrıca insanlara ufak bir faydası dokunsun birşeyler öğretebilsin diye hiç bir şeyi reklam etmeden son derece insani olarak elinden geleni yapıyor.

Harika bir öğretici @orkunustel

Başta olmalı demiştim ama Orkun Üstel örneğini gördükten sonra olsun ama kaldırılabilsin dedim. Ben de kendisinin kronotropla ilişkili olduğundan habersizdim, yazdığı hiçbir mesajda da kronotropa bir yönlendirme vesaireye denk gelmedim, bireysel hesapların kavurucudan bağımsız olabileceğinin de mümkün olabileceğini gösteren iyi bir örnek.

Şimdi birileri var ki, sadece kendi firmaları ya da kendi ürünleri ile ilgili pozitif katkı sağlayacak anlarda ortaya çıkıyor, mesaj atıyor, konu açıyor ve içerik beğeniyorlar en önemlisi sürekli olarak markalarını gözümüze gözümüze sokuyorlar.

Bazıları da var ki, herkes için faydalı içerik üretip, bir kahvesever gibi forumu takip edip diğer içerik üreticilerini de beğeniyor, ekleme yapıyor ve kendi marka/ürünlerini araştırmadan, sormasak hiç anlatmayacaklar hatta haberimiz olmayacak.

Şimdi bazılarının hakkını korumak için birilerine diş göstermemiz gerekiyor ama maalesef forumda böyle bir oto kontrol mekanizması şuan yok. Ancak "Aa arkadaşlar böyle bir kavurucu buldum şahane" diyen reklamcı yeni üyeleri tespit edebilme seviyesindeyiz ki o da belli üyelerin girişimi ile oluyor.

Bu yüzdendir ki Firma Temsilcisi etiketi de bir şeyi çözmeyecektir, hatta belki sorunu daha da artıracaktır. Şahıslar ve kurumların birbirinden ayrılması gerekiyor. Sürekli kendi ürünleri/firmasıyla ilgili yazı yazan şahısların, ben de kahvekulübü üyesiyim demesi samimi gelmiyor. Şahıs hesapları ayrı, kurum hesapları ayrı olmalı. Çünkü ikisini birbirine karıştırmadan müthiş bir incelikle hareket eden çok az değerli işletmeci var. La laïcité est bonne!

Benim bildiğim @orkunustel kronotrop ile temsilci seviyesinde bağlı değil. Hatırladığım kadarıyla makine kalibrasyonu için bir bağlantısı var sadece. O sebeple temsilcilik tarafında görünmemesi normal karşılanabilir.
Yanlışım varsa lütfen düzeltsin beni 😊

Valla benim Nişantaşı Kronotrop'da elinden kahve içmişliğim var. 😁 Baristalık da yapıyor yani. Hala devam ediyor mu bilemiyorum ama.

Selamlar,

Düşünün ki bende dahil bir çok kişi Orkun Üstünel'in kronotrop ile ilişiği olduğunun farkında bile değil,iş ve sosyallik platformlarını birbirinden ayrımını müthiş sağlamış.Ayrıca insanlara ufak bir faydası dokunsun birşeyler öğretebilsin diye hiç bir şeyi reklam etmeden son derece insani olarak elinden geleni yapıyor.

Harika bir öğretici @orkunustel
Başta olmalı demiştim ama Orkun Üstel örneğini gördükten sonra olsun ama kaldırılabilsin dedim. Ben de kendisinin kronotropla ilişkili olduğundan habersizdim, yazdığı hiçbir mesajda da kronotropa bir yönlendirme vesaireye denk gelmedim, bireysel hesapların kavurucudan bağımsız olabileceğinin de mümkün olabileceğini gösteren iyi bir örnek.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Kahve için kültür yayıcılığı, paylaşımcılığı adına sosyal platformlarda bireyselliği ön planda tutuyorum evet. Aksi halde bir reklamcılığın çalıştığım firma açısından da benim açımdan da hoş olmayacağı bakış açısına sahibim. Kronotrop başlığı altında veya özelden yine sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum ancak bunu yine firma temsilcisi bakış açısıyla yapmıyorum. Temsilci değilim diye Kronotrop'a dair soru soramazsınız gibi bir algı yaratmayayım, yanlış anlaşılmaya sebep olmayayım. 🙂 Kronotrop'a da dair her firmanın kahvesine de dair soruları almaya ve yardım etmeye devam ediyorum.

Bir firma çalışanı olduğum için çalıştığım firma dışındaki firma başlıklarına çok yazmayı tercih etmiyorum sadece.
Benim bildiğim @orkunustel kronotrop ile temsilci seviyesinde bağlı değil. Hatırladığım kadarıyla makine kalibrasyonu için bir bağlantısı var sadece. O sebeple temsilcilik tarafında görünmemesi normal karşılanabilir.
Yanlışım varsa lütfen düzeltsin beni 😊

Temsilci seviyesinde bağlı değilden ziyade, Kronotrop'un bir temsilci yönlendirme gibi bir isteği yok şu an için foruma. Zira operasyon olarak büyük olduklarından dolayı forum içi iletişimle müşteri ilişkileri verimli yürütülemeyebilir, bu benim naçizane görüşüm, kesin kanaat gibi bakılmasın. Müşteri ilişkileri için belirttikleri e postalar üzerinden, ekip arkadaşlarımız hızlıca geri dönüş sağlıyorlar genelde zaten. Temsilci yönlendirmek isterlerse muhtemelen beni isteyebilirler aranızda uzun zamandır olduğum için. Ama buna da ben kişisel görüş olarak sıcak bakmıyorum. Forum bireysel anlamda samimi bilgi alışverişinde bulunduğum, çokça dost kazandığım bir ortam benim için. Tabi zaman ne gösterir onu bilemem. 🙂

Makine kalibrasyonu için bir bağlantı demişsiniz, çok dillendirmediğim için bilinmesi adına paylaşayım. Kronotrop'da bir yıl baristalık, bir yıl şube sorumluluğu, bir yıl kavuruculuk, son bir buçuk yıla yakın bir süredir de barista eğitimi, kalite kontrol görevlerinde bulundum, bulunuyorum. Direkt olarak firma çalışanıyım, dışarıdan anlaşmalı iş tarzında bir çalışmamız yok firmayla.

Hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Gün gelir, firma temsilcisi olmam gerekirse, karar çıksa da çıkmasa da firma temsilcisi olduğumu belirteceğimden siz dostların kuşkusu olmasın hiç bir zaman. Öyle birşey olursa dahi tarafsız bilgi paylaşımcılığına da devam edeceğim her zaman. ✌️👍

Yeni üye olarak, "Firma Temsilcisi" etiketi olmasını isterdim, örneğin çeşitli başlıklarda takip ettiğim veya ilgimi çeken bir ürün, örneğin Globally , raistlin ,....vb. adlı kullanıcıya soruluyor bu kullanıcılar farkındayım bir firma adına cevap veriyorlar da hangi firma? Geri dönüp form içinde bu firma adını bulup öğrenmek için çok uğraşmak gerekiyor. Firma temsilcisi etiketi olmasıyla ürün veya hizmetlerine daha rahat ulaşabiliriz veya inceleme şansımız olur. Temsilci etiketi olması mı yada olmaması mı daha faydalı olur? Eskilerin dediği gibi "Sermayeniz adamlıksa, her ticarette başarılı olursunuz."

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Kahve için kültür yayıcılığı, paylaşımcılığı adına sosyal platformlarda bireyselliği ön planda tutuyorum evet. Aksi halde bir reklamcılığın çalıştığım firma açısından da benim açımdan da hoş olmayacağı bakış açısına sahibim. Kronotrop başlığı altında veya özelden yine sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum ancak bunu yine firma temsilcisi bakış açısıyla yapmıyorum. Temsilci değilim diye Kronotrop'a dair soru soramazsınız gibi bir algı yaratmayayım, yanlış anlaşılmaya sebep olmayayım. 🙂 Kronotrop'a da dair her firmanın kahvesine de dair soruları almaya ve yardım etmeye devam ediyorum.

Bir firma çalışanı olduğum için çalıştığım firma dışındaki firma başlıklarına çok yazmayı tercih etmiyorum sadece.

Temsilci seviyesinde bağlı değilden ziyade, Kronotrop'un bir temsilci yönlendirme gibi bir isteği yok şu an için foruma. Zira operasyon olarak büyük olduklarından dolayı forum içi iletişimle müşteri ilişkileri verimli yürütülemeyebilir, bu benim naçizane görüşüm, kesin kanaat gibi bakılmasın. Müşteri ilişkileri için belirttikleri e postalar üzerinden, ekip arkadaşlarımız hızlıca geri dönüş sağlıyorlar genelde zaten. Temsilci yönlendirmek isterlerse muhtemelen beni isteyebilirler aranızda uzun zamandır olduğum için. Ama buna da ben kişisel görüş olarak sıcak bakmıyorum. Forum bireysel anlamda samimi bilgi alışverişinde bulunduğum, çokça dost kazandığım bir ortam benim için. Tabi zaman ne gösterir onu bilemem. 🙂

Makine kalibrasyonu için bir bağlantı demişsiniz, çok dillendirmediğim için bilinmesi adına paylaşayım. Kronotrop'da bir yıl baristalık, bir yıl şube sorumluluğu, bir yıl kavuruculuk, son bir buçuk yıla yakın bir süredir de barista eğitimi, kalite kontrol görevlerinde bulundum, bulunuyorum. Direkt olarak firma çalışanıyım, dışarıdan anlaşmalı iş tarzında bir çalışmamız yok firmayla.

Hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Gün gelir, firma temsilcisi olmam gerekirse, karar çıksa da çıkmasa da firma temsilcisi olduğumu belirteceğimden siz dostların kuşkusu olmasın hiç bir zaman. Öyle birşey olursa dahi tarafsız bilgi paylaşımcılığına da devam edeceğim her zaman. ✌️👍
Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. Geçen yaz sizinle aramızda geçen bir konuşmadan sonra aklımda bahsettiğim şekilde kalmıştı. Şimdi öğrenmiş oldum

Geri