Ekipmanları ısıtmanız gerekiyor, demleme esnasında sıcaklık düşüşü olmaması içinMerhaba, suyu marketten aldığım için, israf etmemek adına artık filtreyi oda sıcaklığında arıtma suyla ıslatıp, kendi ısıttığım market suyuyla da kahveyi demliyordum, ancak birkaç yerde filtreyi sıcak suyla yıkamak gerektiğine dair söylemler gördüm, böyle bir şart var mıdır?
Plastik V60 kullanıyorsanız bence şart değil ama yine de 30-50ml arası bir ısıtmanızı tavsiye ederim.Merhaba, suyu marketten aldığım için, israf etmemek adına artık filtreyi oda sıcaklığında arıtma suyla ıslatıp, kendi ısıttığım market suyuyla da kahveyi demliyordum, ancak birkaç yerde filtreyi sıcak suyla yıkamak gerektiğine dair söylemler gördüm, böyle bir şart var mıdır?
Kesinlikle ben de o düşüncedeyim. Bu işe girerken ki amacım; madem kahveyi seviyorum, en sağlıklı ve düzgün şekilde içeyim düşüncesi oldu.Ben sadece soğuk ıslatıyorum.
Konuyla alakalı, yanlış anlaşılmasın ama, birkaç derecelik sıcaklık farkları, çekirdeğe göre filtre, çekirdeğe göre su vs derken aşırı detaya girmeye bence gerek yok. Şahsen benim damak tadım o kadar nüans farkları algılamıyor. Kahveden tadım notu çıkarabilen biri değilim. Demek istiyorum ki, kahve konusunda kurallardan ziyade kişisel tercihler önemli, içtiğiniz kahveden memnun olduğunuz müddetçe sıkıntı yok.
Plastik hocam da ben ısıtma açısından değil, kağıt tadını yoketme açısından sormuştum farkeder mi diyeV60 plastikse gerek yok bence de. Önceden sıcakla ıslatıyordum, soğuğa geçtim ve filtrenin daha iyi yapıştığını düşünüyorum.
ağarlaştırılmış kağıt kullanıyorsanız ona da gerek yok bence ama kağıt kokusu alıyorsanız (ben almıyorum) sıcak suyla devam edebilirsiniz.Plastik hocam da ben ısıtma açısından değil, kağıt tadını yoketme açısından sormuştum farkeder mi diye