• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre kahve makinesini Clever Coffee Driper olarak kullanmak?

MD Coffee

Üye
İsim
Omer
Deneyen oldu mu merak ediyorum da, evde yıllar önce aldığım bir Electrolux EKF 5300 filtre kahve aleti var. Damlamayı önleme mekanizması olarak altına karafı koymadan kahve akıtmıyor. Kahve makinesini çalıştırmadan, istediğimiz sıcaklıktaki suyu, istediğimiz demleme süresini ayarladıktan sonra altına karafı koysak ve kahve akmaya başlasa clever benzeri bir sonuç elde etmiş olur muyuz?
Aynı şekilde 4 numara filtre kullanıyor ve "on off" kısmını karaf ile halletmiş oluyoruz. Kullanmadığım aleti değerlendirmek için fırsat olabilir gibi geldi bana 😅

Ben bu şekilde kullanıyorum. 20 gram kahve 100 gram suyu demleme haznesine koyuyorum. Makine haznesine 240 gram su ekliyorum. Makineyi çalıştırıyorum ve 1 dakika sonra karafı yerine koyuyorum. Clever dripper şeklinde demlenmiş oluyor. Circulor alımında Uganda Elgon olağanüstü bir performans sergiledi her fincanda muzlu süt içiyor gibiydi.

@kahvetrip denemişti bu olayı. Hatırladığım kadarıyla sonuç gayet iyiydi.
Linki şuraya bırakayım 👇

moccamaster dripper çıkabildiği için, ekstra bir ekipman avantajı sağlıyor.Kendisini clever dripper gibi kullanıyorum ve kahve özelliğine göre başarılı donuçlar elde ediyorum.Yalnız, alttaki açıklık, clever dripper, Hario immersion a göre daha küçük olduğundan 2 tık kadar daha kalın öğütüyorum.Gövdeli ve tatlı kahvelerden hoşlanıyorsanız; aldığınız kahveleri farklı ekipmanlarda denemeyi seviyorsanız tavsiye ederim.

Makinelerin deliği çok küçük.İmmers kısmı kısa tutup erken açarsanız dengeler.Mesela ben harioda kapalı 2 dakika bekletiyorsam açtiğimda 30 saniyede bitiyor akış.Siz 1 dakika bekletip aynı şekilde 2.30 yaparsaniz farkli bir kahve sunar.Ama sonlara doğru tıkanma olabilir.Denemek lazim

Geri