• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve Makinesi Önerisi ve Kıyaslaması?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emirsavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emirsavas

Barista
İsim
Emir Savaş
Daha fazla  
İsim
Emir Savaş
Espresso Makinesi
Rocket Appartamento
Değirmen
Mazzer Mini Elec. Type A, Comandante C40 (American Cherry)
Ekipmanlar
Moccamaster Select,Hario V60(02),Chemex(6), Bodum F.P, Soy CG3, Bialetti Moka Pot(6), Hario Scale, Hario Kettle(1.2L)
Not: Bu başlık iyi kahveden ziyade plastik malzeme hassasiyeti(takıntısı) içerir! Bu hassasiyet size hitap etmiyorsa okumak veya yorumlamak zorunda değilsiniz.

Merhaba arkadaşlar, kendime sabahları 600ml-1L arası kahve yapabilecek otomatik bir filtre kahve makinesi arıyorum. Piyasada ve genelde arkadaşlarımda deneyimlediğim filtre kahve makineleri bolca plastik parça içeriyor. O sebeple aradığım en önemli özellik su ısıtma, duşlama ve demleme kısmının plastik malzemeden oluşmaması.

Eskiden bildiğim moccamaster ve sage'in otomatik filtre kahve makineleri var. İç aksamlarının detaylarını bilmediğim için diğer başlıklardan ve internetten biraz öğrenmeye çalıştım. Burada ikisinin kıyaslamasını yapmayı ve bu iki makinenin dışında bana önerebileceğiniz makineleri öğrenmek istiyorum.

Moccamaster: Su ısıtma bölümü bakır ve fotoğrafta söylediğine göre cam bir boru ile yukardaki çelik damlatma borusuna gidiyor, buraya kadar çok iyi ama en son suyun aktığı dripper plastik, birde karafın ağzından aşağıya plastik bir çubuk iniyor tahminen oradan rahatça aksın sıçramasın diye.

Şimdi merak ettiğim kısım şu, bu makinenin dripperını çıkarıp direkt olarak v60 kullanabilir miyiz? Aynı şekilde karafını da çıkarıp herhangi bir server koyabilir miyiz? Yani dripper ile serverı birbirine bağlayan otomatik bir sistem var mı? Soldaki fotoğrafta dripperın dikdörtgen alt kısmı serverı tutan parçaya geçmeli gibi duruyor. V60'ın alt kısmı oraya sığar mı, hadi sığdı su akan boruya v60 dripper kendi dripperına göre çok mu kısa kalır?
screen-shot-2017-12-21-at-12-08-26-pm-1513876315.pngEkran Alıntısı.JPG

Sage SDC400 : Sage'in iç donanımı hakkında Moccamaster kadar bilgi bulamadım. Termocoil Isıtma Sisteminden bahsediyor ama bu sistem tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum. Yine borulardan geçiyor tahminen ama malzeme çelik mi alüminyum mu bakır mı bilmiyorum, suyun başlığa aktarıldığı malzemeyi de bulamadım. Videolardan gördüğüm su damlatma başlığı plastik veya silikon, bilenler aydınlatabilir. Aparat ile v60 kullanabiliyormuşuz ama enplusta satılmıyor bu aparat. Ama fiyatı %33 indirim ile göz kırpmıyor değil :)

Zwilling Enfinigy: Bu makineye yeni denk geldim, kazanın dış kısmı alüminyum iç kısmının ise çelik olduğunu söylüyor, alüminyum ve bakır kazanları da gömüyor sanki, mineraller suyunuza geçiyor vs vs diye.(alta videoları ekledim) Duş başlığının aktığı kısım yine çelik ama arka plan ve geldiği yer yine plastik, orası biraz saçma olmuş. SCA belgesi almışlar. Sage SDC400'e iyi bir alternatif gibi duruyor.
1.JPG2.JPG

Benim bulabildiğim makineler bunlar, hiç biri tam isteğimi karşılamıyor aslında, dripper kısmında iş plastiğe dönüyor. Makinelerde gelişme var ama tam istediğim noktada değiller. Dediğim gibi şu noktada aradağım olay en kaliteli kahveyi içmek değil, plastik malzemelere dokunmadan bir otomatik kahve demlemek. Önerebileceğiniz makinelere açığım veya bu makineleri de kendi arasında tartışabiliriz. Kendi v60 ve serverını kullanarak otomatik demleme yapabileceğim makineler varsa onları da öğrenebilirim ?

Evet vaktimin olmadığı durumlar için otomatik demleyen bi makine arıyorum, yoksa hali hazırda v60, chemex kullanıyorum zaten.

Böyle bir makinayı kendiniz yapmaktan başka şansınız yok maalesef endüstri, plastik ve türevleri ile ayakta duruyor, tasarımlar, kalıplar, maliyetler, enjeksiyon üretim teknikleri tamamen plastik üzerine kurgulanmış. Takıntı haline getirmenizi anlıyorum ancak günlük hayatımızda plastikler çok yer tutuyor kaçış ancak bu materyallerin olmadığı bir hayat stili ile olabilir, hem modern hayatın içinde olayım hem de plastikten uzak durayım eşyanın tabiatına zıt bir durum. Şahsi kanaatim plastikten çok daha tehlikeli ve zararlı ve gözle görülmeyen manyetik bir kirlilik içinde yaşıyoruz. Bence bunlara her an ve uzun süre maruz kaldığımızdan günde belki sadece bir kaç kez kullanılacak demleme ekipmanındaki plastiğin takıntı haline gelmesine açıkçası çok anlam veremiyorum.

Böyle bir makinayı kendiniz yapmaktan başka şansınız yok maalesef endüstri, plastik ve türevleri ile ayakta duruyor, tasarımlar, kalıplar, maliyetler, enjeksiyon üretim teknikleri tamamen plastik üzerine kurgulanmış. Takıntı haline getirmenizi anlıyorum ancak günlük hayatımızda plastikler çok yer tutuyor kaçış ancak bu materyallerin olmadığı bir hayat stili ile olabilir, hem modern hayatın içinde olayım hem de plastikten uzak durayım eşyanın tabiatına zıt bir durum. Şahsi kanaatim plastikten çok daha tehlikeli ve zararlı ve gözle görülmeyen manyetik bir kirlilik içinde yaşıyoruz. Bence bunlara her an ve uzun süre maruz kaldığımızdan günde belki sadece bir kaç kez kullanılacak demleme ekipmanındaki plastiğin takıntı haline gelmesine açıkçası çok anlam veremiyorum.
Yani evet haklısınız komple kaçmak mümkün değil, zaten gözle göremediğimiz şeylere gönül otomatik katlanıyor. Ama işte zamanla böyle bi hassasiyet oluştu o da takıntıya döndü bende, gıda hazırladığım her şey ya çelik ya ahşap ya da cam. Olduğu kadar çözeceğiz işte bakalım 😄

Beklentilerinizi karşılar mı bilmiyorum ama şöyle bir ürün var @emirsavas Bey,yine benzer formatta çok daha gelişmiş bir Hiroia kickstarter projesi de vardı,Hiroia Hikaru V60 Smart Brewer.Onu da incelemek isteyebilirsiniz belki.

Geri