• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre kahve makinesi önerisi alabilir miyim ? Öğütücülü olmayan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncesinde çok overrated dediğim moccamaster'ı aldıktan sonra v60'ı unuttum. Fazlasıyla memnunum ama ben amazon da indirim yakalayıp 7.000tl ye almıştım. Forumda bunun dışında önerilen sage var Moccamaster ile aynı segmente.

Öncesinde çok overrated dediğim moccamaster'ı aldıktan sonra v60'ı unuttum. Fazlasıyla memnunum ama ben amazon da indirim yakalayıp 7.000tl ye almıştım. Forumda bunun dışında önerilen sage var Moccamaster ile aynı segmente.
Bütçe sordüm nihayet aynı ürünü önermek için. Ben de Moccamaster diyecektım. V60 den daha kolay demleme yapabilsinin ama V60 kompleks demleme şansinizi kayp edersaniz. V60 ile aynı tatlar ve deneğimler yakalamal mümkün değil

Filtre kahve makinesi önerisi alabilir miyim? Öğütücülü olmayan
elimde amazondan alınmış full kutusunda Melitta Aroma Elegance Deluxe var zaman ayarlı ve lezzet sertifikalı. burada ilanım var 5500 tl.
en son amazonda 9750 tl idi.

espresso tabanlı kahveler içtiğim için deneme amaçlı aldım 5-10 demleme yaptım ama yer darlığı nedeni ile temizleyip kutuladım. sıfıran farksız.

Melitta aroma elegance Deluxe europen coffee brewing lezzet sertifikasına sahiptir mocca Master gibi.
1800 watt gücü ile demlemenin hakkını verir.

2 adet espresso makinesi ve 2 adet değirmenim olduğu için yerim yok.
O yüzden satiyorum.

Ben piyasadaki makinelerin yüzde 95indeki gibi damlama /duşlama usulü değilde moccamaster gibi püskürtme ile kahveyi demleyen makineleri daha başarılı buluyorum.
Yazlıkta benzer şekilde kahve yaptığı için daha ucuz yollu olarak russel hobbs aldım. İdare etse yeterdi ama beklentimi aştı . Kırmızı bir cubuk üzerindeki deliklerden moccamasyer gibi püskürtme yapıyor. Problu termometre ile ölçtüm 94-95 derecede stabil bir ısıda demliyor. Açıkçası bana moccamaster ı aratmadı bütün yaz. Lezzet olarak hemen hemen aynıydı.
Tek sıkıntısı ilk bir kac dakikada verdiği su daha soğuk. Bunu kahvenin üzerine akıtır iseniz ekşilik yapıyor. Bunu boşa akıtıp döktükten sonra 2. Dakikadan sonra kahveyi ekleyince oldukça etkileyici kahveler veriyor

Bir diger cok önemli özelliği zamanlayıcısı. Sabah 7ye kuruyoruz. Mis gibi kahve kokusu ile uyanıyoruz

Ben piyasadaki makinelerin yüzde 95indeki gibi damlama /duşlama usulü değilde moccamaster gibi püskürtme ile kahveyi demleyen makineleri daha başarılı buluyorum.
Yazlıkta benzer şekilde kahve yaptığı için daha ucuz yollu olarak russel hobbs aldım. İdare etse yeterdi ama beklentimi aştı . Kırmızı bir cubuk üzerindeki deliklerden moccamasyer gibi püskürtme yapıyor. Problu termometre ile ölçtüm 94-95 derecede stabil bir ısıda demliyor. Açıkçası bana moccamaster ı aratmadı bütün yaz. Lezzet olarak hemen hemen aynıydı.
Tek sıkıntısı ilk bir kac dakikada verdiği su daha soğuk. Bunu kahvenin üzerine akıtır iseniz ekşilik yapıyor. Bunu boşa akıtıp döktükten sonra 2. Dakikadan sonra kahveyi ekleyince oldukça etkileyici kahveler veriyor

Bir diger cok önemli özelliği zamanlayıcısı. Sabah 7ye kuruyoruz. Mis gibi kahve kokusu ile uyanıyoruz

1698524369887.png

Bundan mu hocam sizdeki? Babama aldım bunu, o kullanıyor bir süredir. Ben hiç denemedim. 2 numara mı yoksa 4 numara mı kağıt filtre kullanıyorsunuz? Bir fark ediyor mu sizce?

Bütçe sordüm nihayet aynı ürünü önermek için. Ben de Moccamaster diyecektım. V60 den daha kolay demleme yapabilsinin ama V60 kompleks demleme şansinizi kayp edersaniz. V60 ile aynı tatlar ve deneğimler yakalamal mümkün değil
Dostum Moccamaster' a baktım şimdi ve birkaç farklı model görünüyor. Dış görünüş olarak aralarında bir fark görünmüyor ama fiyatları aşırı oynak. Sizdeki hangi modeli acaba? Bilgilendirebilirsen sevinirim.

Dostum Moccamaster' a baktım şimdi ve birkaç farklı model görünüyor. Dış görünüş olarak aralarında bir fark görünmüyor ama fiyatları aşırı oynak. Sizdeki hangi modeli acaba? Bilgilendirebilirsen sevinirim.
Bende yok. Zaten olamaz da. Zira espresso içen biriyim. Espresso makine aldıktan sonra bütün ekipmanlarla pour over haric veda ettim. Ama filtre kahve makine açısından Moccamaster markası üst segment bir marka olduğu için önerdim. Yoksa en ücüz makine da iş görür. Ben olsam pour over'i en iyi filtre makine ile değiştirmem.

Moccamaster Select kullanıyorum çok memnunum. Taze kahveyi düzgün öğütürseniz V60'a yakın sonuç veriyor. 250 ML-1250ML arası demleme imkanınınız var. Çok uzun yıllar hizmet edecek kalitede bir ürün.

İstanbul Bakırköye yakın olup, ciddi ilgilenen varsa, gelip bizzat melitta elegance deluxe ile kahve demleyip deneyebilir. Kutusundan çıkarırım farketmez. Moccamaster ile yarışır:)

Moccamaster da duşlama şeklinde
Kavram karmaşası olmasın diye şöyle ifade edeyim ; duslama ile kastım damla tamla birakan makineler.
Püskürtme ile kastimda bir cubuk/aparat uzerindeki cesitli noktalardan fişkirarak suyu kahve üzerine bırakanlar.
Moccamaster ve russel hobbsdaki bazi modeller bu ikinci yöntem ile demliyor.
Bendeki Russell Hubbs Buckingham modeli de böyle

Sage sdc400 derim ve konuyu kapatırım. Çooook araştırdım daha iyisi çıkana kadar takibi yok bence. 1 haftadır kullanıyorum elime v60 almadım😂

Geri