• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve Makinesi ile Nitelikli İyi Kahve Nasıl Demlenir?

Bu videodan sonra ben de kullanmadığım kahve makinası ile bir deneme yaptım. Fena olmadı aslında. Blooming için cam hazneyi çıkarmıştınız siz. Kahvenin üstünü kapatacak kadar su geldikten sonra makineyi kapattım ardından tekrar açtım ben. Yaklaşık 20 saniye sonra makine su vermeye devam etti. Kahve makinem tekrar hayata döndü sayenizde😁

Selamlar,
Elinizdeki standart filtre kahve makineleri ile nasıl daha iyi kahve demlenir, bunu videoda göstererek anlatmaya çalıştım. V60 demlemelerdeki temel adımları (ön demleme, düz kahve yatağı elde etmek, vs ) uygulamak ve daha iyi kahveler içmek mümkün. İzlerseniz, yorumunuzu yazabilirsiniz.

Selamlar Levent, ben de 1 yıldır kaldırdırdığım makinamı çıkaracağım hafta sonu. Cidden sıkıntı yaşıyordum 3/4 kişilik demlemelerde. Bu video çoğu kişiye aynı şeyi yaptıracak sanırım. Hele ki çeken sen olunca...
👍🙂🙏

Selamlar,
Elinizdeki standart filtre kahve makineleri ile nasıl daha iyi kahve demlenir, bunu videoda göstererek anlatmaya çalıştım. V60 demlemelerdeki temel adımları (ön demleme, düz kahve yatağı elde etmek, vs ) uygulamak ve daha iyi kahveler içmek mümkün. İzlerseniz, yorumunuzu yazabilirsiniz.

Videoyu izledikten sonra, aynı taktikleri denedim ve sonuç oldukça başarılı 😊 videodaki birkaç ufak taktikle, en basit makineden bile iyi sonuç alınabileceğini düşünüyorum.

Bu videodan sonra ben de kullanmadığım kahve makinası ile bir deneme yaptım. Fena olmadı aslında. Blooming için cam hazneyi çıkarmıştınız siz. Kahvenin üstünü kapatacak kadar su geldikten sonra makineyi kapattım ardından tekrar açtım ben. Yaklaşık 20 saniye sonra makine su vermeye devam etti. Kahve makinem tekrar hayata döndü sayenizde😁
Sizin yaptiginiz daha dogru :) kapat ac yapmaya usendim, bir de kapatinca su akmaya devam ediyor bir sure, acinca da hemen gelmiyor isinmayi bekledigi icin. Iki turlu de fayda ediyor ve fincan kalitesi bence artiyor.

Bir faydasi olduguna sevindim. Ben hep boyle kullaniyorum ve tek kisilik demleme yaptigim da oluyor. On isitma da cok faydali bir sey. (Usenmezseniz)

Bunların en büyük sorunu sıcaklıkları dengesiz.80 dereceden 100 dereceye her türlu suyu boşaltıyor.Onun için en önemlisi önden boş çalıştırmak.Tabi bu kadar uğraştiktan sonra manuel demlemek var.Güzel bir makine bakıyorum ben de

Sizin yaptiginiz daha dogru :) kapat ac yapmaya usendim, bir de kapatinca su akmaya devam ediyor bir sure, acinca da hemen gelmiyor isinmayi bekledigi icin. Iki turlu de fayda ediyor ve fincan kalitesi bence artiyor.

Bir faydasi olduguna sevindim. Ben hep boyle kullaniyorum ve tek kisilik demleme yaptigim da oluyor. On isitma da cok faydali bir sey. (Usenmezseniz)
Ön ısıtma yapmamıştım bir de öyle deneyeyim.

Tam aklımdan geçen olaydı. Yazlıkta atıl duran çok eski bir makinem var, acaba diye düşünürken bu konu geldi. Teşekkürler.

Selamlar Levent, ben de 1 yıldır kaldırdırdığım makinamı çıkaracağım hafta sonu. Cidden sıkıntı yaşıyordum 3/4 kişilik demlemelerde. Bu video çoğu kişiye aynı şeyi yaptıracak sanırım. Hele ki çeken sen olunca...
👍🙂🙏
Estagfirullah Aydogan abi 🙏, cok sag ol, faydasi olursa ne mutlu. Devamini da cekerim begenen isteyen olursa :)

3/4 kisilik demlemeler elle gercekten zor ve en kolayi makine oluyor. Cok pahali makinelere gerek yok Moccamaster vs olmadiktan sonra. Ufak tefek tuyolar ile iyi sayilan kahveler alinabiliyor.

Ben bir defa cafec traditional'ın altını düz bir biçimde katlayarak denemiştim. Normal makine filtresine göre nasıl sonuç verir diye fakat güzelim çekirdekleri ziyan etmek de istememiştim o yüzden bayat çekirdekle denedim. Tahmin edilebileceği üzere güzel olmadı. Yolda kahvem var o gelsin bir de bu yöntemle deneyeyim.

Ben bir defa cafec traditional'ın altını düz bir biçimde katlayarak denemiştim. Normal makine filtresine göre nasıl sonuç verir diye fakat güzelim çekirdekleri ziyan etmek de istememiştim o yüzden bayat çekirdekle denedim. Tahmin edilebileceği üzere güzel olmadı. Yolda kahvem var o gelsin bir de bu yöntemle deneyeyim.
Bir bölüm daha çekeceğim, bunlara da yer vereceğim. Abone de olabilirsiniz , buradan da yazarım. Bakalım :)

Geri