• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve Makinası Tercihi

İsim
Çağatay
Daha fazla  
İsim
Çağatay
Değirmen
Timemore Nano, Porlex mini, comandante red sonja
Ekipmanlar
Hario v60 , hario immersion, güral kalita 185, tchibo kapsüllü makina, timemore tartı + kaan tartı, moccamaster
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beşiktaş
Böyle bir konu olması gerekiyordu;)

Şu an halihazırda Hotpoint Ariston CM TDC DR0 ve tchibo kapsül makinam var. İkisini de alalı oluyor ancak kullanmaya karantina'da evde kalınca başladım bu esnada hayatıma v60 ve nitelikli çekirdek, değirmen gibi şeyler girdi ve olay karışmaya başladı.:D

Bu makinaları eşe dosta verip yerine güzel bir makina koymak istiyorum. V60 iyi güzel ama hem ustalaşması zaman istiyor hem de 2 kişiden fazlası için durumu malum.

Bu durumda dikkatimi çeken bazı makinalar oldu.
Bu makinalar arasında yapacağınız kıyaslamanın hem benim hem de forum sakinleri için yol göstereci olabileceğini düşünüyorum. Teşekkür ederim.

-- Russell Hobbs 20680-56/rh (600+ TL)
-- Electrolux EKF7800 (950+ TL)
-- Moccamaster (2000+ TL) (bu iki tip galiba select bulunuyor şu anda 2000 tl ve internette kbg741 da görüyorum 2650 TL ama bunlar aynı görünüyorlar??)
-- SAGE SDC400 BSS/A ve SAGE SDC450 BSS/A (3000 TL) (aralarındaki tek fark cam karaf ve termos farkı gibi duruyor)

moccamaster'da bir süredir probador collectivada %10 indirim var 1900 lira civarına almanız mümkün eğer tercih edecekseniz.

Moccamaster düşünüyorsanız hipicon'un e-bültenini takip edebilirsiniz. Geçtiğimiz haftasonu 150 lira evde kal indirimi vardı. Daha önce forumda bir çok kişi 1400 lira gibi fiyatlara da alma şansı buldu.

ben tercihini technivorm moccamaster dan yana yapanlardanım.

kayda değer modellerden biri de bonavita bv1900 serisi. bir süredir türkiyede stoklarda yok. denk gelirseniz 150$ etikete sahip bu ürün 1000lira sularında bulunabiliyor. tavsiye edeceğim diğer 2 modele göre fiyat avantajı var.

2 denk fiyattaki (=300$) makina arasında breville/sage precision brever ve technivorm moccamaster arasında türkiyede 1000tl lik bir fark var.
güncel olarak 2000tl altına bulunabilen, şahsen de keyifle kullandığım moccamasterı gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz.

Son düzenleme:
EKF7800 kullandım 1 sene kadar, çok memnundum. Pour-over'a geçtiğimden beri dolabın üstünde kaldırılı duruyor. Tek ben içtiğim için makineyi çalıştırmamın bir anlamı kalmadı.

Moccamaster düşünüyorsanız hipicon'un e-bültenini takip edebilirsiniz. Geçtiğimiz haftasonu 150 lira evde kal indirimi vardı. Daha önce forumda bir çok kişi 1400 lira gibi fiyatlara da alma şansı buldu.
O indirimle eski seriyi bitirdiler yeni seri de indirim görmedim henüz.

Vay be daha 1-2 Ay önce Ekf 7800 550-600 Tl bandından satılıyordu iyi zam yemiş. Heralde Corona yüzünden herkes eve kapanınca artan kurunda etkisiyle rakam iyice artmış.

EKF7800 kullandım 1 sene kadar, çok memnundum. Pour-over'a geçtiğimden beri dolabın üstünde kaldırılı duruyor. Tek ben içtiğim için makineyi çalıştırmamın bir anlamı kalmadı.
Bende de EKF7800 var. Son zamanlarda pek kullanmıyorum ama memnundum. Sanırım çok noktadan demleme yapıyor. Teknik olarak çok incelememiştim. Kendi gold filtresi ile mi kullandınız, yoksa kağıt filtre ile mi?

Ekli dosyalar

• 07949FE7-7B94-4DDC-839F-0F6883ADBA26.jpeg
    07949FE7-7B94-4DDC-839F-0F6883ADBA26.jpeg
    52.5 KB · Görüntüleme: 47
Merhaba. Ben moccamaster aldım. Hipicon isimli siteden. 1.650 lira idi galiba. Tavsiye ederim. Çok keyifli fincanlar alınabiliyor. Çok pratik.
en önemli konu da pratiklik ve buna uygun maksimum lezzet. Tamam usta bir v60 lezzeti beklemiyorum ancak maksimum ne kadar olabiliyorsa o kadar iyi

Nitelikli kahveye giriş yapana kadar elimden dört farklı markanın filtre kahve makinesi geçti ve içlerinde en iyisi Electrolux Ekf 7800 olmuştu ancak o da nitelikli kahve için uygun bir makine değildi.

Uzunca bir süre Sage SDC(Precision Brewer) ve Moccamaster araştırmış birisi olarak-bütçenize göre-tavsiyem, Moccamaster + iyi bir öğütücü kombinasyonu olacaktır.

Her ne kadar çok övülse bile, genel olarak baktığımda Sage’nin Moccamaster’a kıyasla 1000 liralık fark yaratacağını düşünmüyorum. (Yurtdışında aralarında bu kadar fiyat farkı yok) Moccamaster’ın su başlığının Sageye göre daha kullanışlı olduğunu ve ileride modifiyeye açık bir yapısının olduğunu da belirteyim.

Tüm bunlara ilave; Moccamaster daha şık diyebilirim, ebat olarak da daha kibar ve 5 yıl garantili..

*** Nitelikli kahve için bütçeniz dahilinde iyi bir öğütücü öncelikli olmalıdır :)

Geri