• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve Demlerken En Çok Kullandığınız Ekipman?

Filtre Kahve Demlerken En Çok Kullandığınız Ekipman?

• V60 veya Benzeri konik dripper

Oy: 118 79.7%
  • Aeropress / Delterpress

Oy: 21 14.2%
  • Kalita veya Benzeri düz tabanları

Oy: 14 9.5%
  • Clever veya benzeri

Oy: 23 15.5%
  • Chemex

Oy: 5 3.4%
  • Filtre kahve makinesi

Oy: 13 8.8%

• Kullanılan toplam oy
    148

Yirgacheffe

Barista
İsim
Necdet
Daha fazla  
İsim
Necdet
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Simonelli Musica
Değirmen
Mahlkonig Vario-W, Comandante, 1zpresso J-Max, Xeoleo vs
Ekipmanlar
V60, Chemex, Aeropress, Clever, Delter press, Mokapot, Hario Mocca vs
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beyoğlu
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bahçelievler
Aslında hepimiz az çok tahmin edebiliriz tabloyu. Yine de sonuçları merak ediyorum. Çünkü gün olmuyor ki yeni bir dripper çıkmasın.
Bu durumda kullanılan filtreleme metotları da artıyor. Malzemeler çeşitleniyor. Hepsini sıralamak mümkün olmazdı. Bu nedenle en çok bilinen, dillendirilenleri ekledim cevaplara.

Clever alana kadar V60 favorimdi ama cleverın pratik olması işime geliyor :)

Ön demleme Hario Immersion kilit kapalı, gerisi kilit açıp tek döküşlü, iki döküşlü ya da dört döküşlü demleme... Biraz hibrit bir yöntem kullanıyorum genellikle; listede V60 yakın geldiği için onu işaretledim ama Clever ve benzerine de benziyor. :)

V60 türevini keyif yapacaksam tercih ediyorum. Sündüre sündüre zevkini sonuna kadar çıkartarak. Filtreler, çeyizden çıkıyor gibi muamele gören çekirdekler, sular, öğütüm kliklerindeki nüanslar, sıcaklık hassasiyeti yok efendim spinler falan. (Gerçi çokta başarılı değilim ama çıktılar eğlenceli oluyorlar)

Ama misafir gelmişse, yola çıkacaksam yanıma kahve almam gerektiğinde bir numaralı tercihim clever. Mükemmel bir kolaylık sağlıyor. 4-5 dklık demlenme sürecinde fön, traş gibi işleride hallediyorsun mis. Valla eşin yapmaz bu kıyağı teşekkürler clever mucidi amca.

Ne kadar olursa olsun favorim açık ara henüz tanıştım diyebileceğim espresso

Ama misafir gelmişse, yola çıkacaksam yanıma kahve almam gerektiğinde bir numaralı tercihim clever. Mükemmel bir kolaylık sağlıyor. 4-5 dklık demlenme sürecinde fön, traş gibi işleride hallediyorsun mis. Valla eşin yapmaz bu kıyağı teşekkürler clever mucidi amca.

Bu kısım iyiymiş 😂😂😂

V60 türevini keyif yapacaksam tercih ediyorum. Sündüre sündüre zevkini sonuna kadar çıkartarak. Filtreler, çeyizden çıkıyor gibi muamele gören çekirdekler, sular, öğütüm kliklerindeki nüanslar, sıcaklık hassasiyeti yok efendim spinler falan. (Gerçi çokta başarılı değilim ama çıktılar eğlenceli oluyorlar)

Ne kadar olursa olsun favorim açık ara henüz tanıştım diyebileceğim espresso

Cleveri merak ettim. Tad olarak nasıl V60 a göre? Cleveri demlemek daha uzun sürmuyor mu?

Damak zevki oluşunca herkes espressocu oluyor galiba 😁

Çok değil 3 ay öncesine kadar sade kahve içmeyi sevmezdim. Hep sütlü şekerli içerdim taki güzel bir filtre kahve içene kadar... Güzel bir espresso içine kadar fakir V60 ciyiz 😁

Bu kısım iyiymiş 😂😂😂
Hakikat böyle😅
Cleveri merak ettim. Tad olarak nasıl V60 a göre? Cleveri demlemek daha uzun sürmuyor mu?

Damak zevki oluşunca herkes espressocu oluyor galiba 😁

Çok değil 3 ay öncesine kadar sade kahve içmeyi sevmezdim. Hep sütlü şekerli içerdim taki güzel bir filtre kahve içene kadar... Güzel bir espresso içine kadar fakir V60 ciyiz 😁
Cleverin tadı gayet güzel oluyor. V60 ta verim alamadığım çekirdekleri deniyorum enteresan şekilde notalar hissediliyor. Birbirinden tamamen zıt ürünler değil ikiside c sefment araba gibi her yola gelirler. Kiminde sunroof var kiminde adaptif hız sabitleme falan. Bazı anlarda çekirdekten mi şans mı o gün ki ruh hali mi bilmem birbirini solladıkları oluyor.

Espresso çok şahane birşeymiş keşke daha önce tanışsaydım. Çok zaman kaybetmiş gibi hissediyorum

Aeropress nedense çok basit ve keyifli geliyor bana. Sırf bu yüzden epeydir v60 a elimi bile sürmedim

konikler düz tabanlara fark atmış.

Ben V60 tan aldığım tadı kombinasyonu hiç birinden alamıyorum, özgürlük sağlıyor tabi elimde bir çok farklı V60 dripper ve ekipman olmasıda etkili lilydrip mesela vazgeçilmez benim için, ayrıca flat base dripper da var.
Clever sadece çay yaparken muazzam güzel oluyor artık

Aeropress. Benim için en ekonomik ve en lezzetli demleme bu. Değirmen, tartı ve aeropress var. 250gr çekirdekten yaklaşık 20 fincan alıyorum. Clever da var onu da bir yere gideceksem 2 fincanlık demleyip termosa koyup gidiyorum.

Açıkçası görüşlerinizi merak ettim bu açıdan. Fincana yanısıyıp yansımaması ile ilgili cevapları kısa ve öz vermişsiniz birbirinize. Ama biraz parantezle açarsak argümanlarınız nedir?

usengeclik cok zor

v60'i one cikartan bana gore ciktinin canliligi, parlakligi ve ya asiditesi. agzi sulandiran ve kamastiran o lezzeti bir tek v60'ta yakaliyorum. tk bile bence bu acidan flatin onunde.

Son düzenleme:
usengeclik cok zor

v60 one cikartan bana gore ciktinin canliligi, parlakligi ve ya asiditesi. agzi sulandiran ve kamastiran o lezzeti bir tek v60'ta yakaliyorum. tk bile bence bu acidan flatin onunde.

Bendeniz de konik demleyicilerin potansiyelinden daha çok hoşlanıyorum. Lakin mesela, çekirdeklerin farklı gereksinimleri olabiliyor, direkt kahve üzerinden örnek vereyim: Null - Beloya Oro
Bu kahveyi konik demleyicilerde potansiyeline uygun demlemek bayağı zor, hatta bendeniz yaklaşmama rağmen tam potansiyeline konik demleyiciler ile ulaşamadım. Lakin düz tabanlı demleyicilerde gayet basit bir şekilde gövdesini yükselterek kahvenin potansiyeline ulaşabiliyorsunuz. Böyle örnekler az değil.

Bendeniz de konik demleyicilerin potansiyelinden daha çok hoşlanıyorum. Lakin mesela, çekirdeklerin farklı gereksinimleri olabiliyor, direkt kahve üzerinden örnek vereyim: Null - Beloya Oro
Bu kahveyi konik demleyicilerde potansiyeline uygun demlemek bayağı zor, hatta bendeniz yaklaşmama rağmen tam potansiyeline konik demleyiciler ile ulaşamadım. Lakin düz tabanlı demleyicilerde gayet basit bir şekilde gövdesini yükselterek kahvenin potansiyeline ulaşabiliyorsunuz. Böyle örnekler az değil.

katiliyorum

Geri