• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

filtre kağıdını nasıl daha güzel yapıştırabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cms21

Barista
İsim
Çağrı
şu an hala amatör olduğum için filtre kağıdını tam yapıştırmaadığımı hissediyorum. sizin bir yönteminiz varsa ya da metot varsa paylaşırsanız sevinirim.

Şahsen v60 ı ısıtırken kağıdı kenardan aşağı doğru bastırarak suyu yavaşça döküyorum ama çeşmeye tutarak da yapıştıran var.

şu an hala amatör olduğum için filtre kağıdını tam yapıştırmaadığımı hissediyorum. sizin bir yönteminiz varsa ya da metot varsa paylaşırsanız sevinirim.
Ben o kenardaki tırtıklı kısmı en uç kısımdan katlıyorum, yani kağıtla başladığı yerden. Ardından kağıdı açıp o katlanan kısımla karşı taraf denk gelecek şekilde hafifçe düzlüyorum ve öyle yerleştiriyorum, bu şekilde en alttan ıslatmaya başlayınca çok güzel yapışıyor.

çeşme altında tamamen ıslatıyorum öncesinde iyi yapışıyor.

Bende en güzel yapışmayı şu şekilde elde ediyorum, çeşme altında komple ıslatıyorum içini doldurup boşaltıyorum iyice yapışıyor, sonra zaten sıcak su ile bi miktar ısıtıyorum.

filtrenin kenarını katladıktan sonra açıp v60 için uygun şekle getirin, filtreyi yerleştirdikten sonra bir çay kaşığını katladığınız tırtıklı yerin üstüne gelecek şekilde yerleştirin ve suyu filtrenin üstünde gezdirin. tam oturacaktır

bu arada çook çoook da yapışmaması lazım. Plastiklere bir tık az yapışıyor, seramiklere ve camlara daha iyi yapışıyor. Ama amaç çok yapışmaması. Yapışırsa tıkanır

Tam yapışma olayına bende takığım, eğer v60’ın içerisinde bulunan kanallar süs değilde sonucu elde etmemizi sağlayan özel bir tasarımsa, filtrede oluşan potluk o bölgede ki kanalları kullanamamız demek, tabi %kaç etkisi olur hissedilebilir mi? Bilmiyorum.

Tam yapışma olayına bende takığım, eğer v60’ın içerisinde bulunan kanallar süs değilde sonucu elde etmemizi sağlayan özel bir tasarımsa, filtrede oluşan potluk o bölgede ki kanalları kullanamamız demek, tabi %kaç etkisi olur hissedilebilir mi? Bilmiyorum.
Bildiğim kadarıyla o kıvrımların amacı da zaten yapışmaması

1612122562784.png
En muazzam bunlara yapışırdı

bu zamanla oturan bir şey. suyu çok yavaş bir şekilde en alt kısımdan başlayarak az miktarda dökün sonra dairesel şekilde yukarı çıkın. filtrenin tamamını ıslatmayın su yukarı doğru kısa sürede yayılılacaktır. kullanılan ekipmanın materyali ve filtre çeşidi de önemli olmakla birlikte zamanla el alışkanlığı kazanılıyor. benim gibi bu olaya takıntılı olanlar için söylemek gerekirse; sibarist filtrelerde bu yapışma olayı neredeyse kusursuz oluyor.:)

Filtreyi koymadan önce dripperi sicak suyla ıslatın sonra filtreyi duzgunce koyup ortadan dişa dogru ıslatın.Filtrenin duzgun oturması ve kenarlardan desteklenmesi önemli.Pot kalan
Yerler dengesizlik oluşturuyor yatakta

Geri