• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Fellow Stagg Dripper

Defrager

Üye
İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Antalya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Manavgat
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Alanya
Merhabalar arkadaşlar stagg dripper kullanan varsa rica etsem tecrübelerini paylaşabilir mi?
Fellow_Stagg_XF-1_2048x2048.jpgstagg dripper.JPG

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Birkaç hafta önce Orkun Bey @orkunustel ile sohbetimiz de bahsetmişti. Çok beğenmiş ama filtrelerinin çok pahalı olduğunu ifade etmişti.

Mithgor

Aktif Üye
İsim
Can
Daha fazla  
İsim
Can
Kalita'nın filtreleri olmaz mı acaba?
Ben de tam alacakken, filtre yüzünden vazgeçmiştim. Kalita'yı denemediğim için de bilemedim.

orkunustel

İyi Bilinen Üye
İsim
Orkun Üstel
Daha fazla  
İsim
Orkun Üstel
Espresso Makinesi
La Marzocco Mini, Linea Classic, Linea PB, Strada EP, Modbar, Mavam, Steam
Değirmen
Mazzer Robur, Kony, Victoria Arduino Mythos 1, Anfim Scody 2, Mahlkönig EK43, K30, Peak, Comandante
Ekipmanlar
V60, Kalita, Clever, Acaia Tartı, Comandante Değirmen, Bonavita Kettle
Kalita'nın filtreleri olmaz mı acaba?
Ben de tam alacakken, filtre yüzünden vazgeçmiştim. Kalita'yı denemediğim için de bilemedim.
Selamlar, ben bir kez Togay’ın atölyesinde denemiştim. Kalita V60 hibridi bir tasarım, V60 gibi akış kontrolünü size bırakırken, düz tabanlı tasarımıyla hata payını da azaltıyordu. Gerçekten çok iyi bir ürün ancak Togay’a sorduğumda Kalita filtrelerin tam oturmadığını söylemişti.

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Fellow resmi distribütörü olarka belki @raistlin Togay Bey'de bir kaç şey söyler.

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Ürünü dün gördüm ama denemedik. Tabanı dar ve yüksekliği daha fazla, yani daha derin bir demleyici. Gözle gördüğüm kadarıyla Kalita filtrelerin oturması zor olabilir gibi. Tabi göz yanılabilir :)

Dikkat ettiğim şey tabanındaki yükseltilerin tasarımı oldu. Kalitaya göre daha kontrollü ve stabil bir akış verecektir diye düşünüyorum.

frturk

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche Zero - Comandante C40 / Red Clix
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy Brewing Scale, Kalita Sandstone 155, Kalita Glass 155, V60 Plastic 01 Dripper, Bonavita Ceramic Immersion Dripper, Konchero Kettle
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bayraklı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bornova
Kahveciniz sitesinde X boy (küçük) 45 adet olarak belirtilmiş, 122 liradan satılıyor. XF (büyük) boyu da 122 liradan satılıyordu ancak stokta görünmüyor.

KariyerMutfak sitesinde XF boy 50 adet filtre 98,55 TL

Cafemarkt sitesinde X boy 50 adet filtre 98,55 TL

Son düzenleme:

raistlin

İyi Bilinen Üye
Fellow resmi distribütörü olarka belki @raistlin Togay Bey'de bir kaç şey söyler.

Selamlar,

X Dripper için Kalita 185 filtrelerini kullanabilirsiniz arkadaşlar.

XF Dripper'ın yükseklik ve çapı tamamen farklı olduğu için maalesef sadece kendi spesifik filtrelerini kullanabiliyor.

Şu koşullarda bu iki dripper ve filtreleri makul ulaşılabilirlik açısından oldukça zorlu bir noktada kalıyor maalesef...

Söz filtrelerden açılmışken: Bugün forum için Cafec filtrelerin duyurusunu yapacağım, inanılmaz heyecanlı günler hepimizi bekler.

Sevgiler.

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Selamlar,

XF Dripper'ın yükseklik ve çapı tamamen farklı olduğu için maalesef sadece kendi spesifik filtrelerini kullanabiliyor.

Şu koşullarda bu iki dripper ve filtreleri makul ulaşılabilirlik açısından oldukça zorlu bir noktada kalıyor maalesef...

Söz filtrelerden açılmışken: Bugün forum için Cafec filtrelerin duyurusunu yapacağım, inanılmaz heyecanlı günler hepimizi bekler.

Sevgiler.

İnstagram hikayelerinde görüp merak ediyorduk. O zaman lansmana ve kulübe özel bir kampanya bekleyelim mi :)

İsim
Karşıyaka
Daha fazla  
İsim
Karşıyaka
Selamlar,

Sevgiler.
Togay bey merhaba;
stagg dripper edinmek için baktığımda XF(2kişilik) X(1kişilik) olanın nerdeyse yarı fiyatı(mantıken insan tam tersi bir durum olmasını bekliyor) bu bağlamda iki sorum olacak:
1- X'te kalita 185 filtresi kullanabilrisiniz yazmışsınız, 185lik filtrede ben 2 kişilik gramajlara çıkabiliyorum X tek kişilik demelemeler için uygun deniyor, 2 kişilik ya da maks şu gram demlemek mümkündür gibi 1 bilgi var mıdır?
2-XF edinirsem (maliyet yüzünden) alternatif herhangi bi filtre hala mı yok?
Cevap için şimdiden teşekkürler