• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

F/p cezve hakkında

Marius

Üye
İsim
Marius Kowaloski
Daha fazla  
İsim
Marius Kowaloski
Arkadaşlar geçen bir konumda bir arkadas f/p olarak bu cezveyi önerdi:

Sizlerin görüşleri nedir? En f/p cezve bu müdür?

@kahvetrip onur bey bu cezveyi deneyip olumlu görüş bildirmişti, ben de buna binaen satın almayı düşündüm ancak indüksiyonlu ocaklarla uyumlu olmadığını söyledi firma. Halbuki evdeki dandik cezveler bile çalışıyor ocağımda. Aynı tip bir ocak kullanıyorsanız aklınızda bulunsun.

İşçilik ve tasarım güzel. Fiyat da uygun. Sadece ince olması gibi bir dezavantaj var. Isının cezve içinde çok hızlı yükselmesi demek bu da.

Coho cezvenin antik bakır modelinden ben de bir tane sipariş verdim. İzolasyonda okduğum için de cezve beni iş yerimde bekliyor şu anda. Henüz kavuşamadık. Yorumlarda bakırın kalın olduğu yazılmıştı ama anlıyorum ki o kadar kalın değil. Peki bu dezavantajlı durum yani cezve cidarındaki ısı transferinin istenenden daha hızlı olması kısık ateşte pişirilerek çözülemez mi?

Merhaba arkadaşlar,

Ben de uygun fiyatlı Türk kahvesi yaparken üzmeyecek cezve arayışındayım.Soy cezve çok güzel ama jx pro değirmene bütçemi kullandıktan sonra o fiyatlara çıkmam çok çok zor. Araştırırken Sonay Bakırcılığın cezvelerini gördüm. Kalınlıkları 1mm içleri kalay kaplama. Tecrübeli arkadaşlardan bu cezve için düşüncelerini öğrenmek isterim.
Sizce 1mm yeterli olur mu iyi kahveler için.
İç kaplamada kalaylı olması sorun olur mu acaba ?
Üç kişilik 1mm kalınlığındaki en ucuz fiyatlı cezve 127 TL.

Sağlıcakla

Son düzenleme:
kapasite de şu şekilde. Burada gösterilen şey kendi ağırlığı değil alabildiği su miktarı. Standart bir kahve fincanı 70ml olduğuna göre iki kişilik demlemeler yapılabilir bence. Ama benim gibi 90ml bir fincanınınız varsa bu mümkün değil.

Ekli dosyalar

• 469AD560-3DA5-42DF-BC98-3D00A2D8FEF6.jpeg
    469AD560-3DA5-42DF-BC98-3D00A2D8FEF6.jpeg
    88.3 KB · Görüntüleme: 161
Son düzenleme:
Evet ben de yukarıdaki soru için yanıt bekliyorum. 21 dakika süreniz var. Sayacı başlattım. Para ödüyoruz biz bu internete para.
Bu şakaydı. Geçenlerde bir arkadaş kahve makinesi önerisi istemiş ve 20 dakika sonra da neden yanıt gelmiyor acelem var diye forumu fırçalamıştı. Ona bir gönderme yaptım. Şimdi durduk yere olumsuz tepki almayayım.

yukarıda tartıda çekilmiş bir foto var. yaklaşık 170 gr su alıyor yani 170 ml. Sanırım o fotoyu kendi ağırlığı sandınız aslında hata bende belirtmem gerekirdi. O alabildiği su miktarı.

Merhabalar konuyu hortlatmak gibi olacak ama en uygun başlık burası sanırım. Bu iki cezve arasında kaldım, malum Soy cezve fiyatları çok yükselmiş bunlar neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Coho olanın kalınlığı sanırım 0,85 mm, Sonay marka ise 1mm. Tasarım olarak coho markayı beğendim arada ki 0,15 mm ne kadar fark edilir bilmiyorum. Türk kahvesi severlerin yorumlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    271.9 KB · Görüntüleme: 79
  • Screenshot.png
    Screenshot.png
    417.9 KB · Görüntüleme: 80
Geri