• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Aylık Alım Genel Değerlendirme (Coffeerem)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eylül Alımından En Beğendiğiniz Coffeerem Kahvesi Hangisiydi?

• Uganda Spi Falls

• Rwanda Musasa

• Colombia La Gallinetta

• Colombia La Isla

• Indonesia Sumatra

• DR Congo Societe Maitea

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Lorenzen

Üye
Güzel bir çarşamba sonbaharından herkese selamlar.

Alım konusu ve kahvelerin tekil konuları dışında genel değerlendirme için de konu açmayı uygun gördüm.
Alım konusunda oylama ve kavurucu seçimi ön plandayken, kahveler için açılan konularda ise ilgili kahve değerlendirilmesine rağmen karşılaştırma yapılmıyor, yapılsa da ayrı konularda kaynayabiliyor.

Öncelikle organizasyonda emeği geçen forum üyelerine ve kavurucu @hakanie 'a teşekkürlerimi sunarım.

Benim tercih ettiğim paket 6x200 gram olandı. Geçen ayki gibi uzun bir değerlendirmeyi sonraya saklıyorum. Hala tam emin olamadığım kahveler var ama genel olarak bakarsak hiçbir kahve beni üzmedi. Hepsinden memnundum. Yıldız ise delterpress ile demlediğim Sumatra oldu. (nedense bu kahveyi v60'ta beceremedim. Uzun zamandır v60'ta kötü demleme yapmıyordum ama bu kahve benim ayaklarımı yere basmamı sağladı.) Oldukça tatlı ve aftertastei çok güzel bir kahve. Hemen ardından ise 2 Kolombiya kahvesi geliyor. V60 ile çok güzel sonuç veriyorlar. Yavaş yavaş Amerika kahvelerine olan ön yargım son alımlarda iyice kırıldı. Kalan kahveler henüz aklımda yer etmedi, biraz daha dikkat edip onlarla ilgili görüşümü de ilerleyen zamanlarda ekleyeceğim.

Ankete oyunuzu kullanırsanız forumu aktif olarak takip eden @hakanie için de güzel bir geribildirim olacağını düşünüyorum.

not: REM projectleri dahil etmeyi uygun görmedim.

Sevgiler,

Ekli dosyalar

• IMG_2993.JPG
    IMG_2993.JPG
    107.4 KB · Görüntüleme: 51
Sitede aslında bütün kahvelerden alım yapılaibliyordu ama ben paketleri koydum. Sizce diğerlerini de eklemeli miyim?

Spi Falls benim favorimdi -koke'yi saymazsam- bu ay aldıklarım içerisinde. 6x100 ve bir kaç ekstra ile katılmıştım alıma. Genel olarak bu ayın alımında aklımda kalan şey bolca tatlılık oldu. Her kahve az ya da çok tatlıydı. Sitedeki demleme tariflerinden bolca faydalandım.

Koke ve Rem x4 de güzel bir deneyim oldu benim için onu da belirteyim. Memnun kaldım bu ayın alımından.

En beğendiğim Uganda ve rem project oldu. açıkçası la Isla ve musasa kahveleri alım yapılırken çok önerildi ekstra aldım hatta ama beklentimi karşılamadı.

En beğendiğim Uganda ve rem project oldu. açıkçası la Isla ve musasa kahveleri alım yapılırken çok önerildi ekstra aldım hatta ama beklentimi karşılamadı.
Selamlar,

Bir iki sorum olacak :)

Colombia La Isla Red Honey ve Rwanda Musasa Nkara için nasıl sonuçlar elde ettiniz?

Sitedeki reçeteler ve tavsiye su ile mi demleme yaptınız?

Teşekkürler..

Selamlar,

Colombia La Isla Red Honey ve Rwanda Musasa Nkara için nasıl sonuçlar elde ettiniz?

Teşekkürler..

Evet aynı reçete aynı su fakat gözümde çok yüksekte konumlandirdim sanırım ondan böyle waow dedirtmedi bana yoksa herhangi bir içimi kötü acı vs bir kahve çıkmadı zaten dikkat ettiyseniz kötü kahve vs demedim beklentimi karşılamadı dedim

Evet aynı reçete aynı su fakat gözümde çok yüksekte konumlandirdim sanırım ondan böyle waow dedirtmedi bana yoksa herhangi bir içimi kötü acı vs bir kahve çıkmadı zaten dikkat ettiyseniz kötü kahve vs demedim beklentimi karşılamadı dedim
Evet, aslında bize geri dönüşler çok güzel belki size çok hitap etmemiş olabilir :) Bir de su sıcaklıklarını 94-95 dereceler aralığında denermisiniz.

Evet, aslında bize geri dönüşler çok güzel belki size çok hitap etmemiş olabilir :) Bir de su sıcaklıklarını 94-95 dereceler aralığında denermisiniz.

Uganda mesela her defasında fincan bitmesin dedim ama aynı şey onlarda olmadı :) tamamdır elimde musasa kaldı tek o şekilde deneyeceğim:)

Eskobar kolombia’yı beğendim.Uganda yüksek gôvdesiyle iyiydi.Rwandayı pek anlayamadım.İsla eskobar’a benziyor hafiften ama eskobar daha iyiydi.Gesha kakao tatları vardı yumuşak içimliydi.
Ayrıyetten aldığım ve bildiğım guatemala bu sefer olmadı.Özetle en sevdiğim eskobar sonra ugandar oldu. @hakanie bey’e ayrıca teşekkür ederim.

Selamlar,

Teşekkürler..
Merhaba
Ruanda kahveleri genelde çok hoşuma gitmemişti bu zamana kadar onun için çok beklentim yoktu sizden de denemek istedim açıkcası beklediğimden daha keyifli içim sundu bana damak tadı sonuçta herkes de farklı oluyor. Hafif limon ekşiliği olması hoşuma gitti belki. genelde bunu seviyorum zaten.
Sitedeki tarifi kullandım hiçbir aşamada sallama yapmadım nestle su. Son olaral cmd olarak 20 klik.

Merhaba
Ruanda kahveleri genelde çok hoşuma gitmemişti bu zamana kadar onun için çok beklentim yoktu sizden de denemek istedim açıkcası beklediğimden daha keyifli içim sundu bana damak tadı sonuçta herkes de farklı oluyor. Hafif limon ekşiliği olması hoşuma gitti belki. genelde bunu seviyorum zaten.
Sitedeki tarifi kullandım hiçbir aşamada sallama yapmadım nestle su. Son olaral cmd olarak 20 klik.
Evet Rwanda Musasa Nkara benim de çok hoşuma giden bir kahve. 3 yıl önce de aldığımız bir kahveydi, o zaman da çok keyifliydi. Şimdi hatta Gino Dripper ile demledim. Bakalım nasıl olacak :)

Genel olarak beğendim karşılaştırma yapmak doğru gelmeyebilir ancak kendi damak tadıma göre orta düzey de içimler yaptığımı söyleyebilirim. Kervan yolda düzelir mantığı ile daha nitelikli (yüksek puanlı) kahveler oldukca eminim tadsal olarak daha üst düzey kahveler de çıkacaktır - kavrumları başarılı buldum.

Merhabalar, 100x6 olan paketten aldım. Sadece aklıma şu takıldı; paketler valfsiz ve bu yüzden çekirdekler degassingini tamamlamamış olabilir mi? Çünkü süperdi diyeceğim bir kahveyi bulamadım. Paket problem olmaz ise bir yerde hata yapıyorum ama nerede anlamadım.

Rwanda'yı henüz açmadım.
ama Gallinetta'nın espressosunu çok sevdim.

Benim değerlendirmem şöyle. Uganda, La Gallineta ve Sumatra almıştım.

Kavrumdan sonra 6. günde denemeye başladım. İlk birkaç günde bu kahveler tadım notlarından bağımsız olarak çok güzeldi. Uganda asiditesi az ama gövdeli ve çok tatlıydı. La Gallineta hafif-orta asiditeli yine tatlı bi kahveydi. Sumatra'yi pek hatırlamıyorum.

Uganda ve Gallineta sanırım gaz salınımını tamamlamış olacaklar ki birden bambaşka birer kahve oldular. Aynı tarifi kullanamaz oldum. Öğütümü inceltip, sıcaklığı yükselterek ve tarif değiştirerek bunu bir nebze çözdüm fakat genel olarak ikisinin de lezzetini tatlılığını büyük oranda kaybettim. Asidite yükseldi ancak buna asidite denebilir mi ben emin değilim. İki kahvede de dilime yoğun şekilde vuran bi ekşilik var. V60'ta da aeropress'te de durum böyle.

Kavurmayla ilgili pek bir şey bilmem ancak biraz daha koyu kavrulsa sanki daha dengeli olabilirmiş gibi geliyor. Acılık yok.

İlk birkaç günde bu kahveleri demlemeye kıyamazken şu an bitirmeye uğraşıyorum.

Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim öncelikle, keyifli bir alım oldu.

Geçen ayın alımından ciddi hayal kırıklığı yaşadığım için lezzetli kahveye gerçekten ihtiyacım vardı, bu ihtiyacımı giderebildiğim için çok mutluyum. Ayrıca forumda devam eden after sales desteği için de Hakan Bey’e ayrıca teşekkürler.

Kahveleri bu akşam tükettim. Yarısını ev dışında ideal olmayan şartlarda içsem de güzel bir deneyimdi. İlk üç kahvem:

1.Colombia La Gallinetta

2.DR Congo Societe Maitea

3.Colombia La Isla

Geri