• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Extraction ve TDS

goetheborg

Üye
Konum
İstanbul
İsim
N. Berkay
Daha fazla  
İsim
N. Berkay
Ekipmanlar
Aeropress, Moka Pot, Seramik ve Plastik V60, Chemex, Kalita 185, French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bahçeşehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Esenyurt
Reddit platformunda r/Coffee altında bugün paylaşılan bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
Yazıda anlatılanlar genellikle bilinen konseptler olsa da anlatım şekli ve görseller çok hoşuma gitti.
Yazının konusu başlıktan da anlaşılabileceği gibi Extraction ve TDS konuları ve aralarındaki farklar.
özellikle düzensiz öğütümün etkilerini çok güzel görselleştirmiş.

 
Reddit platformunda r/Coffee altında bugün paylaşılan bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
Yazıda anlatılanlar genellikle bilinen konseptler olsa da anlatım şekli ve görseller çok hoşuma gitti.
Yazının konusu başlıktan da anlaşılabileceği gibi Extraction ve TDS konuları ve aralarındaki farklar.
özellikle düzensiz öğütümün etkilerini çok güzel görselleştirmiş.


Bu yazıyı Türkçe'ye çevirmek için kendilerinden izin almıştım ve 50% den fazlasını çevirdim. Biraz zaman alıyor. Umarım bitirebilirim :)

En beğendiğim makalelerden biridir. Herkese okumasını tavsiye ederim.
 
“Öğütüm boyutu neyin çözüneceğini değil, neyin ne zaman çözüneceğini belirler.”

gibi bir tabela asmak sanırım. Çünkü kalın öğüttükçe şu tatlar, ince öğüttükçe bu tatlar çıkıyor yerine extraction yükseldikçe/azaldıkça tat profili şu şekilde değişiyor demek daha doğru olur. İnce öğüttükçe perceived (algınanan) gövde artıyor, çünkü TDS yükseliyor. Aslında bilimsel aletler ile damak beraber çok iyi çalışıyor da, iki taraf arasındaki dengeyi kuramamak da kötü.

Şurada ölçümlerin nasıl yapıldığına özet geçmiştim:

 
Geri
Üst