• Eylül
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı gelmesi ile birlikte Kahve Kulübü kahve alım anketini sonuçlandırdık. Sizlerin oyları ile belirlenecn firmadan Ekim ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Ekim ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

Extraction Hakkında..

moreacidity

Yeni Üye
Öncelikle herkese iyi forumlar aklıma uzun zamandır takılan ufak bir soru var ve sizin değerli görüşlerinize açmak istedim. Diyelim ki %20 oranda demlenmiş bir espressomuz var. Bu espressoyu bir miktar su ile buluşturunca bu oran artar mı yani espressomuzun içindekin çözünmemiş katılar ve yağlar çözünür mü ya da çözünmüş katılar ve gazlar daha fazla çözünmeye devam eder mi? Şimdiden çok teşekkürler 🖐️🖐️
 

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Editör
Extraction Oranı (Extraction Yield) = Çıkan/Giren (g) x TDS (%)

18g kahve, espresso olarak 36g çıktı ise, TDS de %10 olursa 36/18x10 = %20 extraction olur.

Demlenmiş kahveye veya espressoya sonradan su eklemek seyreltir, TDS düşürür, extraction’a bir etkisi yoktur. Kahve demleme aşamasında gerçekleşen ölçümler ile hesaplanır extraction. 🙌
 

moreacidity

Yeni Üye
Extraction Oranı (Extraction Yield) = Çıkan/Giren (g) x TDS (%)

18g kahve, espresso olarak 36g çıktı ise, TDS de %10 olursa 36/18x10 = %20 extraction olur.

Demlenmiş kahveye veya espressoya sonradan su eklemek seyreltir, TDS düşürür, extraction’a bir etkisi yoktur. Kahve demleme aşamasında gerçekleşen ölçümler ile hesaplanır extraction. 🙌
Hocam haklısınız fakat demek istediğim ekstra çözücü eklemek o fincandaki kahveyi daha fazla demleyebilir mi?
 
Üst