Koray bey teşekkür ederim detaylı videonuz için. Bir kaç sorum olacak. Siz kahveye 70C de su eklediniz. Eğer yoksa oda sıcaklığında su önerdiniz değil mi?
evet oda sıcaklığında su öneriyorum yada parmağının dayanabileceği bir ısı
Diğer bir soru da demleme süresi. 1.45-2dk demleme önermişsiniz. Bu aralıkta kahve taşacak gibi olsa dahi karıştırma önermiyorsunuz anladığım kadarıyla değil mi? Bu gibi durumlarda en doğru hareket nedir? Ateşten almalı mıyız kahveyi?
max 2 dk diyorum zaten demleme süresine taşacak kadar yükseltirsen kahve zaten açılışmış olur. Asla karıştırma içerdeki tepkimeyi bozma derim.evet zaten kahve demlenmiş olacak alıp afiyetle içmek kalıyor geriye.
Siz portatif propan tüp kullanıyorsunuz. Bu tüpün belirli bir ayarda vereceği enerji iyi kötü sabittir. Aslında 1.45-2dk lık zaman aralığını tutturmak için verilen enerjinin (ısı) hesaplanmış olması en mantıklısı gibi. Bu durumda öneriniz nedir?
Bu tarz ocaklarda ısı sabit oluyor ama yine de kahve demlenirken izlemek en iyisi bazen ortam ısısından dolayı hızlı veya yavaş demlene biliyor kahve o yüzden ısı ile oynamak gerekiyor.Sabit olması bazen dezavantaj
1.45 altı ve 2 dk üstünde ne gibi tadımda nasıl farklar görüyorsunuz?
1.45 altında olgunlaşmamış tatlar oluyor çok verimli olmuyor içerken keyif vermiyor.
2 dk üzerinde ise acı tat çok baskın oluyor ve aromlar geride kalıyor.
Farklı kahvelerle türk kahvesi demlendiğinde parametrelerle nasıl oynamalıyız?
hayır hiç bir değişikliğe görek yok .
Soru yağmuru oldu kusura bakmayın
Şimdiden teşekkür ederim.