• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Vitus Coffee & Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Evde Nitelikli Türk Kahvesi nasıl DEMLENİR?

cezve bu kadar fark yaratır mı diye düşünüyordum, yaratıyormuş :) keşke kahveyi ocaktan alma anınızı da çekseydiniz, önemli bir detay olurdu bizler için.
 
Yaptığım demlemelerde cezveyi ocağa almadan önce ahşap kaşıkla karıştırırken kaşık kendi hacminden dolayı su seviyesini yükseltip kenarlarda kahve kalmasına, bu da o kahve partiküllerinin yanıp acı tat vermesine neden oluyordu. Bu yüzden bambu çöpşişleri kullanarak karıştırmaya başladım, hem hacmi çok minimal hem de çalkalama yapmadan karıştırmak çok daha kolay oluyor. Bu yönde ilk izlenimlerim oldukça başarılı, tavsiye ederim.
 
Yaptığım demlemelerde cezveyi ocağa almadan önce ahşap kaşıkla karıştırırken kaşık kendi hacminden dolayı su seviyesini yükseltip kenarlarda kahve kalmasına, bu da o kahve partiküllerinin yanıp acı tat vermesine neden oluyordu. Bu yüzden bambu çöpşişleri kullanarak karıştırmaya başladım, hem hacmi çok minimal hem de çalkalama yapmadan karıştırmak çok daha kolay oluyor. Bu yönde ilk izlenimlerim oldukça başarılı, tavsiye ederim.
🥳🙌(y)
 
Detaylı videonuz için çok teşekkür ederim Koray bey.
Eğer zamanınız olursa demleme sırasında cezveyi üstten görüntüleyen kısa bir video (ne zaman ocak kısılır, cezveyi ocaktan hangi aşamada/köpürmede almalıyız gibi detayları göstermesi açısından) inanılmaz değerli olacaktır.
Tekrardan teşekkürler, başarılar.
 
evimizde olan cezveler için (Soy değil) kahvemizi demlerken hangi değişkenler üzerinde değişiklik yapmamızı önerirsiniz ?
 
Son düzenleme:
evimizde olan cezveler için (Soy değil) kahvemizi demlerken hangi değişkenler üzerinde değişiklik yapmamızı önerirsiniz ?
Aslında bişey değiştirmeye gerek yok sadece demleme zamanında farklılıklar oluyor o kadar. Bunun çözüm yolu da demleniyor ken gaz ayarını iyi ayarlamak aslında.
 
Koray bey teşekkür ederim detaylı videonuz için. Bir kaç sorum olacak. Siz kahveye 70C de su eklediniz. Eğer yoksa oda sıcaklığında su önerdiniz değil mi?
Diğer bir soru da demleme süresi. 1.45-2dk demleme önermişsiniz. Bu aralıkta kahve taşacak gibi olsa dahi karıştırma önermiyorsunuz anladığım kadarıyla değil mi? Bu gibi durumlarda en doğru hareket nedir? Ateşten almalı mıyız kahveyi?

Siz portatif propan tüp kullanıyorsunuz. Bu tüpün belirli bir ayarda vereceği enerji iyi kötü sabittir. Aslında 1.45-2dk lık zaman aralığını tutturmak için verilen enerjinin (ısı) hesaplanmış olması en mantıklısı gibi. Bu durumda öneriniz nedir?

1.45 altı ve 2dk üstünde ne gibi tadımda nasıl farklar görüyorsunuz?

Farklı kahvelerle türk kahvesi demlendiğinde parametrelerle nasıl oynamalıyız?

Soru yağmuru oldu kusura bakmayın 😅Şimdiden teşekkür ederim.
 
Koray bey teşekkür ederim detaylı videonuz için. Bir kaç sorum olacak. Siz kahveye 70C de su eklediniz. Eğer yoksa oda sıcaklığında su önerdiniz değil mi?
evet oda sıcaklığında su öneriyorum yada parmağının dayanabileceği bir ısı

Diğer bir soru da demleme süresi. 1.45-2dk demleme önermişsiniz. Bu aralıkta kahve taşacak gibi olsa dahi karıştırma önermiyorsunuz anladığım kadarıyla değil mi? Bu gibi durumlarda en doğru hareket nedir? Ateşten almalı mıyız kahveyi?

max 2 dk diyorum zaten demleme süresine taşacak kadar yükseltirsen kahve zaten açılışmış olur. Asla karıştırma içerdeki tepkimeyi bozma derim.evet zaten kahve demlenmiş olacak alıp afiyetle içmek kalıyor geriye.

Siz portatif propan tüp kullanıyorsunuz. Bu tüpün belirli bir ayarda vereceği enerji iyi kötü sabittir. Aslında 1.45-2dk lık zaman aralığını tutturmak için verilen enerjinin (ısı) hesaplanmış olması en mantıklısı gibi. Bu durumda öneriniz nedir?

Bu tarz ocaklarda ısı sabit oluyor ama yine de kahve demlenirken izlemek en iyisi bazen ortam ısısından dolayı hızlı veya yavaş demlene biliyor kahve o yüzden ısı ile oynamak gerekiyor.Sabit olması bazen dezavantaj

1.45 altı ve 2 dk üstünde ne gibi tadımda nasıl farklar görüyorsunuz?
1.45 altında olgunlaşmamış tatlar oluyor çok verimli olmuyor içerken keyif vermiyor.
2 dk üzerinde ise acı tat çok baskın oluyor ve aromlar geride kalıyor.


Farklı kahvelerle türk kahvesi demlendiğinde parametrelerle nasıl oynamalıyız?
hayır hiç bir değişikliğe görek yok .
Soru yağmuru oldu kusura bakmayın 😅Şimdiden teşekkür ederim.
rica ederim karşılıklı sohbet gibi oldu ;) (y)
 
Türk Kahvesi çok fazla tüketen birisi değilim. Yıllardır bize sunulan kötü çekirdeklerden, ortaya çıkan bardaklardan dolayı olduğunu sanıyorum. Sizin yaptığınız paylaşımlar çok değerli. Burada yazılarınızı görünce canım Türk Kahvesi çekiyor ve demliyorum hemen. Ellerinize sağlık (y) @kahvekolik.barista
Not: Bu arada fincan çok güzel. Fiyatı yüksek olmasaydı keşke.
 
rica ederim karşılıklı sohbet gibi oldu ;) (y)

Koray Bey çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Açıkçası son zamanlarda Türk kahvesine bakışım çok değişti. Elimdeki nitelikli çekirdeklerle demlemelere başlıyorum. İyi pazarlar
 
Detaylı videonuz için çok teşekkür ederim Koray bey.
Eğer zamanınız olursa demleme sırasında cezveyi üstten görüntüleyen kısa bir video (ne zaman ocak kısılır, cezveyi ocaktan hangi aşamada/köpürmede almalıyız gibi detayları göstermesi açısından) inanılmaz değerli olacaktır.
Tekrardan teşekkürler, başarılar.

Cidden çok makbule geçti. Teşekkürler.

 
Türk kahvesi neredeyse hiç tuketmeyen sadece misafirlere ikram etmek için otomatik makina bulunduran biri olarak bir sorum olacak. Otomatik makinelerde iyi ve taze kahve kullanmak fark yaratıyor mu? Yoksa uğraşmaya gerek yok mu :)
 
kahve demlendikten sonra toplamda 4 adımda 2 fincana bölebilirsin. Ama genelde şu problem çok oluyor telve ler eşit dağılmıyor, o yüzden hep tek kişilik öneriyoruz

Tamamdır 4 adımda bölerim.
Tek kişilik yapınca insan eşiyle yada arkadaşıyla aynı anda kahve içemiyor yani fincanın biri soğuyor yada zaman yetişmiyor. O nedenle V60 ve Türk kahvesini hep iki kişilik yapıyorum.
Bilgilendirme için teşekkürler.
 
Kahveyi cezveye boşalttığınız huni gibi şeyin adı nedir? Kahve hunisi de dahil hiçbir aramada bulamadım 😀

Şu ürün oluyor sanırım.
 
Geri
Üst