• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Evde Kakao Kavurma

Safak Tayland

Barista
İsim
Mustafa Safak Akkose
Daha fazla  
İsim
Mustafa Safak Akkose
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Facebook
safak.akkose
arkadaslar bugun evde cig kakao cekirdegi kavurdum cok keyif aldigim icin imkani olan arkadaslarin denemelerine tesfik olsun diye bu konu basligini actim ..gercekten kahve konusunda tecrubesi olan arkadaslarin kakaoya yatay gecis yapmalari cok daha kolay ,ayni kahvede oldugu gibi acik ,orta ve koyu kavurma ihtimalleri var asitlerin olusum ayarlari ve etkileri var gercekten cok keyifliydi

200 grm kapasiteli manuel kavurma makinemle kavurdum asagiya resim ekliyecegim (bu makine yakinda Turkiyede olucak makinenin resmini ekliyecegim ,ihtiyaci olan suat hocadan bilgi alabilir ) )

ilk verebilecegim tiyolar kahveye gore cok daha dusuk sicakliklarda kavurma gerekiyor soft bean gibi :) kakao gercekten cok cabuk kiriliyor ama dis kabugu uzerinde oldugu icin bu kavurma suresince sorun yaratmiyor ama yuksek isi sevmiyor ben bu ilk denemede 120 yi gecmedim ..

meraklisi olan varsa paylassin tecrubelerini bizede faydasi olur :))

122760964_3422259857853767_4988362015640622145_o.jpgde9ff48f-1efd-4389-9eda-a1b44b3c1734.jpg

Kakao çekirdeğini hangi firmadan temin ediyorsunuz hocam, benim de uzun süredir yapmayı düşündüğüm bir şeydi

Hocam kendi bahçemden 😉ufak bir arazi var Tayland da ordan mahsulleri ama googla sorarsanız sanırım satan firmalar var.. Ham fermante edilmiş bulursunuz.. Tıpkı kahve gibi süreç yani.. Böyle bir makinede kahve yapıyorsanız kakaoda yapabilirsiniz.. Sanırım yakında kakao çekirdekleri de toplu alıma geçebilir klubte 🤣çikolatanın da çok meraklısı var

Yani nitelikli çikolataya geçmek isterim ben 😄

kavurmaya devam ..bugun kakaonunda kahve gibi crack yaptigini fark ettim ..bu iyi oldu simdi lezzetlerine bunu baz alarak bakma sansim var crack oncesi ve sonrasi acik kavurma koyu kavurma ,yuksek isi dusuk isi kavurmalari kahve gibi bircok kombinasyonu denemek zorundayim :) zaten isin en eglenceli kismi bu sanirim ..daha simdiden cekirdeklerin isiya verdigi tepkiler olusmaya basladi ..

cekirdekler kavurmanin bir asamasinda baya yumusuyor sakiz gibi sunme yapiyor sanirim burda reaksiyonlar basliyor cekirdekteki su aciga cikiyor kavurmaya devam edince cekirdekler tekrar sertlesiyor ..

bu kadar kavurma antramani yeter simdi biraz kitap karistirabilirim okudugumu anlayacak kadar gozlemleme yaptim seyrettiklerim ve okuyacak olduklarim daha anlasilir hale gelecektir tahmin ediyorum

kavurduktan sonra hatali oldugunu dusundugum cekirdekleri ayirdim resmin sag tarafi
tabi tadina bakmadan birsey diyemiyecegim
144482976_983365075526211_3109359331596438463_n.jpg

bu kucuk canavar cok guzel is cikartiyor(muracaat @NoDRaC 145005804_170195011563664_2935414186962465934_n.jpg

Son düzenleme:
Mustafa abi harikasn :)

Abi çatladık ekrana baka baka, afiyet olsun 😅
valla cok zor yada pahali olsa paylasmiycam(aklima geliyor milletin cani ceker diye ) cok makul fiyatlara yapabildim bunlari ..bu keyife bu kadar yatirim yapilir gercekten :) hem kahve hem kakao evin garajinda hele bu korona gunlerinde cok iyi oldu :)

valla cok zor yada pahali olsa paylasmiycam(aklima geliyor milletin cani ceker diye ) cok makul fiyatlara yapabildim bunlari ..bu keyife bu kadar yatirim yapilir gercekten :) hem kahve hem kakao evin garajinda hele bu korona gunlerinde cok iyi oldu :)

Ben de dün bakmıştım kavrulmuş kakao çekirdeğine, fiyatları uygun buldum. Sürülebilir fındık kreması yaparak başlayabilirim. Kavurma için daha çok vakit var :)

Ben de dün bakmıştım kavrulmuş kakao çekirdeğine, fiyatları uygun buldum. Sürülebilir fındık kreması yaparak başlayabilirim. Kavurma için daha çok vakit var :)
kendin kavurmadan asla istedigin tatlara ulasamazsin :) bu kahvede de boyle kakaoda da boyle kendinden birseyler katmadigin surece keyif hep yarim kaliyor :)

kendin kavurmadan asla istedigin tatlara ulasamazsin :) bu kahvede de boyle kakaoda da boyle kendinden birseyler katmadigin surece keyif hep yarim kaliyor :)
Yeni bilgi ve kavurum ile ilgili önerilerinizi dört gözle bekliyoruz:)

su an kavurduklarimi tuketiyorum :) birazda yogun bir hafta 5 tane yeni makine siparisi aldim onlarla ugrasiyorum ,birde bu kakao icin kabuk temizleme makinesi yapmam lazim kucuk birsey :)

aa bu arada tas degirmen siparisi verdim hindistandan :) 20 gun surer elime gecmesi

saka ile karisik baya cikolata imalati yapacagim arkadaslar:) cunku gercekten cok lezzetli oluyor taze kavrulmus kakao ile yapilan cikolatalar cekirdekleri baya leblebi gibi yedik ,hele esim tam bagimlisi oldu :)
burdan video paylasilabiliyormu bilmiyorum ama eger oyle bir imkan olursa video ile anlatim daha kolay olur

siz genede akliniza takilan yerleri sorun birlikte ogrenelim

su an kavurduklarimi tuketiyorum :) birazda yogun bir hafta 5 tane yeni makine siparisi aldim onlarla ugrasiyorum ,birde bu kakao icin kabuk temizleme makinesi yapmam lazim kucuk birsey :)

aa bu arada tas degirmen siparisi verdim hindistandan :) 20 gun surer elime gecmesi

saka ile karisik baya cikolata imalati yapacagim arkadaslar:) cunku gercekten cok lezzetli oluyor taze kavrulmus kakao ile yapilan cikolatalar cekirdekleri baya leblebi gibi yedik ,hele esim tam bagimlisi oldu :)
burdan video paylasilabiliyormu bilmiyorum ama eger oyle bir imkan olursa video ile anlatim daha kolay olur

siz genede akliniza takilan yerleri sorun birlikte ogrenelim
1-ön ısıtma yapıyormusunuz?
2-yaklaşık kaç dk sürüyor
3-max kaç dereceye çıkıyorsunuz
Bir önceki kavurucumu kakao
için reserve edebilirim

evet on isitma yapiyorum
yaklasik 20 dakika suruyor (200grm icin )
max 145 derecelere ciktim
dis kabugu parmak uclariyla rahat kirilip ayiklanabilir hale geldimi cikartiyorum
sizde bir resim ekleyin denedikten sonra :)

not: benimde daha net profillerim oturmadi ama bu sekilde bile cok lezzetli bir cekirdek elde ettik daha fazlasi ne olur ? denemeye devam :)

Geri