Safak Tayland
Barista
- İsim
- Mustafa Safak Akkose
Daha fazla
- İsim
- Mustafa Safak Akkose
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Hayır
- safak.akkose
arkadaslar bugun evde cig kakao cekirdegi kavurdum cok keyif aldigim icin imkani olan arkadaslarin denemelerine tesfik olsun diye bu konu basligini actim ..gercekten kahve konusunda tecrubesi olan arkadaslarin kakaoya yatay gecis yapmalari cok daha kolay ,ayni kahvede oldugu gibi acik ,orta ve koyu kavurma ihtimalleri var asitlerin olusum ayarlari ve etkileri var gercekten cok keyifliydi
200 grm kapasiteli manuel kavurma makinemle kavurdum asagiya resim ekliyecegim (bu makine yakinda Turkiyede olucak makinenin resmini ekliyecegim ,ihtiyaci olan suat hocadan bilgi alabilir ) )
ilk verebilecegim tiyolar kahveye gore cok daha dusuk sicakliklarda kavurma gerekiyor soft bean gibi
kakao gercekten cok cabuk kiriliyor ama dis kabugu uzerinde oldugu icin bu kavurma suresince sorun yaratmiyor ama yuksek isi sevmiyor ben bu ilk denemede 120 yi gecmedim ..
meraklisi olan varsa paylassin tecrubelerini bizede faydasi olur
)

200 grm kapasiteli manuel kavurma makinemle kavurdum asagiya resim ekliyecegim (bu makine yakinda Turkiyede olucak makinenin resmini ekliyecegim ,ihtiyaci olan suat hocadan bilgi alabilir ) )
ilk verebilecegim tiyolar kahveye gore cok daha dusuk sicakliklarda kavurma gerekiyor soft bean gibi

meraklisi olan varsa paylassin tecrubelerini bizede faydasi olur