Merhaba, yaklaşık 5-6 aydır nanopresso kullanıyorum. Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim, nanopresso almayı düşünürseniz barista kit şart. Barista kit olmadan espresso türevi içecekler hazırlamak gerçekten zor oluyor. Moka pota göre evet daha espressoya yakın bir kahve yapıyor ancak tabii ki bir makine performansı beklemek zor.
Avantajları:
+Espressoya yakın bir kahve deneyimi sunuyor. Özellikle latte gibi sütlü içecekler için kullanacaksınız çıkan sonuç memnun edecektir.
+Taşınabilir olması
+Öğütüm konusunda kompressoya göre daha esnek bir aralık sunuyor, moka pot için olan öğütümler de iş görüyor
Dezavantajları:
-Isınma problemi. Ön ısıtma da yapsam, sıcak su da geçirsem kahve hep “ılık” çıkıyor.
-Temizlik konusunda sepetteki kahveyi çıkarmak bazen güç olabiliyor, ortalığı batırabiliyor.
-Kendim için kahve hazırlarken o kadar yormasa da 2-3 kişiye hazırlarken süreç biraz uzuyor ve yorabiliyor. Beraber içelim diye bekletirken zaten ılık çıkan kahve de daha da soğuyor.
Özetlemek gerekirse, genel anlamda nanopressodan memnunum. Ama eğer ki barista kit+nanopressoya (1000 tl civarı) ayırabileceğiniz bütçeyi biraz daha arttırma imkanınız varsa breville mini barista (1600-1800 tl) gibi makineler sizi daha mutlu edecektir.
(Nanopressodan bir fincan)