• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Evde espresso: Nanopresso vs Staresso vs Kompresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan macella
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

macella

Üye
İsim
Hakan
Daha fazla  
İsim
Hakan
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Merhaba, evde ucuz yollu espressoya yakın farklı tariflerde kahve yapmak istiyorum 2 gündür bu makineleri araştırırken kafam allak bullak genel olarak kullanıcıları hepsinden memnun gözüküyor staressonun kullanırken kırılmasına dair yabancı forumlarda şikayetleri mevcut anladığım kadarıyla espressoya en yakın sonucu kompresso veriyor fakat yorucu ve ayarı tutturması zor gibi muhtemelen sabah uyanınca uğraşmaya üşenirim nanopresso'da da kreması gerçek değil deniyor sizin düşünceleriniz nelerdir ev tipi için kahvenin tadını en iyi hangi makinede alabilirim ya da farklı bir öneriniz var mı

Merhaba, aslında cevabı kendi yazında vermişsin, Kompresso bence bir tık diğerlerinden önde o kadarda zor değil hazırlaması, alışınca pratik.
Amaç keyifli güzel espresso içmekse espresso'ya en yakın tadı Kompresso veriyor.

Ben aralık ayından beri nanopresso kullanıyorum, geçen hafta tam otomatik kahve makinesi almak için satmıştım ancak satmamın sebebi memnun olmamam değil de aynı anda 2 kişiye kahve yapmanın bile bir yerden sonra zor geliyor olmasıydı.
Elinizdeki değirmeni bilmiyorum ancak ben önce Molent aldım, değirmenin tabiri caizse hakkını vermek için ise nanopresso almıştım. Alırken planım basınçlı sepetli olarak kullanmak yerine basınçsız sepete çevirerek espresso öğütümüne inerek kullanmaktı ama şunu farkettim ki basınçsız sepette bile espresso öğütümüne inilemiyor nanopressoda. Şu şekilde anlatayım: Molent ile 15 25 klik arası moka pot için öneriliyor. 13 15 klik arası basınçlı sepetle ideal ayar oluyordu genellikle. Basınçsız sepetle ise 9 klik altını denediğimde çok temp yapmasam bile pompanın zorlandığını hissetmiştim ve alete zarar vermemek için yarıda bırakmak zorunda kalmıştım. Bu bahsettiğim ayarlar kendi sepetiyle değil de barista kit ile aldığım değerlerdi, kendi sepetinin derinliği barista kitin yarısı kadar olduğu için daha inceye inmek mümkün olurdu belki. Onu hiç denemedim.
Yaptığım araştırmalar sonucu ben de pratiklik açısından ve istendiğinde basınçlı sepet olarak kullanarak espresso görüntüsünde içeceği elde etmek çok daha kolay olduğu için nanopresso tercih etmiştim. Gerçekten de bu noktada beklentilerimi tamamen karşılamıştı ancak insanın aklında deneyemediği kalır ya, tam da o sebeple keşke bi kompresso'm olsaydı da değirmenin gerçekten hakkını verseydim demiştim 😅
Özetle yaptığınız araştırmaların nanopresso ile ilgili noktaları gerçekten çok doğru. Eğer espresso ayarına rahatlıkla inebilen bir değirmeniniz varsa kompresso deneyebilirsiniz ancak değirmeniniz moka pot seviyesinin altına inmekte zorlanacak ve size espresso seviyesinde gerekli esnekliği sunamayacaksa tercihinizin kesinlikle nanopresso'dan yana olmasını tavsiye ederim.

Merhaba, evde ucuz yollu espressoya yakın farklı tariflerde kahve yapmak istiyorum 2 gündür bu makineleri araştırırken kafam allak bullak genel olarak kullanıcıları hepsinden memnun gözüküyor staressonun kullanırken kırılmasına dair yabancı forumlarda şikayetleri mevcut anladığım kadarıyla espressoya en yakın sonucu kompresso veriyor fakat yorucu ve ayarı tutturması zor gibi muhtemelen sabah uyanınca uğraşmaya üşenirim nanopresso'da da kreması gerçek değil deniyor sizin düşünceleriniz nelerdir ev tipi için kahvenin tadını en iyi hangi makinede alabilirim ya da farklı bir öneriniz var mı
Bu cihazları almak yerine biraz takip edip 2.el giriş seviyesi bir Espresso makinesi satın alalirsiniz.

Staresso'yu birkaç yıl önce değirmenim ve nitelikli kahveyle alakam yokken kullanmıştım. Bir iki günde pompası bozuldu iade ettim. Biraz ılık ürün çıkarıyordu ama klasik bir kahve içicisi olarak hoşuma gitmişti. Şu an olsa tatmin eder mi bilmiyorum.

Merhaba, yaklaşık 5-6 aydır nanopresso kullanıyorum. Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim, nanopresso almayı düşünürseniz barista kit şart. Barista kit olmadan espresso türevi içecekler hazırlamak gerçekten zor oluyor. Moka pota göre evet daha espressoya yakın bir kahve yapıyor ancak tabii ki bir makine performansı beklemek zor.

Avantajları:
+Espressoya yakın bir kahve deneyimi sunuyor. Özellikle latte gibi sütlü içecekler için kullanacaksınız çıkan sonuç memnun edecektir.
+Taşınabilir olması
+Öğütüm konusunda kompressoya göre daha esnek bir aralık sunuyor, moka pot için olan öğütümler de iş görüyor

Dezavantajları:
-Isınma problemi. Ön ısıtma da yapsam, sıcak su da geçirsem kahve hep “ılık” çıkıyor.
-Temizlik konusunda sepetteki kahveyi çıkarmak bazen güç olabiliyor, ortalığı batırabiliyor.
-Kendim için kahve hazırlarken o kadar yormasa da 2-3 kişiye hazırlarken süreç biraz uzuyor ve yorabiliyor. Beraber içelim diye bekletirken zaten ılık çıkan kahve de daha da soğuyor.

Özetlemek gerekirse, genel anlamda nanopressodan memnunum. Ama eğer ki barista kit+nanopressoya (1000 tl civarı) ayırabileceğiniz bütçeyi biraz daha arttırma imkanınız varsa breville mini barista (1600-1800 tl) gibi makineler sizi daha mutlu edecektir.

(Nanopressodan bir fincan)
B6118D2C-BC5A-420E-9369-B3CD2AC92BA8.jpeg

genelde kompresso kullanıcıları birçok giriş seviyesi espresso makinesinden iyi sonuç aldığını söylüyor hocam hiç kullandınız mı

evet yıllar önce birkaç kez denedim. Espresso da en önemli problem sıcaklık stabilitesi. Birazcık fizik biliyorsanız sizce bu cihazlar sıcaklık koruyabilirler mi?

Nanopresso ve Baristakit kullandım bir dönem.
Çıktılar espresso mu? Olmadığını normal bir makine alıp espresso yapmaya başlayınca anlıyorsunuz. Eğer evde sabit kullanılacaksa söylendiği gibi 1000tl bütçenin üzerine az daha ekleyip giriş seviyesi makine daha iyidir.
Dağ tepe manzara gezerim gitmişken de espressoya benzer bişeyler içerim derseniz nanopresso kullanılır.

evet yıllar önce birkaç kez denedim. Espresso da en önemli problem sıcaklık stabilitesi. Birazcık fizik biliyorsanız sizce bu cihazlar sıcaklık koruyabilirler mi?
bir mühendis olarak fizik tabii ki biliyorum hocam zaten genel olumsuzluk düşük sıcaklıkla alakalı onu da önceden sıcak su geçirerek çözmeye çalışıyorlar kahve demlemeye yeni başlamış biri olarak bu makinelerle ne kadar verim alabilirim onu anlamaya çalışıyorum sadece. teşekkür ederim yorumlarınız için

Son düzenleme:
Nanopresso kullaniyorum, mutfakta yeterli alanım yok espresso inceliğinde hassas araliklara sahip bir değirmenim de olmadığı için uzun süre benimle birlikte olacak gibi görünüyor. İlla espresso içeceğim iyi bir espresso damağım var diyorsaniz sizi kesinlikle tatmin etmez.
Günlük rutinde çoğunlukla filtre kahve tüketiyor arada farklı bir seyler icmek isterim, Americano ve soğuk espresso turevi içecekler yaparim diyorsaniz barista kit ile sizi tatmin edebilir.

Kullanması basit, malzeme kalitesi iyi, görüntüsü de hoş bir alet nanopresso.

Geri