Aventus
Üye
- Konum
- İstanbul-antalya
- İsim
- Emre
Cikardiktan sonra mutlaka süzmeyi unutmayin v60da.Baya tortu geçer çunku cok fazla bekliyor içinde
Belki de kahve dünyasına yeni bir deyim katmış olabilirsinAci tatlarin törpülendigi kahve Tanidik geldi sanki
Tarifinizi paylaştığınız için çok teşekkürler . Kesinlikle deneyeceğim.Bu yöntemi bir de vakumlu kaplarla yapmayı deneyin derim. Sonuç çok fazla değişecek
Bizim cold brew tariflerimizde bu şekilde kazan boy çay filtreleri kullanarak vakumla havası alınmış şekilde hazırlanıyor.
Kahve saklamada kullandığımız havası alınabilien KLT saklama kapları var, bir dahakine onda deneyelim o zaman. Teşekkürler Hakan beyBu yöntemi bir de vakumlu kaplarla yapmayı deneyin derim. Sonuç çok fazla değişecek
Bizim cold brew tariflerimizde bu şekilde kazan boy çay filtreleri kullanarak vakumla havası alınmış şekilde hazırlanıyor.
Vakumlu kaplarla yapınca ne gibi bir fark oluyor acaba ?Bu yöntemi bir de vakumlu kaplarla yapmayı deneyin derim. Sonuç çok fazla değişecek
Bizim cold brew tariflerimizde bu şekilde kazan boy çay filtreleri kullanarak vakumla havası alınmış şekilde hazırlanıyor.
Rica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.Tarifinizi paylaştığınız için çok teşekkürler . Kesinlikle deneyeceğim.
Gerçekten bu kadar uzun bekletildiğini hiç düşünmemiştim. Bu tarifi evde deneyeceğim umarım sizinkiler gibi güzel bi sonuç alırımRica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.
18 saat oda sıcaklığında bekletme
32 saat buzdolabında bekletme
Sonra V60 filtre ile süzüp şişeleme şeklinde. Hatta süzmeden önce musluklu bir kaba alip orda biraz bekletiyoruz tortu dibe çöküyor. Sonra V60 ile süzüyoruz.
Bu şekilde elde ettiğimiz kahveler 3 hafta buzdolabında muhafaza edilebiliyor.
Peki fermente mantığı var mı bu yöntemde? Hoş içinde şeker kaynağı yok, fermantasyon oluşmaz ama o kadar uzun süre havasız demleme mantığını merak ettim. Yeni bir kavurma mantığı demişsiniz onunla alakalı ama bir de süreden gelen bir acılık olmuyor mu acaba?Rica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.
18 saat oda sıcaklığında bekletme
32 saat buzdolabında bekletme
Sonra V60 filtre ile süzüp şişeleme şeklinde. Hatta süzmeden önce musluklu bir kaba alip orda biraz bekletiyoruz tortu dibe çöküyor. Sonra V60 ile süzüyoruz.
Bu şekilde elde ettiğimiz kahveler 3 hafta buzdolabında muhafaza edilebiliyor.
Peki fermente mantığı var mı bu yöntemde? Hoş içinde şeker kaynağı yok, fermantasyon oluşmaz ama o kadar uzun süre havasız demleme mantığını merak ettim. Yeni bir kavurma mantığı demişsiniz onunla alakalı ama bir de süreden gelen bir acılık olmuyor mu acaba?
Kahvedeki sakkorazdan bilgim yoktu. Vaktiyle evde kombucha (fermente çay içeceği) yaparken hep aklımda cold brew den kombucha yapma fikri geliyordu ama hiç yapmadım.
ortada bir fermantasyon varsa alkol-sirke oluşumu mutlaka vardır. Gerçi hala fermantasyon içni yeterli midir acaba o sakkaroz sorusu geliyor ama. Herhangi bir analiz ölçüm var mı yaptığınız kahvelerde, alkol durumu için?