• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

Poşeti çikardiktan sonra bi çekin bakalim hamur gibi yumuşamiş oluyor genelde.Hemen yirtilip dagiliyor.Gözle görmeniz biraz zor ama su icinde bekledikce porlar genişliyor ve tozlar oralardan kaçiyor.Bunu önlemek imkansiz o yuzden süzün mutlaka.Normal demlemeye göre acı tatlar az olacak bence.Ben denedigimde pek guvenemedim kendime bir de sizin damağiniza göre bakalim nasil olacak
 
ben geçen hafta evde denedim bu filtrelerle. Rubin sanırım markası hatırlamıyorum. Çok sızdırmıyor açıkcası, yine de v60dan geçirdim, çok küçük partiküller geçişi oluyor. 1-10 oranı demlendikten sonra da buzla seyreltme ile gövdesi yüksek başarılı soğuk demleme.
 
20 saatlik demlemenin sonunda kahve poşetini çıkarttım ve hiçbir sızma yok. Küçük tanecik bile geçirmemiş. Açıkçası ben poşetin dağılması konusunda tereddütlüydüm keza kavanozun dışında kalan kısım su emmişti ve incelemek istediğimde elimle hafif bi darbe ile biraz yırtmıştım. Demleme sonucu olarak bu poşetler bir harika dostum! Bütün yaz bunlarla demleme yapacağım. Kahveye gelirsek acı tatların törpülendiği çiçek gibi bir cold brew olmuş. Kesinlikle buz katarak kahvenin aromasını seyreltemem. Kahve olarak Probador Colectiva Halu Beriti kullanmıştım. Fotoğraflarını da ekliyorum.

Partikül kalıyor diye merak eden arkadaşlar kahveyi tükettim fincanın dibinde toz dalgası dahi yoktu...
20200619_094239.jpg

20200619_094321.jpg
20200619_094527.jpg
 
Bu yöntemi bir de vakumlu kaplarla yapmayı deneyin derim. Sonuç çok fazla değişecek ;)

Bizim cold brew tariflerimizde bu şekilde kazan boy çay filtreleri kullanarak vakumla havası alınmış şekilde hazırlanıyor.
 
Bu yöntemi bir de vakumlu kaplarla yapmayı deneyin derim. Sonuç çok fazla değişecek ;)

Bizim cold brew tariflerimizde bu şekilde kazan boy çay filtreleri kullanarak vakumla havası alınmış şekilde hazırlanıyor.
Kahve saklamada kullandığımız havası alınabilien KLT saklama kapları var, bir dahakine onda deneyelim o zaman. Teşekkürler Hakan bey 👍
 
Tarifinizi paylaştığınız için çok teşekkürler 🤩. Kesinlikle deneyeceğim.
Rica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.

18 saat oda sıcaklığında bekletme

32 saat buzdolabında bekletme

Sonra V60 filtre ile süzüp şişeleme şeklinde. Hatta süzmeden önce musluklu bir kaba alip orda biraz bekletiyoruz tortu dibe çöküyor. Sonra V60 ile süzüyoruz.

Bu şekilde elde ettiğimiz kahveler 3 hafta buzdolabında muhafaza edilebiliyor.
 
Rica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.

18 saat oda sıcaklığında bekletme

32 saat buzdolabında bekletme

Sonra V60 filtre ile süzüp şişeleme şeklinde. Hatta süzmeden önce musluklu bir kaba alip orda biraz bekletiyoruz tortu dibe çöküyor. Sonra V60 ile süzüyoruz.

Bu şekilde elde ettiğimiz kahveler 3 hafta buzdolabında muhafaza edilebiliyor.
Gerçekten bu kadar uzun bekletildiğini hiç düşünmemiştim. Bu tarifi evde deneyeceğim umarım sizinkiler gibi güzel bi sonuç alırım :)
 
Rica ederim. Tarifimiz tam olarak şöyle.

18 saat oda sıcaklığında bekletme

32 saat buzdolabında bekletme

Sonra V60 filtre ile süzüp şişeleme şeklinde. Hatta süzmeden önce musluklu bir kaba alip orda biraz bekletiyoruz tortu dibe çöküyor. Sonra V60 ile süzüyoruz.

Bu şekilde elde ettiğimiz kahveler 3 hafta buzdolabında muhafaza edilebiliyor.
Peki fermente mantığı var mı bu yöntemde? Hoş içinde şeker kaynağı yok, fermantasyon oluşmaz ama o kadar uzun süre havasız demleme mantığını merak ettim. Yeni bir kavurma mantığı demişsiniz onunla alakalı ama bir de süreden gelen bir acılık olmuyor mu acaba?
 
Peki fermente mantığı var mı bu yöntemde? Hoş içinde şeker kaynağı yok, fermantasyon oluşmaz ama o kadar uzun süre havasız demleme mantığını merak ettim. Yeni bir kavurma mantığı demişsiniz onunla alakalı ama bir de süreden gelen bir acılık olmuyor mu acaba?

Kahvenin yapısında sakkaroz bulunmaktadır. Bu şeker türevi kahvenin hem kavurma esnasında mailard reaksyionunun gerçekleşmesine yardımcı olur hem de uzun süreli soğuk demlemelerde fermente bir karakterin ortaya çıkmasını sağlar. Soğuk demlemeler için yeni kavurma stratejimizde kahvenin gelişim süresini oldukça uzun tutup çok yavaş bir hızda ilerlemesini sağlıyoruz. Bu sayede kahvede karamelizasyon çok yüksek seviyelere çıkmakta. Kahvede bulunan acı tatlar soğuk demlemelerde pek ortaya çıkmıyor. Bunu 100 saatlik demlemeler ile de denedim. Hatta espresso için yoğun kavrulmuş Dark Ceremony kahvemizde bile soğuk demleme sonuçları comandante 22 klik ve 24 saatlik demlemede dahi acı tatlar ortaya çıkarmıyor.
 
Kahvedeki sakkorazdan bilgim yoktu. Vaktiyle evde kombucha (fermente çay içeceği) yaparken hep aklımda cold brew den kombucha yapma fikri geliyordu ama hiç yapmadım.
ortada bir fermantasyon varsa alkol-sirke oluşumu mutlaka vardır. Gerçi hala fermantasyon içni yeterli midir acaba o sakkaroz sorusu geliyor ama. Herhangi bir analiz ölçüm var mı yaptığınız kahvelerde, alkol durumu için?
 
Kahvedeki sakkorazdan bilgim yoktu. Vaktiyle evde kombucha (fermente çay içeceği) yaparken hep aklımda cold brew den kombucha yapma fikri geliyordu ama hiç yapmadım.
ortada bir fermantasyon varsa alkol-sirke oluşumu mutlaka vardır. Gerçi hala fermantasyon içni yeterli midir acaba o sakkaroz sorusu geliyor ama. Herhangi bir analiz ölçüm var mı yaptığınız kahvelerde, alkol durumu için?

Evet var. Bu hafta ki uzun süreli demlemelerde süre bazlı olarak fermente karakteri anlayabilmek adına pH, şeker brix ve alkol ölçümü yapabilirim.
 
Geri
Üst