• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ev tipi espresso makinesi için kireç giderme ve temizlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jbhasim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jbhasim

Barista
Merhabalar,
Konu başlıklarında aradım ama bulamadım. Ev tipi espresso makinelerinde portafiltre, shower screen ve genel temizlik için nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz ve hangi ürünleri tercih ediyorsunuz? Ev tipinden kastım 3 yollu selenoid valfi olmayan, kör tapa kullanılmayan, beko 2170 benzeri cihazlar. Ben ilk makinemden beri tchiboda satılan durgol kireç sökücüyü kullanıyordum ama bekoyu aldığımdan beri yaptığım bakımlarda verim alamıyormuşum gibi geliyor.

Her Shot sonrası portafiltrenizi ve sepetini yıkayıp kurulayın.

Ayda bir showe screeni ve onun hemen altında bulunan sarı kalın metal tabakayı pulycuff gibi bir detarjanla yıkayın.

Espresso makinanızda hazır içme suyu kullanıyorsanız yılda bir kireçten arındırma işlemi yapabilirsiniz. Bunun için 1 depo suyun için limon tuzu (sitrik asit) ve sirke koymanız. Tüm depo gruptan geçirildikten sonra 2-3 depo(tad düzelene kadae) su ile durulama yapın lütfen.

Ayda bir showe screeni ve onun hemen altında bulunan sarı kalın metal tabakayı pulycuff gibi bir detarjanla yıkayın.

Espresso makinanızda hazır içme suyu kullanıyorsanız yılda bir kireçten arındırma işlemi yapabilirsiniz. Bunun için 1 depo suyun için limon tuzu (sitrik asit) ve sirke koymanız. Tüm depo gruptan geçirildikten sonra 2-3 depo(tad düzelene kadae) su ile durulama yapın lütfen.
Cevabınız için çok teşekkürler. shower screen altındaki tabakayı ve etrafını kör tapa olmadan pulycuff ile yıkamak ve durulamak için nasıl bir yöntem izlemeliyim? Daha önce limon tuzu ve beyaz sirke ile doğal yöntemi denedim ama kireç sökücü ürünler kadar etkili olmadı gibi. 1 lt su için hangi miktarda limon tuzu ve sirke kullanmalıyım?

Suat bey hazır başlık açılmışken sorayım, dün makineye Peak'den suyu koyarken aklıma düştü. biz şimdi musluk suyu koyuyoruz bu makineye. kireçlenme vs. etkisi ne olur acaba, bu temizliği hangi periyotta yapmak gerekir?

shower screen altındaki tabakayı ve etrafını kör tapa olmadan pulycuff ile yıkamak ve durulamak için nasıl bir yöntem izlemeliyim?

Uzun zamandır beko kullanmıyorum, shower screenin ortasında vida olması gerekiyor onu sökmelisiniz. Vida çıkınca shower screen elinize gelir diffüzer sarı olan metali çekin oda gelir sıcak suya bir çay kaşığı pulycuff koyun içinde 10 dk bekleyin sonra durulayın.

Kimyasal kullanmayı sevmediğim için sirke ve limon tuzu kullanıyorum. Miktarları tam hatırlamıyorum bakarım.

Suat bey hazır başlık açılmışken sorayım, dün makineye Peak'den suyu koyarken aklıma düştü. biz şimdi musluk suyu koyuyoruz bu makineye. kireçlenme vs. etkisi ne olur acaba, bu temizliği hangi periyotta yapmak gerekir?

Sizin makine dual boiler mı yoksa hx mi?

HX.
haftalık temizliğini yapıyorum ancak kireç hususunda aklıma takıldı dün.

@kahveanalisti Berkerin incelemesinde suda ki kloru ciddi oranda azalltıyordu. Şu ana kadar benim elektrikli kettle da kireç oluşumu görmedim. Kendi sitesinde Espresso için kullanım önerisi var. Herhangi bir uyarı yok. Biancada cihaz ile birlikte deponun içine takılan suyu yumuşatan bir filtre geliyor her ihtimale karşı onu kullanıyorum ben.

Sizin cihazlarda kireç çözme işlemi sırasında iki yönlü valfin kablosunu muhakkak çıkarmak gerekiyor. Sizin kireç çözmeye çalışırken buhar kazanına su alırsa sirkeli limon tuzlu sudan buhar kazanını arındırmak çok zor. 2 yönlü valfin kablosunu çekmek bunun önüne geçiyor. Ben hem NS oscar hem NS musicada defalarca bu işlemi sıkıntısız gerçekleştirdim.

Kaç yıllık sizin cihazınız?

Porçöz'ün küçük ev aletleri temizleyicisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

@kahveanalisti Berkerin incelemesinde suda ki kloru ciddi oranda azalltıyordu. Şu ana kadar benim elektrikli kettle da kireç oluşumu görmedim. Kendi sitesinde Espresso için kullanım önerisi var. Herhangi bir uyarı yok. Biancada cihaz ile birlikte deponun içine takılan suyu yumuşatan bir filtre geliyor her ihtimale karşı onu kullanıyorum ben.

Sizin cihazlarda kireç çözme işlemi sırasında iki yönlü valfin kablosunu muhakkak çıkarmak gerekiyor. Sizin kireç çözmeye çalışırken buhar kazanına su alırsa sirkeli limon tuzlu sudan buhar kazanını arındırmak çok zor. 2 yönlü valfin kablosunu çekmek bunun önüne geçiyor. Ben hem NS oscar hem NS musicada defalarca bu işlemi sıkıntısız gerçekleştirdim.

Kaç yıllık sizin cihazınız?
2 yıldır ben de ancak sanırım 2014 ya da 15 den beri kullanımda. benden önceki kullanıcısı da pek kullanmamış.
Kağan abiye sorayım bir de, geçen sene bakıma göndermiştim onlara, bakımda belki benzer bir temizlik yapıyorlardır.

Porçöz'ün küçük ev aletleri temizleyicisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dediğiniz ürünü incelemedim. Doğal yöntemler ile halledileceğim konularda kimyasal kullanmaya sıcak bakmıyorum.

Pulycuff organik bu iş için üretilmiş yıllardır sektörde olduğu ve büyük firmalar tavsiye ettiği için kullanıyorum.

Merhabaa, ben Delonghi magnificaS kullanıyorum, kendi kireç sökücüsü bitti ve daha ucuz bir alternatif arıyodum, bahsettiğiniz limon tuzu ve sirkeli su benim için de işe yarar olur mu??

Delonghi kahve makinesini yeni kurdum kireç temizleme aparatını taktım seviye derecesini 2 ye aldım. Kutusundan çıkan kireç temizleme sıvısını ne zaman hangi aralıkta kullanmam gerekiyor? Sanırım ilk kullanımda bunu kullanmıyoruz doğrumu?

Geri