• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Alınık Ev tipi dondurma makinası

Colove

Üye
İsim
Faruk
Daha fazla  
İsim
Faruk
WFM marka veya muadili dondurma makinası arıyorum. Sıfır veya temiz ikinci el olabilir. Ayrıca, bu konuda yorumlara, fikirlere ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek varsa 2 tane afacanı çok sevindirmiş olursunuz.
 
Merhaba
Bende tefalin pembe beyaz renkli dondurma makinası var. Çok yorulmadan evde güzel dondurmalar yapabilirsiniz en güzel yanı katkısız doğal olması.
 
bende katkısız olması açısından bakayım dedim ama o dediğiniz makine eskiymiş artık satılmıyor
 
Aklımıza şöyle şeyler sokmayın ya :D :D Kavurma vb derken bi evde kendi dondurmamızı yapmadığım kaldı güzelmiş bu fikri beğendim :D
 
Kiwi Dondurma Makinesi var Migros'ta. Çok basit ama işlevsel bir makine. Çok miktarda dondurma yapmayacaksanız iş görür. Fiyatının 149 lira olması lazım. 2 yıl önce 99 liraydı.
 
Bir iki marka hariç tum dondurmalar çok çok sıkıntılı ürünler. Gıda konusunda ciddi birvbozulmaya doğru gidiyoruz.
 
Bir iki marka hariç tum dondurmalar çok çok sıkıntılı ürünler. Gıda konusunda ciddi birvbozulmaya doğru gidiyoruz.
Malesef her ambalajlı üründe olduğu gibi içine Glikoz fruktoz şruplarını basıyorlar.
 
Mesele dediklerinizden de çetrefilli ve vahim maalesef. Keşke tek derdimiz glikoz olsa.
Tabikide tek dert malesef glikoz ve fruktoz değil kanserojen etkiye sahip zararlı katkı maddeleride var :( Bende ambalajlı ürünlere veda edeli çok uzun zaman oldu dondurmayıda kalitesinden emin olduğum pastenelerden tüketiyorum en azından daha zararsızlar ama kendim yapabilmek isterdim tabiki.
 
Tabikide tek dert malesef glikoz ve fruktoz değil kanserojen etkiye sahip zararlı katkı maddeleride var :( Bende ambalajlı ürünlere veda edeli çok uzun zaman oldu dondurmayıda kalitesinden emin olduğum pastenelerden tüketiyorum en azından daha zararsızlar ama kendim yapabilmek isterdim tabiki.

Kendi yapan arkadaşlar bize rehber olsa yavaş yavaş çok hoş olur. Forumda ağırlığı olabilecek bir konu bu.
 
Kendi yapan arkadaşlar bize rehber olsa yavaş yavaş çok hoş olur. Forumda ağırlığı olabilecek bir konu bu.

Damla sakızlı sütlü sade dondurma
Karışım 1:

250 ml günlük süt, 200 ml krema, 45 gram şeker, 3 minik parça damla sakızı( dövülmüş toz haline getirilmiş)

Karışım 2: 2 yumurta sarısı, 45 gram şeker.

İlk karışımı damla sakızları tamamen kaybolana kadar kısık ateşte ( süt kaynama noktasına gelmeyecek şekilde) pişiriyoruz. Bu karışımı bir kenara alıp 35 40 dereceye kadar soğumasını bekliyoruz veya altına soğuk su koyup değiştire değiştire soğutuyoruz.

2. Karışımı yani yumurta sarısı ve şekeri yüksek devirde şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.

İlk karışımın altına benmari tenceresi ayarlayıp ( 40 derece üzeri olmaması gerekiyor mutlaka soğumuş olmalı) ikinci karışımı döküp sürekli olarak karıştırıyoruz. İki karışımın bir arada 65 dereceye kadar gelmesi yeterli.

Sonrasında sarımtırak bir renk alan bu karışımı en az bir gece dolapta bekletiyoruz.

Ertesi gün soğuyan karışımı dondurma makinesinin içine döküyoruz.

Dondurma makinesinin mantığı hızlı bir şekilde karışımı karıştırarak dondurma üzerine kurulu. Çelik bir kabı başka bir çelik kap içine koyup arayı buzla doldurup elle karıştırarak yapanlar da var. Veya direk buzluğa koyup 15 20 dk da bir karıştırıp tekrar buzluğa atanlarda var tam donana kadar.

Bu arada benim makinede karışım yeterince soğuksa 25 30 dakika içinde karışım dondurma kıvamına gelmiş oluyor. Sonrasında bu karışımı küçük pet bardaklara
bölüştürüp buzluğa atıyorum. Mutlaka buzlukta -18 derecelerine kadar inmesi, yani buzlukta da 1 gece durması gerekiyor. Çok zahmetli ama dışardaki çoğu dondurmadan tat kıvam olarak çok çok daha iyi oluyor

Geçenlerde grupta biri istemişti kendi geliştirdiğim tarifi paylaşmıştım buraya da aynen yapıştırıyorum.
 
Çilekli dondurma içindekiler
Çilek
Pudra şekeri
Bal
Limon suyu
Krema
 

Ekli dosyalar

  • 49B40433-707B-469F-A27D-B1DDFD19352A.jpeg
    49B40433-707B-469F-A27D-B1DDFD19352A.jpeg
    75 KB · Görüntüleme: 36
Bu olayın sonu ortak tarla almak olacak ya hayırlısı :D.
 
Geri
Üst