• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ev İçin Su Arıtma Cihazı Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hlawk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hlawk

Yeni Üye
İsim
Mehmet Karakuş
Daha fazla  
İsim
Mehmet Karakuş
Merhaba;
Forumdaki arkadaşlardan bilgisi olan olduğunu düşünerek buraya yazmak istedim. Eve bir su arıtma cihazı almak istiyorum. Kahve demlerken de arıtma suyunu kullanıcam. İyi bir cihaz olsun istiyorum bu konu da bilgisi olup model marka önerebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Ben Rainway markalı arıtmayı kullanıyorum 2 senedir. Çok da memnunum.

AO Smith markasının cihazları iyi diye biliyorum. ben de Daisy modeliyle ilgileniyorum. Atık su meselesi benim de canımı sıkıyor, bu modelde atık su oranı bir nebze daha düşük.

Sıfır Atık cihazları inceleyebilirsiniz. (+ ve - lerini, kullanıcı yorumlarını )

12 yıldan fazladır Waterbox markasını kullanıyoruz. Tezgahüstü taşınabilir ve tezgah altı modelleri mevcut. Yerli bir firma, teknik destek tarafı iyi. Normalde yılda bir filtre değişimini öneriyorlar ama biz iki yılda bir değiştiriyoruz. Üç yılda bir değiştirmek istediğimizde de herhangi bir diretme/fazla ücret isteme veya bakım yapmama gibi sorunlar olmadı hiç. Siz ne zaman isterseniz ona göre değiştiriyorlar. Zaten arıtma suyuna alışıp filtreler kötü olunca tadında değişikliği hızlı farkediyorsunuz.

Filtrelerin içlerinin fotoğrafını forumda başlık altında paylaşmıştım araştırırsanız bulabilirsiniz.
Alternatif olarak AO Smith kullananlar da memnun. Filtreler çinden geliyor, destek konusunda da iyi diye biliyorum.

Birkaç tane daha işi sadece Su Arıtma olan firma mevcut araştırıp tercih edebilirsiniz.
Atık su mevzusunda da bizim evdeki model tezgah üstü. Makinayı çeşmeye bağlayıp açtığınızda ucundaki aparattan atık su çıkıyor. Biz atık suyu bir kap yardımı ile biriktirip balkon yıkama, araç jant yıkama, çiçek sulama gibi işlerde kullanıyoruz.
Tezgah altında ise su giderine veriyorlar ama tezgah altına damacana konulup onda da depolanabiliyor. Sadece su seviye kontrolü sağlanmalı.

Ao smith daisy kullanıcısıyım tam 3 yıl olacak birkaç ay sonra. İlk kahve festivalinde görüp almıştım.
Gelelim deneyimime;

Alet gayet kompact bir ürün. Malzeme kalitesi çok iyi. İç aksamı, göstergeler vs kalite kendisini belli ediyor. Ancak bizim istediğimiz düzgün su vermesi değil mi?
O konuda sınıfta kalıyor. Hele bir servisi var evlere şenlik.
Makineyi aldım , ph metre , ppm ölçer vs de aldım. Malum deviri internet devri öyle körü körüne su içmek olmaz. Sağlıklı suyun olması gereken değerler var.
Ph bir ölçtüm 6.. ideali 7.5-8.5 arası
Sefvisi çağırdım ölçtüler 5 küsür. Yeni alet, kışın sular böyle yazın düzelir dediler. İyi dedim. Yaz geldi ph 5 küsür. Servis çağırdım. Koskoca abd firmasıya. Yazın sular böyle kışın düzelir.. şaka yapmıyorum aynen bunu yaşadım.
Sonra merkeze şikayet edince geldiler kendi mineral filtrelerini taktılar.ph 11.1 ay kullanın düşer dediler.kullandım 1 ay sonra yine aynı. Sakın içmeyin 11 yüksek dediler çıkardılar.
Gittim araştırdım en iyisi bioceraymış. Onu taktırdım mineral filtre. Şu an 9 civarı ph. İdare ediyorum artık. Bu su değerleri dengesizliği ve yaşadıklarımla ilgili bölge müdürü rica etti bir yazı yazar mısınız uzunca herşeyi anlatan. Yazdım yolladım 3 ay oldu geri dönen yok. Dalga geçer gibi. İş adamıyım bu arada. Verdiğim parayı hiç umursamıyorum ama içirdikleri sağlıksız su yüzündende, ilgisizliklerinden dolayı da asla tavsiye etmiyorum.

Ters ozmoz sistemli arıtma cihazlarını kesinlikle kullanmayın. Suyu önce saflaştırıyorlar sonra mineral dedikleri filtre ile sözde suya calsiyum magnezyum gibi minareler ekleniyor. Mineral fiktre içeriği ne kadar doğal.... Ters ozmoz olmayan ve atık su miktarı 1/1 yada az olan bir arıtma cihazı taktırın. Ben öyle yaptım... Atık su içinde kalıcı bir çözüm arıyorum

Ters ozmoz sistemli arıtma cihazlarını kesinlikle kullanmayın. Suyu önce saflaştırıyorlar sonra mineral dedikleri filtre ile sözde suya calsiyum magnezyum gibi minareler ekleniyor. Mineral fiktre içeriği ne kadar doğal.... Ters ozmoz olmayan ve atık su miktarı 1/1 yada az olan bir arıtma cihazı taktırın. Ben öyle yaptım... Atık su içinde kalıcı bir çözüm arıyorum
Benim kullandığım cihaz ters ozmos ile çalışıyor. Saflaştırma konusunda da arıtıcıdan çıkan suyun ppm'i hep 8-12 arasında oluyor.
Alternatif marka/model öneriniz hangi cihaz olur? Siz hangi cihazı tercih ettiniz?

Ters ozmozlar 1'e3-5 oranında atık su üretirler, atık su miktarını azaltmak için kendinden pompalı cihazlar tercih edilebilir. . DH forumların da Royal Green veya Puretron marka cihazlardan genel anlam da memnuniyet var. İşinizi görecek nitelikte ambalajlı suya ulaşabiliyorsanız sadece kahve için
arıtma çok makul gözükmüyor, işinizi görecek ortanın üstü bir cihaz ortalama 4000 tl, yıllık filtre değişim ücretleri de 1000 tl altında değildir.

BWT'nin ters ozmos olmayan sıfır atıklı çok güzel bir modeli var ama onu verimli kullanmak için şebeke suyunun çok yumuşak olması lazım. Ben Antalya'da yaşıyorum, burada sular aşırı kireçli, bahsettiğim BWT'yi almaya niyetlendim ama bu kireç seviyesiyle 3 ayda bir falan filtre değiştirmem gerekeceğini öğrenince vazgeçtim tabii.

Malzeme kalitesi açısından kendini kanıtlamış ve 1/1 gibi atık oranı veren bir RO sistem ve çıkışına Biocera filtre benim bulduğum en mantıklı çözüm. Direkt RO'dan çıkan su 0-15 ppm arası, Biocera'dan geçince 45 ppm civarına çıkıyor. Kahve için de Biocera'dan geçen sudan memnunum.

Benim kullandığım cihaz ters ozmos ile çalışıyor. Saflaştırma konusunda da arıtıcıdan çıkan suyun ppm'i hep 8-12 arasında oluyor.
Alternatif marka/model öneriniz hangi cihaz olur? Siz hangi cihazı tercih ettiniz?
zermatt aquaporin kullanıyorum saatte 28 litre su üretimi var şebeke suyuna göre suyun sertliği yükselebiliyor ama 100 ppm üstünü görmedim pek bazen 30 a kadar düşüyor. Alakali filtre yok bu benim için çok önemliydi. Ters osmoz kullanıp akü suyuna benzer bir su içip vucudunuza yazık etmeyin

Son düzenleme:
Geri