ArasCan
Üye
- İsim
- Aras Can
merhabalar, burada yeniyim fakat kahve konusunda 4-5 senedir kendimce bişiler yapmaktayım. Ev kullanıcısıyım, v60 ve chemex'im var. Genellikle filtre kahve yapıyorum ilkbahar ve yaz itibariyle de coldbrew yapıyorum. Öğütücü olarak KG79 kullanıyorum. Tahmin edeceğiniz gibi -belki- giriş için idare eder bir öğütücü ama bir süredir memnun değilim. Malum olan tozlanma ve statik sorunu en büyük problemlerimden. Bir süredir -oldukça bir süredir - öğütücü arıyorum fakat karar veremedim ne yazık ki. hedefim uzun vadede espressoya geçmek, o yüzden bir süre beni filtre konusunda memnun edecek daha sonra da espressoya giriş olarak kabul edilebilecek bir makine bulmak. hedeflerim arasında Lelit Fred var. Eureka Mignon Perfettolar çok güzel görünüyor fakat bütçemin oldukça üzerinde. El değirmeni düşünmüyorum şimdilik fakat işin içinden çıkamazsam idare edecek bir öğütücü + molent g50 düşünüyorum (comandante düşünmüyorum). Lelit Fred'e ek olarak Graef CM800 da var hem de aynı fiyat bandında ama hiç kullanmadım ve düzgün bir inceleme de göremedim. bütçem sanıyorum 2000 liraya kadar çıkabilir.
herkese sağlıklı günler dilerim.
herkese sağlıklı günler dilerim.