• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Specialita veya Perfetto?

gokhanaygun

Barista
İsim
gokhanaygun
Daha fazla  
İsim
gokhanaygun
Espresso Makinesi
Rocket Giotto
Değirmen
Rocket Faustino 3.1, Timemore C3s Pro
Ekipmanlar
Kalita 155, Hario Syphon, V60, Nanopresso, Aeropress, Kruve Brewler, Ikea Mokapot, Hario Mizudashi, Hario Ice Maker,
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Mamak
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Mamak, Çankaya, Çukurambar
Tekrar merhabalar, konu başlığından da anlaşıldığı üzere biraz öneriye ihtiyacım var.

Yakın zamanda Espresso Perfetteo'dan bir alışverişim oldu. Bir makine ve öğütücü aldım. Fakat ön sipariş geçildiği için öğütücüm elime ulaşmadı. O güne kadar bu iki model arasında bir seçim yapmam gerekiyor. Ödemesini kampanyalı/indirimli fiyat üzerinden yaptım ve fiyatları yakın.

Evde zaman zaman farklı demlemeler yapıyorum aktif olarak. V60, Syphon ve espresso... Specialita mı, perfetto mu karar veremiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
*Specialita alıp espressoda daha geniş aralıklarla devam edip diğer teknikler için el değirmenim ile devam edebilirim (Sonrasında espresso dışındaki demlemeler için bir öğütücü alabilirim)

*Perfetto alıp hepsi için cihazın yapabildiği kadar devam edebilirim.

* Son olarak Espresso Perfetto'nun elinde olan diğer cihazları değerlendirebilirim (Fiyat farkının bütçem dahilinde olmasına bağlı olarak).

Makineleri tanımadığım için burda hangisi sağlıklı bilmiyorum. Bana söyleyebileceğiniz her yönlendirmeye ve bilgiye ihtiyacım var aslında. Özellikle perfetto kullanıcılar varsa çok sevinirim.​

Kaan abinin Eureka Mignon serisi için yaptığı videoyu izleyebilirsiniz.

Ayrıca bu başlıktan da istediğiniz sorulara yanıtları bulabilirsiniz.

Baştan fikrimi söyleyeyim sonra kendi tecrübemi anlatayim. Eğer espresso da yapıyorsanız bence düşünmeden Specialita alın ve demleme için el öğütücüsü ile devam edin eğer tabii el öğütücünüz de belli bir seviyedeyse.

Zamanında basit bir öğütücüden upgrade yapacağım zaman ben de sizinle benzer bir ikilemde kalmıştım. O zamanlar espresso makinam da olmadığı için direk bir seçenek değildi Specialita onun yerine daha demleme özellikli bir öğütücü düşünüyordum ama bir noktada da espresso işine de girmek istediğim için almışken ikisini birden yapan bir makina alayım dedim ve Perfetto aldım. hatta o süreçte el değirmeni de düşündüm ama aynı paraya Perfetto alacağıma neden Comandante alayım dedim :)
değişik sebeplerle de olsa espresso'ya geçişim düşündüğümden biraz daha uzun zaman aldı ve o sürede Perfetto'yu 1 gün bile "acaba" demeden kullandım.

daha sonra seyahatlerde de kullanmak için ani kararla bir hario el öğütücüsü aldım ve tabii ki pişmanlık oldu pratiklik açısından. o dönem iyi ki zamanında el öğütücüsü almamışım bile diye düşündüm. sonra tabii el öğütücüsünun de taşınabilir olmasının verdiği rahatlık ve comandante'nin de uzaktan uzaktan çekici gelmesiyle gaza gelerek bir CMD aldım ve biraz da onsuz geçen yıllarıma üzüldüm diyebilirim. keşke zamanında Perfetto yerine CMD alsaymışım diye de düşünürüm hala.

İlerleyen süreçte özellikle de Perfetto'yu espresso için kullanırken "keşke şu an Specialita olsaydı" demişimdir. Performanstan öte tabii çalışma ve ayar aralığı açısından söylüyorum. Bıçak farkı da cabası. Daha sonra Perfetto'da yaşadığım teknik bir sıkıntı sebebiyle ürün değişimine gidilmesi gerekti. (Tabii perfetto'nun serviste olduğu dönem artı yeni ürün beklediğim dönemde CMD'yi espresso için kullanmak da ayrı bir zorluktu.) Değişim döneminde de espressoperfetto'dakiler sağolsun aynı fiyat olduğu için Specialita'ya geçiş yaptım ve aslında ilk bahsettiğim ve önerdiğim setup ile yoluma devam ediyorum.

Umarım bir fikir vermiştir diyeyim biraz uzatarak hayat hikayesi anlatmış olsam da :)

Tekrar merhabalar, konu başlığından da anlaşıldığı üzere biraz öneriye ihtiyacım var.

Yakın zamanda Espresso Perfetteo'dan bir alışverişim oldu. Bir makine ve öğütücü aldım. Fakat ön sipariş geçildiği için öğütücüm elime ulaşmadı. O güne kadar bu iki model arasında bir seçim yapmam gerekiyor. Ödemesini kampanyalı/indirimli fiyat üzerinden yaptım ve fiyatları yakın.

Evde zaman zaman farklı demlemeler yapıyorum aktif olarak. V60, Syphon ve espresso... Specialita mı, perfetto mu karar veremiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
*Specialita alıp espressoda daha geniş aralıklarla devam edip diğer teknikler için el değirmenim ile devam edebilirim (Sonrasında espresso dışındaki demlemeler için bir öğütücü alabilirim)

* Son olarak Espresso Perfetto'nun elinde olan diğer cihazları değerlendirebilirim (Fiyat farkının bütçem dahilinde olmasına bağlı olarak).
Makineleri tanımadığım için burda hangisi sağlıklı bilmiyorum. Bana söyleyebileceğiniz her yönlendirmeye ve bilgiye ihtiyacım var aslında. Özellikle perfetto kullanıcılar varsa çok sevinirim.​
Ben Perfetto kullandım.
Perfetto iyi espresso öğütür, ortalama filtre öğütür. Günlük geçiş yapacaksanız kahve ziyanı olur ama Specialita kadar olmaz.
Specialita'nın dişi 5 mm daha büyük ve ayar kadranı daha hassastır, sadece espresso içecekseniz Specialita daha doğru bir tercih olur. Ama filtre çekmez mi, çeker elbette ama üzerindeki rakamlar geçişlerde kafanızı karıştırır ve Perfetto'ya göre çok daha fazla kahveniz ziyan olur. Ayrıca yine ortalama filtre öğütüm kalitesi verir.
Filtre için başka bir öğütücü daha iyi olacaktır.
1zpresso modelleriyle ilgili çok fazla olumlu yorum var, üst segment modelleri olduğu gibi fiyat performans odaklı modelleri de var. İncelemenizi tavsiye ederim.

Baştan fikrimi söyleyeyim sonra kendi tecrübemi anlatayim. Eğer espresso da yapıyorsanız bence düşünmeden Specialita alın ve demleme için el öğütücüsü ile devam edin eğer tabii el öğütücünüz de belli bir seviyedeyse.

Zamanında basit bir öğütücüden upgrade yapacağım zaman ben de sizinle benzer bir ikilemde kalmıştım. O zamanlar espresso makinam da olmadığı için direk bir seçenek değildi Specialita onun yerine daha demleme özellikli bir öğütücü düşünüyordum ama bir noktada da espresso işine de girmek istediğim için almışken ikisini birden yapan bir makina alayım dedim ve Perfetto aldım. hatta o süreçte el değirmeni de düşündüm ama aynı paraya Perfetto alacağıma neden Comandante alayım dedim :)
değişik sebeplerle de olsa espresso'ya geçişim düşündüğümden biraz daha uzun zaman aldı ve o sürede Perfetto'yu 1 gün bile "acaba" demeden kullandım.

daha sonra seyahatlerde de kullanmak için ani kararla bir hario el öğütücüsü aldım ve tabii ki pişmanlık oldu pratiklik açısından. o dönem iyi ki zamanında el öğütücüsü almamışım bile diye düşündüm. sonra tabii el öğütücüsünun de taşınabilir olmasının verdiği rahatlık ve comandante'nin de uzaktan uzaktan çekici gelmesiyle gaza gelerek bir CMD aldım ve biraz da onsuz geçen yıllarıma üzüldüm diyebilirim. keşke zamanında Perfetto yerine CMD alsaymışım diye de düşünürüm hala.

İlerleyen süreçte özellikle de Perfetto'yu espresso için kullanırken "keşke şu an Specialita olsaydı" demişimdir. Performanstan öte tabii çalışma ve ayar aralığı açısından söylüyorum. Bıçak farkı da cabası. Daha sonra Perfetto'da yaşadığım teknik bir sıkıntı sebebiyle ürün değişimine gidilmesi gerekti. (Tabii perfetto'nun serviste olduğu dönem artı yeni ürün beklediğim dönemde CMD'yi espresso için kullanmak da ayrı bir zorluktu.) Değişim döneminde de espressoperfetto'dakiler sağolsun aynı fiyat olduğu için Specialita'ya geçiş yaptım ve aslında ilk bahsettiğim ve önerdiğim setup ile yoluma devam ediyorum.

Umarım bir fikir vermiştir diyeyim biraz uzatarak hayat hikayesi anlatmış olsam da :)

Çok yardımcı oldu bu deneyimlerin seçimimde. İki yorumu da okuyunca specialita tamam demiştim ki gün içinde espresso perfetto'dan arandım. Specialia ve perfetto aynı fiyat olduğu için bir ödeme yapmıştım, ürünler geldiğinde karar vermiş olurum diye anlaştık. Bugün benim için bir tane beyaz perfetto getirdiklerinin haberini verdiler! Biraz ilginç oldu. Kararımı vermemiştim, madem bir tane getireceklerdi öncesinde keşke aransaydım. Kontrolsüz bir süreç yaşıyorum ve zorunlu olarak bir seçim yapmış olmak istemiyorum. Ki zaten ürünü de siyah istemiştim, beyaz için bir karışıklık olmuş dediler, evet olabilir.

Bir ay kadar sürecekmiş specialital'arında içinde olduğu yeni öğütücülerin gelmesi ve galiba biraz daha beklemem gerekecek.

Peki farkını verip Eureka Mignon Single Dose almama değer mi? Şu an ellerinde mevcut. Fiyat farkını biraz düşünmem gerekiyor.

Ben Perfetto kullandım.
Perfetto iyi espresso öğütür, ortalama filtre öğütür. Günlük geçiş yapacaksanız kahve ziyanı olur ama Specialita kadar olmaz.
Specialita'nın dişi 5 mm daha büyük ve ayar kadranı daha hassastır, sadece espresso içecekseniz Specialita daha doğru bir tercih olur. Ama filtre çekmez mi, çeker elbette ama üzerindeki rakamlar geçişlerde kafanızı karıştırır ve Perfetto'ya göre çok daha fazla kahveniz ziyan olur. Ayrıca yine ortalama filtre öğütüm kalitesi verir.
Filtre için başka bir öğütücü daha iyi olacaktır.
1zpresso modelleriyle ilgili çok fazla olumlu yorum var, üst segment modelleri olduğu gibi fiyat performans odaklı modelleri de var. İncelemenizi tavsiye ederim.

Dediğiniz gibi filtre için orta/üst bir el değirmeni sanırım daha iyi olacak. Kingrinder K6'yı amerikadan getirtme durumum var. Yakın zamanda gelecekler gibi. Ordaki fiyatlar üzerinden bu değirmen benim için iyi bir tercih olur mu?

Dediğiniz gibi filtre için orta/üst bir el değirmeni sanırım daha iyi olacak. Kingrinder K6'yı amerikadan getirtme durumum var. Yakın zamanda gelecekler gibi. Ordaki fiyatlar üzerinden bu değirmen benim için iyi bir tercih olur mu?
Oradaki fiyatları bilemiyorum tabi, Türkiye piyasasında da birçok el değirmeni var üst düzey filtre öğütümü sağlayacak.

Specalita' dan Single Dose ORO' ya geçmiş birisi olarak kesinlikle bütçe varsa tükenmeden fiyat farkını verip ORO alın.

Specalita' dan Single Dose ORO' ya geçmiş birisi olarak kesinlikle bütçe varsa tükenmeden fiyat farkını verip ORO alın.

Bütçemi aştım ama yine de bir düşüneceğim bunu. Peki Specialita'yı ne kadar süre kullandıktan sonra Single Dose Oro'ya geçme ihiyacı hissettiniz?

Bütçemi aştım ama yine de bir düşüneceğim bunu. Peki Specialita'yı ne kadar süre kullandıktan sonra Single Dose Oro'ya geçme ihiyacı hissettiniz?
1 yıl kullandıktan sonra geçtim. Aslında ihtiyaç duyduğum için değil de tipi hoşuma gittiği için geçmiştim ama iyiki geçmişim çok memnunum.

Specialita espresso konusunda ev kullanımı için kendini kanıtlamış bir öğütücü. Ancak farklı demlemeler arası geçiş, yani espressodan filtre kahveye, V60'a geçip tekrar espressoya geçecekseniz Specialita'yı bir seçenek olarak düşünmemenizde fayda var. Her geçişte özellikle espresso için hassas ayar yapana kadar kahve israf edersiniz. Perfettoda bu geçişin daha kolay olduğu söyleniyor.

Espresso için Specialita, filtre için Comandante iyi bir ikili olabilir.

Eureka Oro Single Dose serisi Specialita'dan pek çok açıdan üstün, Specialita'daki 55 mm klasik sertleştirilmiş çelik yerine 65 mm Diamond Inside burr kullanıyor. Motor gücü ve rpm'i daha yüksek.

Espressoda dişli boyutu büyüdükçe öğütülmüş kahvedeki uniformity artıyor, fluffiness denen kahvenin akıcılığı topaklanmaması konusu da iyileşiyor.

Single dose ve hopper ayrımına da dikkat etmek gerek, üst üste eşe dosta 3-4 tane espresso bazlı içecek yapacaksanız single dose öğütücülerde her seferinde tart koy al uzun sürebiliyor. Hopper lı öğütücülerde süre bazlı bir standart ayarlanıyor ama çekirdeğe ve ayara göre aldığınız çıktı gramaj olarak farklı oluyor, tam dozaj için yine tartma işiyle uğraşmak gerekiyor.

Tartma aşamasını workflowdan çıkaran Libra diye bir model var espresso perfettoda yeni gelen, dahili tartma özelliği dışında specialita ile aynı özelliklere sahip. Libra da hangi gramaja ayarlarsanız çekirdek de değiştirseniz ayar da değiştirseniz o gramajda tartıp veriyor.

Sizin sorunuz özelinde imkan varsa daha büyük dişli olanı almak daha iyidir. Ama bu değirmenlerde espresso filtre geçişleri zordur, ikisi için de kullanılacaksa akılda tutmak gerek.

Geri