• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Libra Kahve Öğütücüsü

Vinsanity7

Barista
İsim
Ferhat
Daha fazla  
İsim
Ferhat
Espresso Makinesi
Profitec Pro 700 Flow Control, VBM Domobar Super Digital, Picopresso
Değirmen
Niche Zero, Fellow Ode Gen 2, HA64 SSP MP, Wilfa Uniform, Comandante C40, Pietro M Modal
Ekipmanlar
Moccamaster, Behmor Brazen Plus V3, Hario V60 02 Seramik, Kalita 155 Stainless Steel, Chemex, Bialetti Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Eureka'nın geçtiğimiz yaz duyurduğu Mignon serisinin yeni modeli Libra Espresso Perfetto'da ön siparişe açılmış, 1000 doların altında flat burr ve tartma özelliği (instant grind weighing) olan ilk değirmen (bir de baratza sette var ama konik). Ben kısa bir araştırmadan sonra ön sipariş verdim, ilginenen başka arkadaşlar varsa duyurmuş olayım.

Özelliklerine gelince tartı özelliği olan Specialita demek yanlış olmaz. 55 mm flat burr, 310 watt, 1350 rpm.

Evde eş dost olduğunda DF64 ile art arda 3-4 espresso yaptım ve her seferinde tartması öğütücüye koyması workflow u ciddi şekilde uzatıyor. Bu tecrübenin ardından tam Specialita tarzı süre olarak dozlama özelliği ve hopper ı olan bir öğütücü bakarken Libra nın Türkiye'ye gelmesi tesadüf oldu, belirlediğiniz dozu direkt portafiltreye gram olarak (0.1-0.2 gr hata payı ile de olsa) aldığınız için workflow u oldukça hızlandırıyor. Sıklıkla kullandığım 16 ve 18 gramlık sepetler için doz belirleyip tek tuşla portafiltreye almak cazip geldi. Tabi vaat edilenler güzel olsa da asıl performasını gelince göreceğim.

Filtre ve açık kavrum özel çekirdeklerle espresso için DF64 SSP MP, klasik espresso ve art arda shotlar için Eureka Mignon Libra ile evdeki öğütücü setimi şimdilik oluşturdum diyebilirim.

Kahve değirmenlerinde bence bıçaklar kadar önemli olan bir diğer konu workflow. Libra da başarılı duruyor, specialita yerine tercih edilebilir.

Beğendiğim bir inceleme videosunu aşağıya bırakıyorum, henüz pt1 yayınlanmış;

Eureka'nın geçtiğimiz yaz duyurduğu Mignon serisinin yeni modeli Libra Espresso Perfetto'da ön siparişe açılmış, 1000 doların altında flat burr ve tartma özelliği (instant grind weighing) olan ilk değirmen (bir de baratza sette var ama konik). Ben kısa bir araştırmadan sonra ön sipariş verdim, ilginenen başka arkadaşlar varsa duyurmuş olayım.

Özelliklerine gelince tartı özelliği olan Specialita demek yanlış olmaz. 55 mm flat burr, 310 watt, 1350 rpm.

Evde eş dost olduğunda DF64 ile art arda 3-4 espresso yaptım ve her seferinde tartması öğütücüye koyması workflow u ciddi şekilde uzatıyor. Bu tecrübenin ardından tam Specialita tarzı süre olarak dozlama özelliği ve hopper ı olan bir öğütücü bakarken Libra nın Türkiye'ye gelmesi tesadüf oldu, belirlediğiniz dozu direkt portafiltreye gram olarak (0.1-0.2 gr hata payı ile de olsa) aldığınız için workflow u oldukça hızlandırıyor. Sıklıkla kullandığım 16 ve 18 gramlık sepetler için doz belirleyip tek tuşla portafiltreye almak cazip geldi. Tabi vaat edilenler güzel olsa da asıl performasını gelince göreceğim.

Filtre ve açık kavrum özel çekirdeklerle espresso için DF64 SSP MP, klasik espresso ve art arda shotlar için Eureka Mignon Libra ile evdeki öğütücü setimi şimdilik oluşturdum diyebilirim.
hocam aradan geçen aylardan sonra bir değerlendirme daha alabilir miyiz?

hocam aradan geçen aylardan sonra bir değerlendirme daha alabilir miyiz?
Ön sipariş verdiğim Libra uzun süre gelmeyince siparişi iptal edip Eureka Atom 75 aldım hocam. Libra nin tartma özelliği cezbedici olsa da 55 mm disli biraz küçük geldi. Oğütücülerde dişli çapi arttikca ogutum tutarliligi artiyor ve tatsal profili de etkiliyor. Halihazirda espresso icin Atom 75, filtre icin HA64 SSP MP kullaniyorum.

Geri