• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Filtro

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Coach
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Coach

Barista
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Merhabalar, bi kahve sever olarak artık günde 30₺ dışarda kahve parası vermekten yoruldum. Sabah 15 ve akşama doğru 15 şeklinde günde iki kere kahve içiyorum işim gereğide cok ihtiyac duyuyorum. En azından sabah ki kahvemi evden yapmak istiyorum. Evde dandik bi filtre kahve makinem var bi süre onunla idare edicem. Öğütücü olarak Filtro düşünüyorum. bütçe cok önemli değil. Belirgin bi fark varsa daha iyisinide alabilirim. El değirmenlerine zaman kaybettirir diye hiç bakmadım. Aradığım şey pratik bi şekilde sabah kahvemi hazırlayıp demleyip gitmek bunun için tartıda almam gerekiyor sanırım tartı önerinizide bekliyorum :)

makineyle idare edecekseniz ilk etapta tartıya da çok ihtiyacınız yok, ama kendim demleyeceğim diyorsanız V60, vb. aletle o zaman tartı en büyük ihtiyaçlardan biri.
Filtro filtre için ideal bir öğütücü. İkinvi el bir Baratza da bakabilirsiniz daha uygun fiyatlı olabilir.

Maliyeti düşürmek adına evde kahve yapmak uzun vadede kendini amorti ediyor.
Ortalama bir tartı , moccamaster, eureka filtro 5bin lira civarında tutar. Günde 30 Gr kahve tüketirseniz ayda 1kg yapar. Tek çeşit nitelikli kahve alırsanız ortalama 300 lira maliyeti olur.

Sizin senaryonuzda eş dostu hesaba katmayinca ayda 1kg kahve yetecektir. Günlük kahve maliyetiniz de 10tl civarına gelecek.
Bunun yanında 5000 TL ekipman harcaması için günlük 20 lira ödeme farkınız kalıyor dışarıdan kahve almaya kıyasla. Bu da 250 güne denk gelir yaklasik olarak.

Sorun günde iki kahve tüketirken makina alınca bunun artma ihtimalinde. Daha büyük sorun da espressoya merak salma ihtimalinizde. O zaman böyle hesaplar yapmak anlamını yitiriyor :)

Merhabalar, bi kahve sever olarak artık günde 30₺ dışarda kahve parası vermekten yoruldum. Sabah 15 ve akşama doğru 15 şeklinde günde iki kere kahve içiyorum işim gereğide cok ihtiyac duyuyorum. En azından sabah ki kahvemi evden yapmak istiyorum. Evde dandik bi filtre kahve makinem var bi süre onunla idare edicem. Öğütücü olarak Filtro düşünüyorum. bütçe cok önemli değil. Belirgin bi fark varsa daha iyisinide alabilirim. El değirmenlerine zaman kaybettirir diye hiç bakmadım. Aradığım şey pratik bi şekilde sabah kahvemi hazırlayıp demleyip gitmek bunun için tartıda almam gerekiyor sanırım tartı önerinizide bekliyorum :)

evde ve işte sadece filtre mi yapacaksınız?

Maliyeti düşürmek adına evde kahve yapmak uzun vadede kendini amorti ediyor.
Ortalama bir tartı , moccamaster, eureka filtro 5bin lira civarında tutar. Günde 30 Gr kahve tüketirseniz ayda 1kg yapar. Tek çeşit nitelikli kahve alırsanız ortalama 300 lira maliyeti olur.

Sizin senaryonuzda eş dostu hesaba katmayinca ayda 1kg kahve yetecektir. Günlük kahve maliyetiniz de 10tl civarına gelecek.
Bunun yanında 5000 TL ekipman harcaması için günlük 20 lira ödeme farkınız kalıyor dışarıdan kahve almaya kıyasla. Bu da 250 güne denk gelir yaklasik olarak.

Sorun günde iki kahve tüketirken makina alınca bunun artma ihtimalinde. Daha büyük sorun da espressoya merak salma ihtimalinizde. O zaman böyle hesaplar yapmak anlamını yitiriyor :)
Sen batırırsın adamı abi :LOL::LOL:

Daha önce mignon filtro kullanmıştım, sabahları adeta can kurtaran olarak görev yapıyor. Kesinlikle pişman olmazsınız. @Jumaru benim daha önce kullanmış olduğum makineyi satıyor, iletişime geçebilirsiniz.

V60 gibi uğraştırıcı şeylere vaktim olmuyor sabah o yüzden filtre kahve makinesiyle yapıp cıkmam gerekiyor. Öğütücü aldıktan sonra da 1-2 aya moccamaster alırım.

@etozlu yapıcağım kombin aslında bu moccamaster ve güzel bi öğütücü 2 bin filtro vericeğine 2.5 yada 3 bin şuna ver diceğiniz bi öğütücü var mı? Bir de kaan tartı görüyorum yorumlarda ama tartıyı bulamadım ve benim işimi görürmü öğütmeden önce tartım için? Sadece sabah ki kahvemi evden içebilirim hocam ikinci kahveyi dışardan artık içicem mümkün olduğunca içmemeye çalışıcam hatta :) öğütücü ve moccamaster ile dışarda ki kahvelerden daha lezzetli ve cafeini daha yüksek kahveler elde edebiliceğimi düşünüyorum siz ne dersiniz?

Yok hocam sadece evden cıkarken yanıma filtre alıcam dışarda americano içicem mecbur olarak
Dışarda ortama göre farklı ekipman kullanılabilir: french pres, espro, delter,aero ... uzar gider çok değişik ekipmanlar var pazarda.
İşimi görmesi adına dışarıda ben espro kullanıyorum. Öğütülmüş kahveyi içine koyuyorum , içmek istediğimde tek yaptığım sıcak su ekleyip demlemek ve afiyetle içmek . Bu arada moca+elektrikli öğütücü iyi bir seçim bence, öğütücü hangisi olsun kısmı karışık. Forumda ikinci el baratza ve filtro ilanı var. Perfetto var ₺!. Var da var yine pazar işte.

Dışarda ortama göre farklı ekipman kullanılabilir: french pres, espro, delter,aero ... uzar gider çok değişik ekipmanlar var pazarda.
İşimi görmesi adına dışarıda ben espro kullanıyorum. Öğütülmüş kahveyi içine koyuyorum , içmek istediğimde tek yaptığım sıcak su ekleyip demlemek ve afiyetle içmek . Bu arada moca+elektrikli öğütücü iyi bir seçim bence, öğütücü hangisi olsun kısmı karışık. Forumda ikinci el baratza ve filtro ilanı var. Perfetto var ₺!. Var da var yine pazar işte.
Perfetto ya gerek yok diye düşündüm hocam sadece filtre için cünkü espresso makinem yok :) espresso şeklinde öğütüp mü sıcak su ekliyosunuz? Baratza ilk defa duydum araştırıcam birazdan siz hangisini tercih ederdiniz filtro mu baratza mı?

işyerinde kahve demlemeye fırsatınız oluyor ise bir el değirmeni bir de v60 alın geçin derim.
Bi araştırıyim hocam spor salonunda çalışıyorum fırsatım oluyo. Dışarı gidip kahve almakla aynı vakti harcarım gibime geliyor. Sadece bu iki ekipmanla çözebilirmiyim? Kettle vs gerekir mi? Benim derdim tamamen cafein ile aşırı lezzet aramiyorum. Diğer çalışanlar bize de yap der mi diye düşündüm şimdi :)

Bi araştırıyim hocam spor salonunda çalışıyorum fırsatım oluyo. Dışarı gidip kahve almakla aynı vakti harcarım gibime geliyor. Sadece bu iki ekipmanla çözebilirmiyim? Kettle vs gerekir mi? Benim derdim tamamen cafein ile aşırı lezzet aramiyorum. Diğer çalışanlar bize de yap der mi diye düşündüm şimdi :)

immersion dripper kullanırsanız kettle ihtiyacı ortadan kalkar. ya da hızlı kasuya metodu uygularsanız da iyi kötü kaz boyun kettle olmadan idare edebilirsiniz. bir fincan kahve hazırlamak için 4-5 dakika ayırabiliyor musunuz mühim olan bu.

Koç french press al. kahveni de evde öğütürsün. tek gereken sıcak su. koy demle iç.

Deniz Bey'in dediği gibi immersion en temizi, clever dripper veya hario switch işi epey kolaylaştırıyor. Kaz boyunmus, döküş şekliymis, o filtre bu filtre derdi de kalmıyor.

O zaman en uygun cost effective yatırım aracı Comandante + Motordante olur evladiyelik, yükseltme gereği duymazsın.

Benim derdim tamamen cafein ile aşırı lezzet aramiyorum.
Hocam, yukarıda da deim. size en uyacak alet dğirmeninizin yanına bir french press. evde makine değirmen işinizi görür. iş yerinde de french pressle demlersiniz.

Hocam, yukarıda da deim. size en uyacak alet dğirmeninizin yanına bir french press. evde makine değirmen işinizi görür. iş yerinde de french pressle demlersiniz.
Filtro alıp evde makineyle demle iş yerine öğütüp götür french press ile demle diyosunuz? Sürekli ayar değiştirmem gerekir mi peki french press için daha kalın olması gerekiyodu diye biliyorum. bu arada evde ki makinemde hoomend 5001 tartı olarak ne önerirsiniz?

immersion dripper kullanırsanız kettle ihtiyacı ortadan kalkar. ya da hızlı kasuya metodu uygularsanız da iyi kötü kaz boyun kettle olmadan idare edebilirsiniz. bir fincan kahve hazırlamak için 4-5 dakika ayırabiliyor musunuz mühim olan bu.
Hocam dediklerinizin hepsini araştırıcam youtube dan video izlicem. Çünkü bu ekipmanları ilk defa duyuyorum.

Filtro alıp evde makineyle demle iş yerine öğütüp götür french press ile demle diyosunuz bu arada evde ki makinemde hoomend 5001 tartı olarak ne önerirsiniz?
tartı sadece koyacağın kahve miktarı için istiyorsun anladığım kadarıyla. V60 vs. ekipmanın da yok. o yüzden herhangi bir mutfak tartısı bile işini görür. ama dersen ilerde lezzet de ön plana çıkartırım, V60 gibi bir demleme işine girerim, o zaman hassas tartıya ihtiyacın olur.
seçimi sen yap.
meşhur kaan tartı bu. hassasiyeti güzel.

Geri