• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Crono için paslanmaz çelik değirmen ayar düğmesi yaptım.

Çok başarılı görünüyor, umarım işlevsel olarak da başarılı olur.Eğer satış düşünürseniz Mignon manuale değirmenim için alabilirim.Ayar düğmeleri aynıya benziyor.

Çok başarılı görünüyor, umarım işlevsel olarak da başarılı olur.Eğer satış düşünürseniz Mignon manuale değirmenim için alabilirim.Ayar düğmeleri aynıya benziyor.
Gerçekten müthiş çalışıyor. 25 saniyede 36gram ayarını buldum. Ayar kaçmıyor. Müthiş bir his bu. Her yaptığım kahvede tedirginlik duyuyordum.
Bu ürünü Roketsana yan sanayi roket parçası yapan bir arkadaşımın fabrikasında yaptık. Hatta kendisi bizzat yardımcı oldu. Bu tasarımı Redditte paylaştım, ordan da isteyenler var. Eğer yeteri kadar sayı olursa toplu yaptırabilirim. O zaman CNC 5 eksende hızlı çıkar.
Bu model paslanmaz çelikten yapıldı ve işlemesi çok zor. Çok ta ağır. Bunu aleminyumdan yapmak maliyeti düşürebilir. Ne düşünüyorsunuz?

Gerçekten müthiş çalışıyor. 25 saniyede 36gram ayarını buldum. Ayar kaçmıyor. Müthiş bir his bu. Her yaptığım kahvede tedirginlik duyuyordum.
Bu ürünü Roketsana yan sanayi roket parçası yapan bir arkadaşımın fabrikasında yaptık. Hatta kendisi bizzat yardımcı oldu. Bu tasarımı Redditte paylaştım, ordan da isteyenler var. Eğer yeteri kadar sayı olursa toplu yaptırabilirim. O zaman CNC 5 eksende hızlı çıkar.
Bu model paslanmaz çelikten yapıldı ve işlemesi çok zor. Çok ta ağır. Bunu aleminyumdan yapmak maliyeti düşürebilir. Ne düşünüyorsunuz?
Eğer imkanınız varsa alüminyumdan da deneyerek karşılaştırma yapabilirsiniz.Yüksek ihtimalle alüminyum da olsa işlevini yerine getirir, çok kuvvet gerektirmediğinden yıpranma olmaz diye düşünüyorum.Çelik/Alüminyum fiyatlarını sunup çoğunluk talebe göre ya da talep fazla olursa iki seçenek ile yapabilirsiniz.Bu arada düğmenin üstüne mi takılıyor , yoksa söküp yerine bu mu takılıyor?

Son düzenleme:
Specialita ile uyumlu ise beni de yazın.

Çeliğin hissiyatı çok güzel. Çelikte değirmen bıçaklarına yaklaşıp yaklaşılmadığı çalıştırmadan anlaşılmıyor. Fakat ses sistemlerindeki ayar yaparkenki hissiyatı çok güzel çeliğin. Aleminyum aynı havayı verir öi bilmiyorum. Düğmede hiçbir vida yok. Alında Vida açacaktım. Fakat tam oturdu. Çok sıkı olması için beyaz teflon band kullandım( sucuların kullandığı) Çok iyi oldu. Bunun dışında komple düğme yapmanın işçilik maliyeti çok yükselecektir. Zaten bunu taktığınızda altta başka düğme olduğunu kimse anlayamıyor. Bir de eğer vida havşa başını kendiniz açtığınızda sıfır noktasını kendiniz belirleyemiyorsunuz. Onun için ikinci bir numarataj (dial) kapağı yapmak gerek. Orijinal düğmede olduğu gibi sıfır noktası herkeste farklı.

Eğer imkanınız varsa alüminyumdan da deneyerek karşılaştırma yapabilirsiniz.Yüksek ihtimalle alüminyum da olsa işlevini yerine getirir, çok kuvvet gerektirmediğinden yıpranma olmaz diye düşünüyorum.Çelik/Alüminyum fiyatlarını sunup çoğunluk talebe göre ya da talep fazla olursa iki seçenek ile yapabilirsiniz.Bu arada düğmenin üstüne mi takılıyor , yoksa söküp yerine bu mu takılıyor?
Merhaba aleminyum olayını bugün arkadaşımla konuştum ve komple olarak orjinal güni tek parça büyük olacak. Tek sorun yekpare de istediğiniz noktayı 0 noktası belirleyemiyorsunuz. Çözüm şu an olduğu gibi 0 noktasını tespit edip numara etiketini üstüne yapıştırmak.
Şu an benim yaptığım model direk üzerine geçiyor ama ölçüsü tam boy olduğundan iki parça olduğu kesinlikle anlaşılmıyor.
Paslanmaz çelik çok güzel duruyor ama işlemesi aşırı zor. Aleminyum ise gıda ürününde kullanılacağından astar ve elektro statik kaplama gerektiriyor. Aleminyum gıda yanında kullanılamaz olduğunu öğrendim. Orijinal ayar düğmesi de astar ve boya içeriyor. Aleminyum tek parça yapılırsa fiyat iki kat artıyor. Bence benim yaptığım çelik model çok güzel ve hissiyatıda çok iyi.

Merhaba konu yarım kalmış sanırım... :unsure: ben de yeni bir crono kullanıcısıyım.

Ayar düğmesi ve gösterge gerçekten çok başarılı olmuş, keşşşşşşke benim de olsaaaa... 😍

54mm portafilter için dosing cup ve değirmene takılan holder arıyorum varmıdır tedarikle ilgili bilgisi olan acaba nereden bulabilirim...?

Bir de eureka mignon perfetto nun ayar düğmesinde kullanılan öğütüm kalınlığı skalası var ben aynı skala mantığını crono için uyarlamaya çalışıyorum "french press" / "drip" / "moka" / "espresso" / "turco" şeklinde, aslında @lensoffee nin yaptığı kadran çapı daha geniş olduğu için skala daha kolay ve güzel olur gibi görünüyor.

Görseli şöyle;

119887705_2636964989848725_1030932381815819874_n.png

Merhaba konu yarım kalmış sanırım... :unsure: ben de yeni bir crono kullanıcısıyım.

Ayar düğmesi ve gösterge gerçekten çok başarılı olmuş, keşşşşşşke benim de olsaaaa... 😍

54mm portafilter için dosing cup ve değirmene takılan holder arıyorum varmıdır tedarikle ilgili bilgisi olan acaba nereden bulabilirim...?

Bir de eureka mignon perfetto nun ayar düğmesinde kullanılan öğütüm kalınlığı skalası var ben aynı skala mantığını crono için uyarlamaya çalışıyorum "french press" / "drip" / "moka" / "espresso" / "turco" şeklinde, aslında @lensoffee nin yaptığı kadran çapı daha geniş olduğu için skala daha kolay ve güzel olur gibi görünüyor.

Görseli şöyle;

Ekli dosyayı görüntüle 23341
Ben holder kullanmıyorum, ultracoffee nin yuvarlak kutusunu altına koydum, üstüme de dosaj kabını koyuyorum , sıfıra sıfır oturuyor.

Ben holder kullanmıyorum, ultracoffee nin yuvarlak kutusunu altına koydum, üstüme de dosaj kabını koyuyorum , sıfıra sıfır oturuyor.

Görseli şöyle;

Ekli dosyayı görüntüle 23341

Ekli dosyalar

• D111620F-DD21-4334-B522-D86383FE2E48.jpeg
    D111620F-DD21-4334-B522-D86383FE2E48.jpeg
    75 KB · Görüntüleme: 91
Selamlar, Cronoda kadran aralığı drip için hangi kademelerde buldunuz merak ettim hocam, kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi acaba?

Geri