• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Etiyopya Wolichu Wachu; Kronotrop (KK Aralık Tadımı)

Kronotrop Wolichu Wachu başlığı olmadığını görüp bu başlığı açtım.

Kronotrop Aralık alımından kahveleri arasında en çok damağımı cezbeden iki kahveden biri.

Daha demlerken Limonotu kokusu aldığımı söyleyebilirim. Adeta zencefilli limonotu çayı içiyordum ama içine meyankökü katılmış ve tatlı olmuştu. Diğer wolichu wachulardan daha bir baskın aromalı geldi damağıma.

Sizlerden de deneyimlerinizi ve tariflerinizi bekliyorum.

Selamlar,

Cuppingte en beğendiğim kahve olmuştu, çok net bir limonlu kek tadı var. Ancak daha %100 içime sinen bir reçete oluşturamadım. Aynısı La Rivera Lacto'da da başıma gelmişti sonraki forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle ince öğütüm, 95C su kullandım ve baya güzel oldu. Bu kahve için de başlığın olması güzel olmuş.

bu sene 2 defa paper'dan ve hatta geçen sene ror'dan deneyip çok memnun kaldığım için aylık alımda da almıştım. 28/12 kavrumlu pakedi 2 gündür demlemeye başladım, ancak şu ana kadar yaptığım denemelerde önceki lezzeti alamadım.
önceki denemelerimde şeftali, bergamot, limon tatlarını alabilirken kronotrop kavrumunda sanki tüm aromalarından arındırılmış bir kahve içiyor hissine kapıldım. ve çok olmasa da acılık da vardı.
cmd 21, 22/340, 3x bloom+spin, 4 kademeli döküş, 3:20 bitiş - düşük gövdeli ve hafif acılık vardı
cmd 20, 17/270, 3x bloom+spin, 4 kademeli döküş, 3:00 bitiş - gövde daha yüksek ve aromatik, ancak acılık hala vardı. 2 deneme de abaca filtre ve abant su ile.
paper kavrumundan en dikkatimi çeken farkı, paper kavrumu comandanteyi bile nerdeyse zorlayacak kadar sert bir çekirdekken, kronotrop kavrumunda çok rahat dönüyor, ve kavrumu da daha koyu geldi.

Bir arkadaş reçetemi sormuş özelden. Herkes bilsin istediğim için buradan yazayım istedim.

20 gr, CDT 20 klik, 1:16, 95°C su, 50 gr suyu dökmeye başlar başlamaz 35 s bekleme (blooming ve iyi bir ajitasyon) , kalan suyu 1.10 dk sürede tek seferde döküş, 3.15 bitiş.

Bitişi kafanıza çok dert etmeyin. Karıştırmayı çevirerek değil alttan üste doğru yapıyorum. Kaşıkta kalan kahveyi de su dökmeye başladığımda suyla yeniden hazneye boşaltıyorum.

Asiditesi dengeli, tatlı, sıfır acılık olan bir kahve.

Selamlar,

Bir arkadaş reçetemi sormuş özelden. Herkes bilsin istediğim için buradan yazayım istedim.

20 gr, CDT 20 klik, 1:16, 95°C su, 50 gr suyu dökmeye başlar başlamaz 35 s bekleme (blooming ve iyi bir ajitasyon) , kalan suyu 1.10 dk sürede tek seferde döküş, 3.15 bitiş.

Bitişi kafanıza çok dert etmeyin. Karıştırmayı çevirerek değil alttan üste doğru yapıyorum. Kaşıkta kalan kahveyi de su dökmeye başladığımda suyla yeniden hazneye boşaltıyorum.

Asiditesi dengeli, tatlı, sıfır acılık olan bir kahve.

Selamlar,
Filtreniz nedir

Geri