• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso'nun sınırları

ert--exxen

Barista
Diğer tüm etkenleri sabit tuttuğumuzu varsayalım, bunlar: su, çekirdek, öğütücü, barista, espresso sever vs. En pahalı makine, en iyi espresoo'yu verir diyebilir miyiz? Fiyati 30 40 bin TL leri bulan makineler göruyorum. Nedir bunları özel kılan? Ürettikleri basınçlar mı? Değerli Espresso üstatlarının görüşlerini merak ediyorum.

Diğer tüm etkenleri sabit tuttuğumuzu varsayalım, bunlar: su, çekirdek, öğütücü, barista, espresso sever vs. En pahalı makine, en iyi espresoo'yu verir diyebilir miyiz? Fiyati 30 40 bin TL leri bulan makineler göruyorum. Nedir bunları özel kılan? Ürettikleri basınçlar mı? Değerli Espresso üstatlarının görüşlerini merak ediyorum.
9 bar 9 bardır hocam 😂 Beko da 9 bar La marzacco da. Bu makineleri özel kılan tüm parametreleri kontrol edebilmeniz, stabilite vb.

Bar çok önemli hocam ama aynı zamanda bu barı her seferinde aynı seviyede sabit tutacak pompa gücü ve ard arda alınan kahvelerde su sıcaklığını sabit tutabilecek kazan gücü... ön demleme yapması, sıcak suyun kazandan çıkıp portofiltreye gelene kadarki ısı stabilitesi vs gibi bir çok değişkende kalitesini belirliyor tabi

Kısaca marka değeri ve paralel şekilde cihazın teknolojisi diyebiliriz. Önceden cihazlar standart yapıdayken, artık akıllı cihazlara entegre edilebilen teknolojilere de ağırlık vermeye başladı firmalar. Benim gözümde hakikaten iyi para denebilecek bir cihaz bu şekilde geliştirilmiş olmalı. Aksi takdirde sadece marka değeri, el işçiliği gibi pazarlama unsurlarının önplanda olduğu bir cihaza ciddi ödemeler yapmam şahsen.

Özetle en pahalı makine en iyi espressoyu vermez.

Son düzenleme:
Özetle en pahalı makine en iyi espressoyu vermez.

Kullandığın makinenin sınırlarını bilmek çok önemli. Yoksa Beko da güzel kahveler demleyebilirsin. Pahalı cihazlar daha fazla parametre ile oynamana izin veriyor, ve kötü demleme ihtimalini azaltıyor.

Çift kazanlı yahut HX makineler süt köpürtürken işe yarıyor. Süt köpürtülmeyecekse tek kazanlı makine de yeterli

tek kazanlı küçük boilera sahip bir cihaz , hx cihaza göre sıcaklık stabilitesi konusunda daha zayıf.

sadece espresso açısından hx bir cihaz tek küçük kazanlı bir cihazdan daha stabil.

Geri