• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso zamanlaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İSTANBUL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İSTANBUL

Üye
Daha fazla  
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Espresso yapımı ile ilgili yazılarda, koyduğunuz kahvenin ağırlığının 2 kadar üretim ve yaklaşık 24 saniye gibi zamanlamalardan bahsediliyor.Anlamadığım nokta şu, ben espresso yaparken 24 saniyeden de sonra kahve üretimi devam ediyor ,daha doğrusu sıcak su aktıkça demlenmis kahve geliyor.Bu kısmı almamalı mıyız ?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Espresso yapımı ile ilgili yazılarda, koyduğunuz kahvenin ağırlığının 2 kadar üretim ve yaklaşık 24 saniye gibi zamanlamalardan bahsediliyor.Anlamadığım nokta şu, ben espresso yaparken 24 saniyeden de sonra kahve üretimi devam ediyor ,daha doğrusu sıcak su aktıkça demlenmis kahve geliyor.Bu kısmı almamalı mıyız ?

Devam ederseniz lungo oluyor. 1:2 - 1:3 oranını 25-30 sn arası tutturmalısınız.

Genel kanı 25 ila 30sn arasında kahvenin 2 katı çıktı ile alınacak şekilde ayarlanması. Sizde aşağı yukarı bu civarda git gel yapabilirsiniz. Kimisi 3 katı der lungo sever kimisi birebir der risletto sever. Tamamen damak zevkinizle alakalı.

Merhaba, sitede lungo için araştırma yaparken ilk konu bu çıktı karşıma.

Genel kanı 25-30 saniyede 1:2 oranında kahve almak

Ama lungo da 1:3 veya daha yükseği; bu durumda 25-30 saniye olan süreyi de aynı oranda arttırmak mantıklı mı?

Teşekkürler

Molent g50, 5 click ogutum, leveler ile duzledikten sonra tamp yapiyorum ama az mi guc uyguluyorum ya da fazla mi guc uyguluyorum bilemedim

Son düzenleme:
Makine basıncı çok yüksektir.
Kahve azdır.
Çok kalın öğütülmüştür.

%90 bunlardan biri sorun...
Bu yaşanan durumda basınçla akış süresi arasında ilişki yok. Burada puck yeterli direnci sağlayamıyor.
Problem muhtemelen kahve ile ilgili. O yüzden daha ince öğütmek gerekicek. Diğer bir seçenekte belirli bir miktar kahve artırılabilir.

akış 3 veya 4. saniyeden sonra başlıyor bu süreyle birlikte 15 sn falan sürüyor. ama sanırım yarın video çektiğimde sorun daha net anlaşılacak

akış 3 veya 4. saniyeden sonra başlıyor bu süreyle birlikte 15 sn falan sürüyor. ama sanırım yarın video çektiğimde sorun daha net anlaşılacak

3. saniyede akış çok hızlı lütfen daha ince öğütün. Bazı çekirdekler yapıları nedeni ile suya daha az direnç oluşturuyorlar bu nedenle daha ince öğütmek gerekebiliyor.

Molent kullanırken 1 klik bile kullandığımı hatırlıyorum. O tavsiye edilen aralık pek gerçekçi değil maalesef. 2-3 deneyin bir dahaki sefere.

Geri