• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso yapımı

İSTANBUL

Üye
Daha fazla  
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Espresso için kahvelerimi genellikle Kahve fabrikası, Kronotrop ve Espresso Perfetto'dan alıyorum. Öğütümünü de orada espresso için yapıyorlar. Ancak ne yaparsam yapayım (17 gram kahve koydugumda artık tampere ne kadar kuvvetli basılırsa o kadar basıyorum) Gaggia classic de 25 saniyede 70 gram çıktının altına düşemiyorum.Bunun sebebi Gagia nın sitesinde 15 bar basınçtan bahsetmesi mi, yoksa ben bilmediğim bir yanlış mı yapıyorum?

Espresso için kahvelerimi genellikle Kahve fabrikası, Kronotrop ve Espresso Perfetto'dan alıyorum. Öğütümünü de orada espresso için yapıyorlar. Ancak ne yaparsam yapayım (17 gram kahve koydugumda artık tampere ne kadar kuvvetli basılırsa o kadar basıyorum) Gaggia classic de 25 saniyede 70 gram çıktının altına düşemiyorum.Bunun sebebi Gagia nın sitesinde 15 bar basınçtan bahsetmesi mi, yoksa ben bilmediğim bir yanlış mı yapıyorum?
sorun belli öğütülmüş kahve almak :) hiç başka yerlerde aramayın sorunu.

Kahve aldığınız yerde öğütülen kahveler kendi makinelerine göre öğütüldüğü için sizin makineniz için kalın kalıyor

Bütün sorunları aynı anda yaşama talihsizliğine uğramadığım için yaşadıkça ve anladıkça yazıyorum.Keşke dediğiniz gibi bir seferde tüm sorunları halledebilsek..Eminim bundan sonra da sorunlar yaşayacağım ve yaşadıkça sizlerden yardım isteyeceğim.Koyu fontla yazmaya gelince diğer türlüde okunabildiğine eminim ,ben sadece öyle yazmaktan keyif aldığım için öyle yazıyorum..Bu yazı tipinden bağırma kızma algılandığını sanmıyorum.

Bütün sorunları aynı anda yaşama talihsizliğine uğramadığım için yaşadıkça ve anladıkça yazıyorum.Keşke dediğiniz gibi bir seferde tüm sorunları halledebilsek..Eminim bundan sonra da sorunlar yaşayacağım ve yaşadıkça sizlerden yardım isteyeceğim.Koyu fontla yazmaya gelince diğer türlüde okunabildiğine eminim ,ben sadece öyle yazmaktan keyif aldığım için öyle yazıyorum..Bu yazı tipinden bağırma kızma algılandığını sanmıyorum.
@Go_Master da farklı birşey söylemiyor aslında, tabii ki soru sorabilirsiniz herkes soru sorarak öğreniyor ancak her gün ayrı bir konu açıp soru sormak yerine, forumdaki mevcut başlıkların altında sorunuzu sorabilirsiniz? Mesela espressoda karşılaşılan sorunlar diye bir konu olması lazım, oraya sorun sorunuzu mutlaka yardımcı olan biri olacaktır.

Geri