• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso ve Öğütücü Tavsiyesi - 2 kişilik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sercops
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sercops

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar,
Uzun zamandır v60 kahve yolculuğunun ardından artık evde de espresso'nun keyfine varayım dedim ama dipsiz bi kuyuya düşmüş gibiyim :) Forumu bayadır okuyorum ama tam olarak bana hangi makinenin hitap ettiğini bulamadım açıkçası. İhtiyacım olanı söylersem belki sizler tecrübelerinizle beni aydınlatırsınız. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Öncelikle espresso'yu daha çok espresso, americano ve latte/flat white olarak tüketiyoruz, bu yüzden süt performansının kötü olmaması ve makineden su alınabilmesi iyi olacaktır.
  • Eşimle birlikte daha çok kahve içtiğimiz için aynı anda 2 cup yapabilmek en önemli kriterimiz olabilir belkide. Bunu yaparken tabiki sıcak kahve içmeyi umuyoruz.
  • Öyle makineyle çok uğraşacak biri değilim ama tam otomatik bir şey de aramıyorum.
Bütçem 16K;
Öğütücüm var ama v60 için kullanıyorum espresso için yeterli olmayacaktır. Bu yüzden bu kriterlere uygun bir set öneriniz olur mu ya da bu bütçede bu özellikleri yakalamak imkansız mı?

En son vardığım nokta Gaggia classic pro ve DF64 ikilisi ama burada Gaggia Classic'in çift bardakta yetersiz olduğunu, kahveyi soğuk verdiğini okudum. Bu yüzden tüm tavsiyelerinize açığım.

Birbiri ardına sütlü içecekler yapmayı planlıyorsanız buhar gücü iyi olan HX ya da dual boiler bir makine almanız sizi memnun edecektir.

Türkiye'de erisilebilirlik açısından baktığınızda 2 HX makine öne çıkıyor. Biri gelbura nin getirdigi lelit mara x, digeri de espresso perfetto nun yeni getirdigi profitec pro400, tabi indirimli fiyat bandi 19-22 bin civarı oluyor.

Gaggia’yı modlarsanız ancak bence sizi bir süre götürecektir. Özellikle yazları ben sulu/sütlü içecekler tükettiğim için arka arkaya shotların tutarsızlığı hissedilmiyor, ama süt köpürtmede stok olarak gaggiadan verim almanız pek mümkün değil. @Mühendis abi ’nin pid ve xl termostat yükseltmeleri ile bir üst seviyeye çıkabilirsiniz ama.

Arkadaşlar selamlar,
Uzun zamandır v60 kahve yolculuğunun ardından artık evde de espresso'nun keyfine varayım dedim ama dipsiz bi kuyuya düşmüş gibiyim :) Forumu bayadır okuyorum ama tam olarak bana hangi makinenin hitap ettiğini bulamadım açıkçası. İhtiyacım olanı söylersem belki sizler tecrübelerinizle beni aydınlatırsınız. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Öncelikle espresso'yu daha çok espresso, americano ve latte/flat white olarak tüketiyoruz, bu yüzden süt performansının kötü olmaması ve makineden su alınabilmesi iyi olacaktır.
  • Eşimle birlikte daha çok kahve içtiğimiz için aynı anda 2 cup yapabilmek en önemli kriterimiz olabilir belkide. Bunu yaparken tabiki sıcak kahve içmeyi umuyoruz.
  • Öyle makineyle çok uğraşacak biri değilim ama tam otomatik bir şey de aramıyorum.
Bütçem 16K;
Öğütücüm var ama v60 için kullanıyorum espresso için yeterli olmayacaktır. Bu yüzden bu kriterlere uygun bir set öneriniz olur mu ya da bu bütçede bu özellikleri yakalamak imkansız mı?

En son vardığım nokta Gaggia classic pro ve DF64 ikilisi ama burada Gaggia Classic'in çift bardakta yetersiz olduğunu, kahveyi soğuk verdiğini okudum. Bu yüzden tüm tavsiyelerinize açığım.
Bence
https://www.gelbura.com/urun/lelit-pl91t-victoria-ticari-tip-espresso-makinesi
ve
https://www.espressoperfetto.com/urun/eureka-mignon-casa-kahve-ogutucu-16cr
iyi bir ikili olabilir 300 ml kazan 2 kişi için yeterli olacaktır. Df 64 bitmiş bir ürün değil ve alınca uğraştıracak. Ben de o nedenle uzak duruyorum. Makine için PID bence çok önemli hatta olmazsa olmaz. Ben şahsen Glenda kullanıyorum. Ben alırken Victoria ile arasında çok fark vardı o nedenle aldım ama şu an için Victoria çok iyi fiyat.

Bence
https://www.gelbura.com/urun/lelit-pl91t-victoria-ticari-tip-espresso-makinesi
ve
https://www.espressoperfetto.com/urun/eureka-mignon-casa-kahve-ogutucu-16cr
iyi bir ikili olabilir 300 ml kazan 2 kişi için yeterli olacaktır. Df 64 bitmiş bir ürün değil ve alınca uğraştıracak. Ben de o nedenle uzak duruyorum. Makine için PID bence çok önemli hatta olmazsa olmaz. Ben şahsen Glenda kullanıyorum. Ben alırken Victoria ile arasında çok fark vardı o nedenle aldım ama şu an için Victoria çok iyi fiyat.
Hocam tavsiyeniz için öncelikle teşekkür ederim. Peki bu makineye alternatifiniz başka olur mu?
Bir de grinder konusunda eureka'ları açıkçası görsel olarak biraz zayıf buluyorum, beyaz olan modelini de bulamadım. Bu konuda df64 olabilir belki diye düşünmüştüm onun da sanırım arkasındaki aparatı değiştirmek gerekiyor. Bu konuda df64 normal bıçakla ilerlesem üzer mi? ya da aklınızda olan başka bir makine var mı önerebileceğiniz?

Konu hakkında deneyimli biri değilim. Uzun süre dipsiz kuyu diye korktuğumdan espresso hamlesine gir(e)medim. Sonrasında robot alarak adım attım. Ayrıca elimde olan cmd ile devam ettim yeni değirmen almadım.

Bu kısıtlı tecrübeme dayanarak yanlış anlamazsanız öncelikle değirmen konusuna odaklanıp çözmenizi öneririm. İlerleyen süreçte makinanızı değiştirebilirsiniz üst modellere geçebilirsiniz lakin olayın öğütücü kısmında (espresso için) o derece geniş seçenekler bulunmuyor ne yazık ki.

Konu hakkında deneyimli biri değilim. Uzun süre dipsiz kuyu diye korktuğumdan espresso hamlesine gir(e)medim. Sonrasında robot alarak adım attım. Ayrıca elimde olan cmd ile devam ettim yeni değirmen almadım.

Bu kısıtlı tecrübeme dayanarak yanlış anlamazsanız öncelikle değirmen konusuna odaklanıp çözmenizi öneririm. İlerleyen süreçte makinanızı değiştirebilirsiniz üst modellere geçebilirsiniz lakin olayın öğütücü kısmında (espresso için) o derece geniş seçenekler bulunmuyor ne yazık ki.

Estağfurullah hocam çok haklısınız, değirmen en önce halledilmesi gereken konu bence de. Çok teşekkür ederim cevabınız için de. Fiyatlar daha da artmadan hamle yaptım ve Gaggia Pro ve DF64 standart bıçaklı olanını almış oldum. Bu ürünlere yönelmemde tabiki fiyatların etkisi büyük. Umarım pişman etmezler 😊

Hocam tavsiyeniz için öncelikle teşekkür ederim. Peki bu makineye alternatifiniz başka olur mu?
Bir de grinder konusunda eureka'ları açıkçası görsel olarak biraz zayıf buluyorum, beyaz olan modelini de bulamadım. Bu konuda df64 olabilir belki diye düşünmüştüm onun da sanırım arkasındaki aparatı değiştirmek gerekiyor. Bu konuda df64 normal bıçakla ilerlesem üzer mi? ya da aklınızda olan başka bir makine var mı önerebileceğiniz?
https://www.gelbura.com/urun/lelit-glenda-pl41plust-pid-ayarli-ticari-espresso-kahve-makinesi ben bu makineyi kullanıyorum çok memnunum bu fiyatın altında çözüm zor olur. DF 64 kendi bıçakları gayet yeterli sorun bıçaklar değil kahve in çıkşı aslında iş akışı ayarın nerde olduğunu anlamak için bile 3D print parça almak gerekiyor.

Geri